Mustafa Mond napisał(a): Tylko ciężko byłoby Sośnierza przyjąć. Ten człowieka nazywa Ziobrę "antymęskim feministą".W PSL by się zmieścił.
Mustafa Mond napisał(a): Tu coś się musiało stać w tej Radzie Liderów, bo to ona decyduje o wszystkim w Konfie (np. o miejsca na listach wyborczych).Jeszcze bardziej to nieprzejrzyste niż układ sił na kremlu. Coś mnie zastanawia. Kiedyś zdawało się, że narodowcy podepną się pod Ziobrę. Coś takiego mogłoby utrzymać się na powierzchni. Ale się pożarli. Może im tratwa ratunkowa odpłynęła?
Mustafa Mond napisał(a): Poza tym, IMO, elektorat Konfy to nie w większości wariacje korwinistów. Wolnorynkowcy się w większości zmyli, pewnie do KO i m.in. stąd Tusk ma ostatnimi miesiącami zwyżkę sondażową.Czy ja wiem czy korwiniści to wolnorynkowcy.. Autentyczne kuce chyba zawsze miały dość ambiwalentny stosunek do Korwina.
Mustafa Mond napisał(a): To raczej teraz w większości dawna kukizówka (która i Bosaka i Mentzena lubi), a po części skrajna szur-prawica, która nie da się "zaczipować lewakom".A to jest jasne. Choć wariatów od cipowania to najwięcej chyba jest w kukizówce.
Mustafa Mond napisał(a): Pewnie głównie dzięki Braunowi Konfa ma te zwyżki na głębokich ziemiach pogalicyjskich.Nie wiem. Kojarzę trzech szur-prawaków z rodzinnej wsi, ale to narodowcy. Braun to jednak coś w rodzaju ekstremalnego PiSu i trafia raczej do podobnego pokolenia. Dla młodszych może być zbyt odjechany.
Mustafa Mond napisał(a): Pewnie stosunek do PiSu to tylko skutek osi poglądowej.Oczywiście.
Mustafa Mond napisał(a): No i Hołownia mówi ostatnio, że z badań mu wynika, że niestety, gdy PSL jest wrzucony do jednej listy lub do dwóch (razem z Hołownią), to jakaś część elektoratu ucieka do Konfy.Ciekawe. Niby tacy niepodobni są..
Mustafa Mond napisał(a): Widocznie to jakaś "sawickoidalna" frakcja, która ma bliżej do Mentzena niż do Hołowni...A gdzie tam. Po prostu kukizówka.
Mustafa Mond napisał(a): - Koalicja Demokratyczna - 40%,Ale dogada się ten Tusk z Czarzastym?
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.