Osiris napisał(a):Gawain napisał(a): A owo "lewactwo" czymże się zajmuje i jaką narrację przedstawia? Ano widok jaki się przedstawia to w najlepszym wypadku zblazowani dekadenci debatujący nad kawiorem i marychą nad tym jak są uciskani, bo nie potrafią sobie radzić z krytyką i zewnętrznymi oznakami agresji, w najgorszym zaś to skurwysyny żerujące na absolutnie wszystkim i głoszący, że są uciskani i po stronie uciskanych.Jak widać pisowska i cała reszta skrajnie prawicowej propagandy świetnie w Polsce funkcjonuje, bo jeśli wypowiedź powyżej miała w założeniu przedstawiać obiektywnie lewicową stronę to ja jestem księdzem. Chyba musisz wyjść z tej bańki.
Nie miała, bo nie aspiruję do miana obiektywisty. Najzwyczajniej w świecie starałem się przedstawić dwa najpopularniejsze obozy w owej grupie. Tam się znajduje jeszcze całkiem spora grupa ludzi społecznie zaangażowanych, jakichś działaczy i wolontariuszy socjalnych. No ale o nich informacji trzeba szukać i wpływu nie mają ani na przedstawiane oferty ani na przekaz w mainstreamie.
Sebastian Flak