zefciu napisał(a):No tak, nie mówiłem tego całkowicie serio. Natomiast sondaże Konfederacji to trochę sinusoida gdyż w maju zaliczyli również spadek, około 4% a później wzrost. Moje wrażenie jest takie, że nie należy do końca ufać tym wynikom. Nie raz okazywało się, że spora część ludzi co innego podaje w sondażach a przy urnie zmienia zdanie.Osiris napisał(a): Kobiety pewnie odpłynęły jak się dowiedziały co to jest za hołota.No ale, co to jest za hołota było wiadomo już wcześniej? Czy stało się coś konkretnego, co wyjaśnia taki spadek?
Iselin napisał(a): Przytoczyłam Ci zdanie pewnych muzułmanów, w tym zsekularyzowanych, mieszkających w szwedzkich miastach, możesz przeczytać o tym sam w książce, którą podałam i sam sobie zdanie. Nie, autorka przeprowadzająca wywiady, nie jest "prawicowa".Ok, książki w formie elektronicznej znaleźć nie mogę więc takie źródło trudno mi zweryfikować. Druga sprawa: już o tym pisałem w innej w innej dyskusji: opinie pewnej grupki ludzi na temat innych ludzi, jako wiarygodne źródło na temat stosunków społecznych w danym kraju nie są zbyt wartościowe. Ankiety które przytoczyłem, moim skromnym zdaniem, mają wyższą wartość poznawczą ponieważ rozkładają się na szersze grupy i metodologia jest bardziej precyzyjna niż odpytywanie paru osób. Ale książki nie widziałem, więc nie chcę oceniać bez wglądu.
Szkoda też, że ominęłaś pozostałe wątki tej dyskusji ale domyślam się, że nie masz ochoty na odpowiedź.