Liczba postów: 1,104
Liczba wątków: 18
Reputacja:
66
Wyznanie: Sarkazm
(11.02.2023, 21:38)Sofeicz napisał(a): Oby się za chwilę nie okazało, że jakiś pociotek Bosaka lub jego koleżka też nie przytulił jakiejś willi z basenem.
Niewykluczone, że tak się stanie - tak twierdzi Jan Piński, po tym jak nczas.com przestał być czasowo dostępny z terenu Polski. ABWehra czuwa
Cytat:Jak możliwe w ogóle jest takie działanie służb w państwie, w którym Art. 54. Konstytucji stanowi że:
„Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej”?
Możliwe jest to dzięki art. 180 prawa telekomunikacyjnego, na mocy którego:
„Przedsiębiorca telekomunikacyjny jest obowiązany do niezwłocznego blokowania połączeń telekomunikacyjnych lub przekazów informacji, na żądanie uprawnionych podmiotów, jeżeli połączenia te mogą zagrażać obronności, bezpieczeństwu państwa oraz bezpieczeństwu i porządkowi publicznemu, albo do umożliwienia dokonania takiej blokady przez te podmioty”.
Ten przepis stoi w oczywistej sprzeczności z Konstytucją i przez długie lata był martwy. Jednak od początku wojny na Ukrainie polskie służby cenzurują internet na jego podstawie. Przepis ten umożliwia m.in. szefowi ABW żądanie blokady treści, jeśli zagraża ona np. porządkowi publicznemu. Nikt tych żądań nie weryfikuje. Nieznana jest też ich skala.
W przypadku portalu nczas.com jest to nie tylko uderzenie w wolność słowa, ale także uderzenie w konkurencję polityczną oraz w wolność gospodarczą. De facto oznacza zakaz działalności gospodarczej polegającej na przekazywaniu wiadomości dla 2 milionów osób, które co miesiąc wchodzą na naszą stronę.
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.
Liczba postów: 868
Liczba wątków: 9
Reputacja:
191
Wyznanie: napisałbym "ateista", ale przecież to nie wyznanie
Tymczasem Konfę opanowała fobia owadów. Straszą teraz na potęgę tymi świerszczami opowiadając o tym, jak to "UE, Morawiecki i banda czworga chcą nam przymusem na talerze wprowadzić robactwo". To jest na prawdę partia dla najbardziej tępego elektoratu, skończonych debili dających się nabierać na tak prymitywną demagogię.
A wielki muzg Memcen na tiktoku się zastanawia, czy jedzenie owadów jest wegańskie ("Ja sam na prawdę nie wiem"). Takie drwienie przez demonstrowanie ignorancji, którego odbiorcą mają być ograniczone kuce z urojeniem wielkościowym. Piękna ta "Nowa Nadzieja".
No a ze starszych fobii ostatnio Braun poskramiający choinkę w jednym z sądów, bo miała bombkę na tęczowo...
Niech to gówno już się rozpadnie.
All cognizing aims at "delivering a grip on the patterns that matter for the interactions that matter"
( Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark
Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315
Ayla Mustafa
Unregistered
Ja bym se pożarł robaki jak Bear Grylls.
Dziambor wywalony z Konfy. W poniedziałek razem z nim wyjdą pewnie cali Wolnościowcy. I cyk, do chadecji. Wszystko zgodnie z moim planem.
(12.02.2023, 16:44)E.T. napisał(a): Niech to gówno już się rozpadnie. https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wyrzucil...em/smrvz9c
Mówisz, masz. 3/12 posłów i 1/4 partii na wylocie.
Liczba postów: 868
Reputacja:
191
Wyznanie: napisałbym "ateista", ale przecież to nie wyznanie
12.02.2023, 22:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2023, 22:26 przez E.T..)
(12.02.2023, 16:47)Mustafa Mond napisał(a): Ja bym se pożarł robaki jak Bear Grylls.
Jest już sporo w sieci sklepów oferujących np. właśnie świerszcze jako produkt spożywczy. Z tym, że póki co to strasznie drogie jest. A Konfiarze straszą pomimo to, że bez naszej wiedzy będą mąkę ze świerszcza do bułek dodawać. IksDe W komentarzach fanów Konfy na TT czytam zaś w odpowiedzi na argument nieopłacalności, że jakieś dopłaty mają być za dodawanie owadów do żywności. Cała kurła teoria spiskowa. LOL
All cognizing aims at "delivering a grip on the patterns that matter for the interactions that matter"
( Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark
Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315
Liczba postów: 23,493
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,354
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
(12.02.2023, 16:47)Mustafa Mond napisał(a): Ja bym se pożarł robaki jak Bear Grylls.
Ja też bym zeżarł se przeróżnych robaków, ale nie jak Grylls, bo on to na surowo. Ja bym se zesmażył to to i żarł jak chipsy.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 1,201
Liczba wątków: 13
(12.02.2023, 23:42)lumberjack napisał(a): (12.02.2023, 16:47)Mustafa Mond napisał(a): Ja bym se pożarł robaki jak Bear Grylls.
Ja też bym zeżarł se przeróżnych robaków, ale nie jak Grylls, bo on to na surowo. Ja bym se zesmażył to to i żarł jak chipsy. W sieci jest mnóstwo już przepisów na to. Żona czy partnerka na pewno ogarnie....
Ja na razie marze o ślimakach. Bo jak byłam w Paryżu 10 lat temu nie udało mi się mojego męża tradi jedzenie namówić na to.A ślimaki sa podobne do polskich żołądków pewnie... z kurczaka...
a jeszcze coś z owoców morza tez przypomina pewnie ślimaki.
małże??
Liczba postów: 12,432
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
Mam TikToka. Niedługo, ale mam. I wyskoczył mi Mentzen. I on kurwa, umie w internety. To taki Korwin po liftingu. Gospodarczo pokazuje, że jest libkiem. Obyczajowo zaś pozuje na normika i luzaka i mu to wychodzi. Gość wygląda jakby nie miał Aspergera, nie pierdoli kontrowersji... Zastanawiające o co gra. Bo wygląda jakby poważnie myślał o partii i to dość dużej.
Sebastian Flak
Liczba postów: 4,678
Reputacja:
442
Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
Owady to w sumie podgrupa lądowych skorupiaków. Czyli nie może się to za bardzo różnić od krewetki.
(12.02.2023, 23:42)lumberjack napisał(a): Ja też bym zeżarł se przeróżnych robaków, ale nie jak Grylls, bo on to na surowo. Ja bym se zesmażył to to i żarł jak chipsy. Kiedyś koleżanka przywiozła z Tajwanu suszone skorpiony. Smakowały jak chipsy. Najlepsze były samice z jajami przyklejonymi do odnóży.
(13.02.2023, 11:04)geranium napisał(a): Ja na razie marze o ślimakach. Bo jak byłam w Paryżu 10 lat temu nie udało mi się mojego męża tradi jedzenie namówić na to.A ślimaki sa podobne do polskich żołądków pewnie... z kurczaka... Próbowałem kiedyś sam zrobić. Syf potworny. Bardzo szlamowate w smaku. Ale może zrobiłem coś źle. Wyraźnie różne od małży czy głowonogów.
(13.02.2023, 22:00)Gawain napisał(a): Zastanawiające o co gra. Bo wygląda jakby poważnie myślał o partii i to dość dużej. Może po prostu chce iść w liberalizm typu dawna PO. Choć do tego nie wywalałby dziamborowców. Chyba że idzie tylko o ogólny imaż.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Liczba postów: 23,493
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,354
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
14.02.2023, 22:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.02.2023, 22:53 przez lumberjack.)
(14.02.2023, 17:21)kmat napisał(a): Owady to w sumie podgrupa lądowych skorupiaków. Czyli nie może się to za bardzo różnić od krewetki.
O, a krewetek też nie jadłem.
(14.02.2023, 17:21)kmat napisał(a): Kiedyś koleżanka przywiozła z Tajwanu suszone skorpiony. Smakowały jak chipsy. Najlepsze były samice z jajami przyklejonymi do odnóży.
Też bym chciał zeżreć skorpiona, zazdroszczę.
Widziałem w markecie ostatnio mięso z kangura i mięso ze strusia. Muszę spróbować jednego i drugiego, a ponadto chciałbym przetestować raka i homara. I ośmiornicę już bym dawno temu kupił, tylko moje bejbe się strasznie brzydzi. Dzięki Geranium za przypomnienie o ślimakach. Dodałbym do tego jeszcze żabę. No i te nieszczęsne robaki bym wrzucił na ruszt  Ogólnie to wszystko bym chciał zeżreć i spróbować z czystej ciekawości.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Ayla Mustafa
Unregistered
(14.02.2023, 17:21)kmat napisał(a): (13.02.2023, 11:04)geranium napisał(a): Ja na razie marze o ślimakach. Bo jak byłam w Paryżu 10 lat temu nie udało mi się mojego męża tradi jedzenie namówić na to.A ślimaki sa podobne do polskich żołądków pewnie... z kurczaka... Próbowałem kiedyś sam zrobić. Syf potworny. Bardzo szlamowate w smaku. Ale może zrobiłem coś źle. Wyraźnie różne od małży czy głowonogów.
O Matejko. Ja się brzydzę ślimaków i nawet się ich boję. Dziwne to to. Taki glut ruchomy. Nie wiadomo jak to działa. Kiedyś mnie mama ślimakiem straszyła. Jako dziecko od nich uciekałem.
Atakowanie robaków przez Konfę to pokłosie międzynarodowej nagonki alt-rightu na Klausa Schwaba i jego WEF. Wedle alt-rightu Schwab chce nas zmusić, byśmy:
- posiadali nic i byli szczęśliwi ("you will own nothing and be happy"),
- jedzenia robaków ("eat the bugs"),
- życia w klitkach ("live in the pods").
Schwab to taki mędrzec syjonu, antychryst, reptyl i inne mafie, loże, szczęść Boże, NWO.
A co do szamania robaków i innych takich - mój brat zamówił se ośmiorniczki raz dla beki, naśmiewając się tak z "ośmiorniczek Sikorskiego". Smakowały mu. Ja najwyżej jadłem krewetki i były okej.
A co do Konfy:
Konfederację rzucim pod próg
Tak mi dopomóż Bóg
Liczba postów: 4,678
Reputacja:
442
Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
(14.02.2023, 23:00)Mustafa Mond napisał(a): Ja się brzydzę ślimaków i nawet się ich boję. Dziwne to to. Taki glut ruchomy. Kiedyś też kuzyn próbował zrobić. Zjadłem trochę i to samo - jakby błoto jeść.
(14.02.2023, 22:52)lumberjack napisał(a): O, a krewetek też nie jadłem. Nawet niezłe. Takie słodkawe.
(14.02.2023, 22:52)lumberjack napisał(a): I ośmiornicę już bym dawno temu kupił, Gumowate, raczej bez smaku. Ogólnie z takich rzeczy najlepsze to chyba małże są. Smak wyraźny a przyjemny.
(14.02.2023, 22:52)lumberjack napisał(a): Ogólnie to wszystko bym chciał zeżreć i spróbować z czystej ciekawości. Mam tak samo jak Ty.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Liczba postów: 2,922
Reputacja:
246
(13.02.2023, 22:00)Gawain napisał(a): Mam TikToka. Niedługo, ale mam. I wyskoczył mi Mentzen. I on kurwa, umie w internety. To taki Korwin po liftingu. Gospodarczo pokazuje, że jest libkiem. Obyczajowo zaś pozuje na normika i luzaka i mu to wychodzi. Gość wygląda jakby nie miał Aspergera, nie pierdoli kontrowersji... Zastanawiające o co gra. Bo wygląda jakby poważnie myślał o partii i to dość dużej. Też mi wyskoczył w jutube shorts. Siedząc na kanapie z padem playstation w w ręku opowiadał o tym, jak to mówi wszystkim w pracy, że jest zajęty polityką a kolegom posłom, że nie ma czasu bo pracuje. Tymczasem tak naprawdę gra w Fifkę. Może chce zebrać poparcie wśród młodszej gawiedzi.
Ayla Mustafa
Unregistered
(15.02.2023, 07:19)kmat napisał(a): (14.02.2023, 23:00)Mustafa Mond napisał(a): Ja się brzydzę ślimaków i nawet się ich boję. Dziwne to to. Taki glut ruchomy. Kiedyś też kuzyn próbował zrobić. Zjadłem trochę i to samo - jakby błoto jeść. Nie dziwię się. Ślimak to dla mnie niepokojące stworzenie niosące samą sromotę. Z wolna.
(15.02.2023, 07:19)kmat napisał(a): (14.02.2023, 22:52)lumberjack napisał(a): Ogólnie to wszystko bym chciał zeżreć i spróbować z czystej ciekawości. Mam tak samo jak Ty. A jak tak nie mam w ogóle. Hmm... Dla mnie, jak co smakuje, nie ma żadnego znaczenia. Mógłbym z radochą jeść całe życie chleb z wodą, gdyby taki zestaw zapewniałby mojemu ciału dobre odżywienie.
No ale jak to pisał Nietzsche:
"Powiadacie mi przyjaciele, że o gusty i o smaki spierać się niepodobne? Ależ wszelkie życie jest waśnią o gusty i o smaki."
(15.02.2023, 08:58)Osiris napisał(a): (13.02.2023, 22:00)Gawain napisał(a): Mam TikToka. Niedługo, ale mam. I wyskoczył mi Mentzen. I on kurwa, umie w internety. To taki Korwin po liftingu. Gospodarczo pokazuje, że jest libkiem. Obyczajowo zaś pozuje na normika i luzaka i mu to wychodzi. Gość wygląda jakby nie miał Aspergera, nie pierdoli kontrowersji... Zastanawiające o co gra. Bo wygląda jakby poważnie myślał o partii i to dość dużej. Też mi wyskoczył w jutube shorts. Siedząc na kanapie z padem playstation w w ręku opowiadał o tym, jak to mówi wszystkim w pracy, że jest zajęty polityką a kolegom posłom, że nie ma czasu bo pracuje. Tymczasem tak naprawdę gra w Fifkę. Może chce zebrać poparcie wśród młodszej gawiedzi.
Raz podobno gadał, że nie zna żadnego wyborcy Hołowni, toteż ci pewnie tak naprawdę nie istnieją.
Swoją drogą, ciekawe jak wyjście Wolnościowców, czyli ten grzany w mediach rozłam, wpłynie na sondaże Konfy. Liczę na stratę chociaż jednego punktu procentowego. Jeżeli Wolnościowców uwzględnią w sondażu, to takie coś może być.
https://ewybory.eu/sondaze/polska/
O! Ewybory im zrobiły rubryczkę. Słodziutkie.
Liczba postów: 1,201
15.02.2023, 12:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2023, 12:10 przez geranium.)
Wolnościowców??
Podam przepis na ślimaki .
Ayla Mustafa
Unregistered
Tak. Tak nazywa się partia Dziambora, która wyszła przedwczoraj z Konfy. Użyteczna do pochowania Konfy pod progiem dla ochrony przed porońcem (poronioną koalicją PiS-Konfa).
Fajna dyskusja o jedzeniu wyszła.
Polacy w propagandzie konfo-ruskiej - słabi, strachliwi, zniewieściali itd..
Polacy naprawdę (co widać po tym wątku) - "a opierdoliłbym żywego skorpiona na surowo, tak z ciekawości po prostu".
(15.02.2023, 12:08)geranium napisał(a): Podam przepis na ślimaki . A bardzo dobrze. Wyjedzcie te stworki do cna.
Jak nie urwą tego punktu, to będę zawiedziony lekko:
![[Obrazek: 2913a3ad4aab5.png]](https://zapodaj.net/images/2913a3ad4aab5.png)
Bardzodobromir zrobił to zdjęcie.
To czekam na sondażyki.
Ayla Mustafa
Unregistered
Na dniach napiszę Kuleszy i Dziamborowi szczegółowy plan taktyczny na kampanię.
Przypomniało mi się, że raz Kühl-esza pokazał na antenie TVP Info (program Woronicza 17) skrinszota, którego mu wysłałem. To było miłe.
Liczba postów: 11,070
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,097
W punkt.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Ayla Mustafa
Unregistered
Polecam posty Wiecha. Mądry, kreatywny i inteligentny chłopina. Z tym swoim "zielonym konserwatyzmem" idealnie pasuje do bycia akolitą Hołowni i aż dziw, że jeszcze w polityce nie ma. IMO, powinien startować z list KP2050 w swym rodzinnym świętokrzyskim. Chadecja może tam chapsnąć trzy mandaty. Zestaw: Siekierski, Jarubas, Wiech byłby tam wporzo taktycznie.
Liczba postów: 12,432
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
(15.02.2023, 08:58)Osiris napisał(a): (13.02.2023, 22:00)Gawain napisał(a): Mam TikToka. Niedługo, ale mam. I wyskoczył mi Mentzen. I on kurwa, umie w internety. To taki Korwin po liftingu. Gospodarczo pokazuje, że jest libkiem. Obyczajowo zaś pozuje na normika i luzaka i mu to wychodzi. Gość wygląda jakby nie miał Aspergera, nie pierdoli kontrowersji... Zastanawiające o co gra. Bo wygląda jakby poważnie myślał o partii i to dość dużej. Też mi wyskoczył w jutube shorts. Siedząc na kanapie z padem playstation w w ręku opowiadał o tym, jak to mówi wszystkim w pracy, że jest zajęty polityką a kolegom posłom, że nie ma czasu bo pracuje. Tymczasem tak naprawdę gra w Fifkę. Może chce zebrać poparcie wśród młodszej gawiedzi.
Też tak sądzę. Ogólnie ma najlepszą kampanię jaką widziałem w polskiej polityce. Określił grupy docelowe i się im sprzedaje w bardzo dobry sposób. Szok. Pokazuje absurdy, tworzy siebie jako takiego swojaka z chłopskim rozumem, normalsa walczącego z absurdami. Może namieszać.
Sebastian Flak
Ayla Mustafa
Unregistered
(15.02.2023, 21:03)Gawain napisał(a): (15.02.2023, 08:58)Osiris napisał(a): (13.02.2023, 22:00)Gawain napisał(a): Mam TikToka. Niedługo, ale mam. I wyskoczył mi Mentzen. I on kurwa, umie w internety. To taki Korwin po liftingu. Gospodarczo pokazuje, że jest libkiem. Obyczajowo zaś pozuje na normika i luzaka i mu to wychodzi. Gość wygląda jakby nie miał Aspergera, nie pierdoli kontrowersji... Zastanawiające o co gra. Bo wygląda jakby poważnie myślał o partii i to dość dużej. Też mi wyskoczył w jutube shorts. Siedząc na kanapie z padem playstation w w ręku opowiadał o tym, jak to mówi wszystkim w pracy, że jest zajęty polityką a kolegom posłom, że nie ma czasu bo pracuje. Tymczasem tak naprawdę gra w Fifkę. Może chce zebrać poparcie wśród młodszej gawiedzi.
Też tak sądzę. Ogólnie ma najlepszą kampanię jaką widziałem w polskiej polityce. Określił grupy docelowe i się im sprzedaje w bardzo dobry sposób. Szok. Pokazuje absurdy, tworzy siebie jako takiego swojaka z chłopskim rozumem, normalsa walczącego z absurdami. Może namieszać.
On się promuje na kampanię prezydencką w 2025. Chce wtedy jako "polski deSantis" zdobyć dwucyfrowy wynik i na bazie tego sukcesu wprowadzić w 2027 roku do Sejmu niemały klub sobie tylko wiernych ludzi. Jeden mój znajomy z Torunia, mocno siedzący w polityce, rzekł, że podobno w jego kancelarię podatkową inwestuje pewna grupa z kapitałem pieniężnym (i stąd ta kancelaria sobie dobrze radzi), która to grupa chce Mentzena wykorzystać do zdobycia władzy politycznej. Coś jak właściciel InPostu (Brzoska), który inwestował w 2019 w Nowoczesną Petru.
No i faktycznie Mentzen profesjonalnie celuje przekazem na TikToku. No niestety.
|