Liczba postów: 32
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
TadeuszFantom napisał(a):Hitler w latach 30-tych ubieglego wieku tez był uważany przez wiekszość społeczeństwa (zachodniego) za wzorowego przywódce i świetnego polityka, pokojowo nastawionego do innych państw. Ktoś cos przegapił i kilkadziesiąt milionów ludzi musiało zginać...
dobre piękne wręcz, polecam zainteresowanie się sytuacja gospodarczą na świecie w tamtym okresie, a szczególnie tym kto z kim handlował
nikt niczego nie przegapił, po prostu wielu zależało na konflikcie, bo wojna to pieniądze, takie usa handlowało z obydwoma stronami konfliktu, wtrącili się do wojny, dopiero wtedy, kiedy mocno zaczęła obrywać anglia, która była odbiorcą około 40% ich eksportu i opinia publiczna zaczynała wrzeć
Liczba postów: 589
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Cytat:zwyczajnie stal za blisko, no super i zupełnym przypadkiem tylko on się zawalił, choć nie tylko on stal tak blisko i tylko zupełnym przypadkiem znajdowały się w nim akta rozmaitych afer gospodarczych
Poważnemu uszkodzeniu uległy pozostałe budynki kompleksu tj. WTC4, WTC5 oraz WTC6. Wszystkie sąsiadujące z kompleksem budynki były poważnie uszkodzone. WTC3 Podobnie jak WTC7 Oberwał kolumnami rdzenia i odłamami elewacji. A największą aferą gospodarczą tam ukrytą było to:
http://www.1-free-dvd.com/images/dollar_..._Order.gif
Liczba postów: 232
Reputacja:
1
TripleSix napisał(a):Z tego, co widziałem, to własnie eksperci podważyli raport rządu dotyczący WTC. A wybuchy słyszane były na sekundy przed uderzeniem samolotu w pierwszy budynek. A ten zaraz po uderzeniu samolotu się nie zawalił.
Można o wiecej szczegółów, tzn. o jakich ekspertów chodzi, z filmu?
TripleSix napisał(a):Nie 'ktoś-coś" tylko politycy i powiązani z nimi bogaci przedsiębiorcy, dla których wojna była kołem zamachowym po recesji i doskonałym interesem. Te same kręgi kazały zablokować japońskie aktywa w amerykańskich bankach i skierować uderzenie Japończyków na USA - w celu przystąpienia tego kraju do wojny z poparciem opinii publicznej.
A ja naiwny myślałem, ze zablokowanie aktywów japońskich było spowodowane napadem Japończyków na Indochiny oraz wojna z Wlk. Brytania ...
TripleSix napisał(a):Tak mówili Urbanowicz i Rolski, polscy lotnicy, walczący w II wojnie światowej. Znam całkiem dobrze biografie Urbanowicza i czytałem jego wspomnienia ale wypowiedzi na temat :"Większym zagrożeniem niż bomba jądrowa wyprodukowana przez fanatyka są nienasyceni w swojej zachłanności politycy i przedsiębiorcy cywilizacji zachodniej." nie miałem okazji zgłębic. Hmmm, chyba korzystamy z róznych źródeł. Moze to nie chodzi o Urbanowicza a o Che Gevarę?
miaucoon napisał(a):dobre piękne wręcz, polecam zainteresowanie się sytuacja gospodarczą na świecie w tamtym okresie, a szczególnie tym kto z kim handlował
nikt niczego nie przegapił, po prostu wielu zależało na konflikcie, bo wojna to pieniądze, takie usa handlowało z obydwoma stronami konfliktu, wtrącili się do wojny, dopiero wtedy, kiedy mocno zaczęła obrywać anglia, która była odbiorcą około 40% ich eksportu i opinia publiczna zaczynała wrzeć
Handel nie wybierał państw a dzialal na zasadzie rynkowej czyli podaż/popyt. Wojny tez nie wywolali kapitalisci tylko totalitarni przywódcy sprawujący absolutną wladzę. Chyba mi tą tezę będzie łatwiej uzasadnić (udowodnić) niż lewackie twierdzenia o spisku kapitalistów w celu wywolania II Wojny wiatowej?
Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy
Liczba postów: 12,009
Liczba wątków: 156
Reputacja:
109
miaucoon napisał(a):takie usa handlowało z obydwoma stronami konfliktu, wtrącili się do wojny, dopiero wtedy, kiedy mocno zaczęła obrywać anglia, która była odbiorcą około 40% ich eksportu i opinia publiczna zaczynała wrzeć
Ocho, nowa alternatywna historia II wojny św :p
A może byśmy się dowiedzieli jakiej wielkości był ten handel USA z Rzeszą, Wlk Brytanią i ZSRR powiedzmy w 1940 roku?
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj
Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 1
Reputacja:
9
TripleSix napisał(a):To też grubymi nićmi szyte. Dwa samoloty wbijające się w budynek, w tym jeden na skraju budynku. I te dwa budynki się walą od uderzenia w nie leciutkiego duraluminium? DWA budynki jak domki z kart? Plus trzeci, w który nie uderzył żaden samolot? Zawalają się jak w podręczniku małego niszczyciela budynków.
Ano tak, tak, dwa budynki nie zawaliły się od uderzenia samolotu, a miały się zawalić od jakichś ledwo widocznych na nagraniach kropek co to rzekomo są eksplozjami, co postulują zwolennicy wersji spiskowej.
Znów to "racjonalne podejście odrzucające absurdalną oficjalną wersję".
Ważący 100 ton, wypełniony paliwem Boeing w żadnym razie nie może zniszczyć wieżowca. Za to może to zrobić wybuch, w skali odpowiadający coś jakby próbie wysadzenia kamienicy przy pomocy petardy.
Albo inny zarzut - ktoś ponoć słyszał jakieś wybuchy. No oczywiście. 100-tonowy samolot walnął w wieżowiec. Była eksplozja, zawalenie, zadymiło pół Manhatanu. I dla nich fakt, że ktoś tam słyszał jakieś hałasy, jest całkowicie niewytłumaczalną tajemnicą, "kłócącą się z oficjalną wersją"....
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Każdy rząd każdego mocarstwa marzył kiedyś, by być jedyną władzą na Planecie, czyli o zbudowaniu Monoimperium.
Żadnemu się to jednak nie udało.
Liczba postów: 1,177
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Krah napisał(a):Zastanawiający jest chip RFID Nie damy się ochipować!!!!
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Liczba postów: 21
Reputacja:
0
Cytat:W te budynki uderzyły samoloty z paliwem, rozlane paliwo spowodowało pożar, nie porównujmy zwykłego pozaru pochłaniajacego wyposażenie budynku tylk pozar w wyniku wylewu i eksplozji wielu ton paliwa. Raczej w historii takich pożarów było niewiele a wlasciwie z tego co wiem to nie było bo uderzenie bombowca w inny wysokosciowiec nie wywolało pozaru (w latach czterdziestych ubieglego wieku).
W którymś filmie widziałem wypowiedź jednego z potencjalnych ekspertów. Okazuje się, że paliwo lotnicze owszem paliło się, ale nie mogło uzyskać tak wysokiej temperatury, by spowodować stopienie się kontrukcji wież. Kilka dni po opublikowaniu jego własnego zdania stracił pracę.
Pentagon natomiast - no ni choja, ale samolotu tam nie wcisnę. Podobno był to pocisk typu Cruise jak już ktoś wspomniał. Niektórzy z pracowników szeregowych Pentagonu mówili o fali uderzeniowej - paliwo nijak tego nie wywoła, jednak Cruise tak. Tłumaczyłoby to również dziury w dalszych pierścieniach budynku.
Bóg - personifikacja przypadku
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Michał
Reputacja:
0
Lesny napisał(a):Pentagon natomiast - no ni choja, ale samolotu tam nie wcisnę. Samolotu, który jest właściwie aluminiową puszką pustą w środku nie wciśniesz w otwory w grubych betonowych ścianach waszyngtońskiego molocha? Pfff..
Lesny napisał(a):Podobno był to pocisk typu Cruise jak już ktoś wspomniał. Niektórzy z pracowników szeregowych Pentagonu mówili o fali uderzeniowej - paliwo nijak tego nie wywoła, jednak Cruise tak. Tłumaczyłoby to również dziury w dalszych pierścieniach budynku. A czy tłumaczy to obecność szczątków samolotu? Bo wiesz, pocisk nie ma podwozia, turbin, poszycia z logiem linii lotniczych, zwłok pasażerów...
W skrócie, bzdura jakich mało. Czemu ludzie wciąż wierzą w ten szit?
Reputacja:
109
Lesny napisał(a):Okazuje się, że paliwo lotnicze owszem paliło się, ale nie mogło uzyskać tak wysokiej temperatury, by spowodować stopienie się kontrukcji wież.
A dlaczego miałoby stopić konstrukcję?
Cytat:Kilka dni po opublikowaniu jego własnego zdania stracił pracę.
Wcale się nie dziwię. Skoro opowiada takie dyrdymały, to znaczy że jest kompletnie niekompetentny w specjalności
Liczba postów: 347
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Allex napisał(a):A czy tłumaczy to obecność szczątków samolotu? ale tam nie było żadnych szczątków samolotu, pare fragmentów blachy jedynie. Ogladałem relacje cały dzień wtedy, na długo przedtem nim powstały filmy anarchistów o mega spisku, widziałem że cos sie nie trzyma kupy w tych relacjach. żadnych ofiar, karetek czy połamanych skrzydeł nie było.
Cytat:Czemu ludzie wciąż wierzą w ten szit?
niektórzy ludzie zwracaja większa uwage na to co im tv pokazuje.
nic nie dzieje się w sprzeczności z naturą. jedynie w sprzeczności z tym, co o niej wiemy.
Reputacja:
0
pilaster napisał(a):A dlaczego miałoby stopić konstrukcję?
Chodziło mi o uplastycznienie.
Z tego co wiadomo, temperatura uplastycznienia się stali wynosi 500st. C natomiast temp. spalania takiej ilości paliwa w idealnych warunkach mogła wynieść niecałe 300st. C - LINK
Niemniej jednak rdzeń powinien być wzmocniony betonem, który dobrym przewodnikiem ciepła nie jest i temperatura podobno po drugiej stronie kilkudziesięciu centymetrowej ściany temperatura byłaby kilkakrotnie mniejsza. Pojawia się liczba 1510st. C jako zagrażająca rdzeniu WTC, wg Komisji 9/11 było tam 800st. C mimo wszystko myslę, że beton mógł obniżyć temperaturę.
Allex zauważ jak to wyglądało po JPG. Wydaje mi się, że jest to trochę za małe. Zresztą napisałem " Podobno co do tezy o Cruisie. Nie wiem co tam trafiło, ale jakoś nie przemawia do mnie pomysł z samolotem.
Niestety nie mogę dojrzeć tam ciał, podobnie jak i innych większych elementów możliwego samolotu. Co do opinii samych pracowników Pentagonu niektórzy mówili o pocisku, inni o samolocie pasażerskim, a jeszcze inni wymieniali mały samolot do 14 osób. Na jakiej zasadzie mógł przebić się przez tyle pierścieni? Silniki zawsze odnajdywano i nagle nie...
Powracając do filmu skonfiskowanego przez agentów - skoro tyle ludzi zadaje pytanie co za problem udzielić odpowiedzi? I jeśli było tak jaka jest oficjalna wersja to powinni zyskać poparcie.
Dużo niejasności, za dużo jak na sprawę w której życie straciło 3 000 osób...
Allex napisał(a):Samolotu, który jest właściwie aluminiową puszką pustą w środku nie wciśniesz w otwory w grubych betonowych ścianach waszyngtońskiego molocha?
No właśnie jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że lekki metal wbija się w ścianę betonu. Ściana ta była również wzmacniana z tego co pamiętam. I to dokładnie ten wycinek gdzie doszło do ataku.
Allex napisał(a):Bo wiesz, pocisk nie ma podwozia, turbin, poszycia z logiem linii lotniczych, zwłok pasażerów...
Pewnie, że wiem
Allex napisał(a):W skrócie, bzdura jakich mało. Czemu ludzie wciąż wierzą w ten szit?
W świecie kreowanym przez media coraz trudniej dotrzeć do tego co jest prawdą, a co bzdurą
Michał
Reputacja:
109
Lesny napisał(a):Chodziło mi o uplastycznienie.
Nic podobnego. napisałeś wyraźnie "stopienie"
Cytat:Z tego co wiadomo, temperatura uplastycznienia się stali wynosi 500st. C natomiast temp. spalania takiej ilości paliwa w idealnych warunkach mogła wynieść niecałe 300st. C
Z tego by wynikało, że żaden pożar nie jest w stanie uplastycznić konstrukcji. Bo jeżeli płonące paliwo lotnicze nie dostarcza odpowiedniej temperatury, to żaden normalny pożar tez nie. po co się zatem zabezpiecza kontrukcje stalowe przeciwpożarowo?
w rzeczywistości nawet zwykły pożar wytwarza temepraturę powyżej granicy uplastycznienia.
A WTC zawaliły się nie z powodu uszkodzeń rdzenia, nawet pożarowych, tylko wkutek uplastycznienia konstrukcji stropów, jak się okazało bardzo niedbale zabezpieczonych. Kiedy stropy się uplastyczniły, gwałtownie spadła sztywnośc konstrukcji obudowy zewnętrznej (przenosiła jakieś 40% obciązeń) i wieze się wyboczyły
Proste jak konstrukcja cepa
Liczba postów: 4,392
Liczba wątków: 29
Reputacja:
9
Dla mnie jest oczywiste, że w WTC walnęły samoloty, ale z tym pentagonem to już mam wątpliwości Najbardziej mnie zastanawia czemu z WTC mamy tyle filmów i zdjęć, a z pentagonu jakieś ochłapy?
Reputacja:
0
pilaster napisał(a):Nic podobnego. napisałeś wyraźnie "stopienie"
W takim razie użyłem złego słowa, przez co wprowadziłem małe zamieszanie, za co bardzo przepraszam. Będę uważał, by to się nie powtórzyło.
pilaster napisał(a):Z tego by wynikało, że żaden pożar nie jest w stanie uplastycznić konstrukcji.
Wiele wysokich budynków przetrwało pożary, ba w jednym nawet zapadło się kilka pięter w środku - mimo wszystko stał, nie zawalił się.
pilaster napisał(a):A WTC zawaliły się nie z powodu uszkodzeń rdzenia, nawet pożarowych, tylko wkutek uplastycznienia konstrukcji stropów, jak się okazało bardzo niedbale zabezpieczonych.
A tego nie uwzględniłem w moim poście tak więc przyznaję rację, niemniej jednak niezmiernie byłbym wdzięczny gdybys podał jakiegoś linka o tym
Michał
Reputacja:
0
jesoo napisał(a):ale tam nie było żadnych szczątków samolotu, pare fragmentów blachy jedynie Parę? Z tego co widziałem złożyli w hangarze prawie połowę samolotu. Ale oczywiście to już część spisku.
jesoo napisał(a):żadnych ofiar http://en.wikipedia.org/wiki/Pentagon_Memorial
Rzeczywiście, żadnych.
Liczba postów: 5,508
Liczba wątków: 41
Reputacja:
26
Rexerex napisał(a):Dla mnie jest oczywiste, że w WTC walnęły samoloty, ale z tym pentagonem to już mam wątpliwości Najbardziej mnie zastanawia czemu z WTC mamy tyle filmów i zdjęć, a z pentagonu jakieś ochłapy?
Gdzie można swobodniej się poruszać i filmować?? Po Manhattanie czy po restrykcyjnej strefie wokół Pentagonu?? I Drugie pytanie: które budynki są lepiej widoczne z dystansu??
jesoo napisał(a):niektórzy ludzie zwracaja większa uwage na to co im tv pokazuje.
I właśnie dlatego widzą to czego nie ma. Teorie spiskowe są atrakcyjniejsze niż prawda i dlatego ludzie chcą szukać na siłę dowodów które by je potwierdzały. Nie patrząc już na to że istnieje wiele innych bardziej racjonalnych wyjaśnień.
Lesny napisał(a):Pewnie, że wiem
To skąd się one wzięły wokół Pentagonu??
EH
|