lumberjack napisał(a): Pokaż mi kraj tworzony przez duży zbiór chrześcijan, w którym homo są wieszani lub więzieni.Tutaj masz ciekawy raport:
https://www.secularism.org.uk/news/2022/05/90-percent-countries-banning-gay-sex-are-majority-muslim-or-christian
44% procent krajów z raportu w liczbie 31 są chrześcijańskie:
Antigua & Barbuda, Barbados, Burundi, Cameroon, Cook Islands, Dominica, Ghana, Grenada, Guinea, Guyana, Jamaica, Kenya, Kiribati, Liberia, Malawi (enforcement of law allegedly suspended), Namibia, Papua New Guinea, Samoa, Solomon Islands, Sierra Leone, St. Kitts & Nevis, St. Lucia, St Vincent & the Grenadines, Swaziland / Eswatini, Tanzania, Togo, Tonga, Tuvalu, Uganda, Zambia, Zimbabwe.
Do tego można dorzucić też Rosję czy Nigerię (tutaj jest podział religijny 50-50).
Cytat:A ja z palcem w dupie pokażę ci kilka krajów tworzonych przez duże zbiory muzułmanów, w których homosiowanie jest na poważnie ostro tępione.
Wcale temu nie zaprzeczam. Natomiast chrześcijanie również chwały sobie nie przysparzają.
Cytat:Jest tak bardzo zróżnicowany wewnętrznie, że nie tylko geje, ale także sami muzułmanie są tępieni przez muzułmanów (sunnici vs szyici).
Ja rozumiem, że nie wszyscy muzułmanie na poważnie traktują zasady swojej religii, ale po tym co się dzieje w krajach islamskich widać co ta religia robi ludziom z mózgów.
To samo możesz powiedzieć o krajach chrześcijańskich.
Cytat:Spoko. Zapytaj się tych swoich tolerancyjnych znajomków co grozi za odejście od islamu.Oni mają to gdzieś. Nikt tutaj nikogo nie ściga za takie rzeczy. Islam dla nich to prywatna sprawa i nie obchodzi ich co mówi jakiś imam. Na zachodzie nie wygląda tak, jak się to przedstawia w sterotypach.
Cytat:Nie no, pewnie by dostali wpierdziel. Ale za ten wpierdziel policja by szukała kibolów, a gdyby znalazła, to by trafili do pierdla. To sam pewnie tyczy się UK. Ale w kraju islamskim sama policja pewnie by jeszcze spuściła wpierdol homosiom.I w niektórych krajach chrześcijańskich też.
Cytat:To błąd, bo islam nie jest taki jak katolicyzm.Wskaż w takim razie wersety Koranu które są bardziej homofobiczne od tych biblijnych.
Cytat:W jaki sposób będziesz tępić i czy nie boisz się, że jakiś fan mahometa i allaha (kij im w oko) wbije ci nóż w brzuch?Nigdy mnie nic takiego nie spotkało a od lat mieszkam w mieście z milionem muzułmanów. Czyżbym miał takie szczęście?
Cytat:Mega nieobiektywne.No nie jest, według raportu który podałem powyżej.
To dlaczego w krajach gdzie pełno chrześcijan jest zupełnie inna kultura, podejście do wolności etc. niż w krajach gdzie pełno muslimów?
Cytat:Wystarczy że byle gdzie zaczynają dominować i od razu likwidują rozdział religii od państwa.Zdarza się tak i jest to problem. Wbrew temu, co Tobie się pewnie wydaje, nie jestem miłośnikiem islamu.
Cytat:Aha. Czyli sterylizacja gejów i używanie słowa "pedał" stawia kraje chrześcijańskie na równi z islamskimi, w których geje są więzieni, bici, wieszani.W Rosji może gejów się nie wiesza ale na pewno bije.
Czyli słowna przemoc jest tego samego kalibru co powieszenie człowieka. Nie no super logiczne myślenie, gratuluję.
Cytat:Ale kurna - Żydzi-syjoniści wspierający Izrael i Żydzi-ortodoksi, którzy są przeciwnikami istnienia pańśtwa Izrael to dwie różne grupy Żydów. Ci drudzy żyją we Francji i to im się dostaje za to co robią syjoniści. Dziwni ci muzułmanie, że wrzucają wszystkich Żydów do jednego worka.Aha, czyli Żydów do jednego worka nie wrzucamy ale muzułmanów tak. Logiczne.
Cytat:Po drugie nie chodzi tylko o konflikt tylko o to co jest napisane w koranie. W krajach islamskich chrześcijanie, Żydzi i wyznawcy innych religii oraz niedominujących wersji islamu są obywatelami drugiej katogorii.Może tu nie chodzi o islam a o to, że te kraje są autorytarne z zasady. Związek Radziecki też tępił różne grupy społeczne a muzułmański nie był.
Cytat:Niesamowite salta i pruety czynisz aby nie widzieć rzeczy oczywistych. U nich religii nie oddziela się od reszty elementów. Po drugie patrzą na Zachód jako na chrześcijaństwo, a co robić z chrzescijanami masz w koranie jasno napisane.Proszę bardzo, zacytuj ten Koran.
Cytat:Znaleźć ci taki, który tłumaczy co robić z ateistami oraz ludźmi, którzy wyrzekli się islamu?Chrześcijanie jakoś za pomocą swojej świętej księgi usprawiedliwiali krucjaty, niewolnictwo i palenie czarownic. Na tym polega interpretacja tych tekstów - każdy może znaleźć coś dla siebie, od miłującego pokój Afgańczyka po psycholi mordujących niewinnych ludzi.
Cytat:No normalnie - arabska społeczność z całego świata i konkretne kraje muslimskie (Arabia Saudyjska) zrzucają się aby finansować najbardziej pojebany odłam islamu w Europie - wahabizm. W samej Francji wahabici mają już 150 swoich meczetów. Nie słyszałem żadnych islamskich protestów przeciwko finansowaniu wahabizmu.No ale kto konkretnie się zrzuca? Cała społeczność muzułmańska? Jaki procent?
Cytat:Islam ma wielu małych fuhrerków. I jest totalitarny, bo to nie chodzi o to czy ta religia jest scentralizowana tylko o to czy się we wszystko wpierdala i stara się kontrolować każdy aspekt życia zarówno wyznawców tej religii jak i osób mających ten "zaszczyt" albo to nieszczęście, że żyją w ich towarzystwie.Znowu, są tacy i tacy, podobnie jak w chrześcijaństwie. Kiedy Kościół Katolicki miał taką możliwość, to wpierdalał się każdy aspekt życia wyznawców jak i ich towarzystwa.
Cytat:Chciałem wyjaśnić jedną rzecz. Ludzie są różni. Mzułmanie są różni. Są i tacy co mają bardziej wyjebane na swoją religię. Tak, wiem i rozumiem, że są tacy bardziej "zlaicyzowani". Ale mnie w ogóle nie o to chodzi.Spoko, tylko Ty o islamie niewiele do tej pory powiedziałeś, natomiast bardzo wiele o "muslimach". Nie widzisz tutaj pewnego dysonansu?
Jestem wrogiem tej religii. Jest ona dla mnie niczym wirus. Według mnie nie wynika z niej nic dobrego, a wiele złego. Może nie jest nazizmem lub komunizmem, ale w mojej "bańce" stoją te rzeczy na jednej i tej samej półce - ideologii ogólnie szkodliwych. Islam należy zwalczać, deprecjonować, ośmieszać i olewać jego roszczenia.
Cytat:Bo nawet jeśli rzeczywiście tak jest, że muslimy na Zachodzie łagodnieją, to zawsze mogą zrobić restert systemu i zacząć wszystko od początku. Albo ich dzieci. Tak jak we Francji - to nie imigranci muzułmańscy są głównym źródłem zamieszek, tylko któreś tam kolejne z pokoleń już narodzonych we Francji. Radykalni są potomkowie ludzi, któzy osiedlili się we Francji kilkadziesiąt lat temu.Radykalizm jest rzeczywiście problemem ale w każdej ideologii, nie tylko islamskiej. Natomiast samo twiedzenie, że muzułmanie mogą "zrobić reset systemu" świadczy o tym, że wierzysz w bzdurną teorię spiskową o tym, że jest to jakaś jednolita grupa kierowana przez radykalnych przywódców, próbujących przejąć władzę w Europie. Za dużo prawicowych mediów łykasz.