Liczba postów: 7,522
Liczba wątków: 305
Reputacja:
1
Tu sem ja http://lista.racjonalista.pl/?s=lista&page=3
Brakuje mi tam:
a) nawigatora wg stron i alfabetu
b) podsumowania: ilu ateistow, ilu agnostykow, etc.
c) licznika :!:
d) filtrow wg miast (ateisci laczcie sie !)
Null pointer exception
Liczba postów: 4,318
Liczba wątków: 26
Reputacja:
9
Tylko czterech z Lublina?
.........
Teraz jest już pięciu!
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Liczba postów: 511
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Bohoh napisał(a): http://lista.racjonalista.pl/
Wpisujemy się, raz, raz!
Świetny pomysł!!!!!
Liczba postów: 7,737
Liczba wątków: 102
Reputacja:
34
Dodałem się  Znajomych również do tego zachęcę
Liczba postów: 192
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
też się dopisałam, smutna póki co jest lista "wspierających"
"Umarł Bóg
Nie potrzebuje go nikt
Wszak to przekleństwo
by wiecznie móc żyć
Okrutne...
Zło nas oślepia i fałszywy nasz blask
Pogardzać nadzieją
Nie wstydzić się kłamstw
Kochać nienawiść
To być jednym z nas..."
Liczba postów: 210
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Witam!
Juz dodałem się. Ciekawe juz 355 osób!!! może bedzie więcej. Katolickie statystyki są przekłamane.
Pozdrawiam!
Reputacja:
0
Moim zdanie te liste trzeba bardziej wypromowac.
Liczba postów: 384
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Witam, trochę mi się ten fragment regulaminu nie podoba:
Cytat:Każdy biorący udział w Akcji publikując swój wpis na Internetowej Liście Ateistów i Agnostyków wyraża zgodę i autoryzuje administratora do działania w jego imieniu.
To wygląda tak, że ja się wpiszę, a potem autorzy mogą moim nazwiskiem sygnować jakieś petycje, protesty, itd. pod którymi niekoniecznie chciałbym się podpisywać.
Polecam poczytać libertarian: http://www.facebook.com/LibDlaBeki
"A hero ventures forth from the world of common day into a region of supernatural wonder: fabulous forces are there encountered and a decisive victory is won: the hero comes back from this mysterious adventure with the power to bestow boons on his fellow man." - Joseph Campbell o Rafale3006
Reputacja:
0
Słupek napisał(a):Witam, trochę mi się ten fragment regulaminu nie podoba:
Cytat:Każdy biorący udział w Akcji publikując swój wpis na Internetowej Liście Ateistów i Agnostyków wyraża zgodę i autoryzuje administratora do działania w jego imieniu.
To wygląda tak, że ja się wpiszę, a potem autorzy mogą moim nazwiskiem sygnować jakieś petycje, protesty, itd. pod którymi niekoniecznie chciałbym się podpisywać. To napisz do autorów i popros o wyjasnienie
A tak wogóle to proponuje przyklejc ten temat.
Liczba postów: 1,031
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Może i fajny pomysł, ale po prostu nie mogę się tam wpisać. Raz, że w regulaminie są punkty, które mi kategorycznie nie pasują; dwa, że mam wrodzone opory przed podawaniem danych osobowych w necie nie wiadomo komu; trzy, straciłem już dawno sympatię do racjonalista.pl, który prowadzi tę listę jak rozumiem; a cztery, jakoś nie wczuwam się w ideę tej listy (aż tak). Możecie sobie dodać zawsze +1 do wyniku na liście ;-).
Liczba postów: 296
Reputacja:
0
Ta inicjatywa mi się wydaje trochę 'śmiesznawa', nie do końca czuję jej sensu, stąd też opory u mnie w rejestrowaniu się tam. Można by powiedzieć, że jak nie chcę, to wpisywać się tam nie muszę, ale chyba taka tego idea, coby policzyć niewierzących (chyba, że jest tam ukryta głębia, której nie odkryłem). Jak tak dalej pójdzie, to ludzie z racjonalista.pl zorganizują konkurs na wisiorek dla ateistów, jako konkurencja dla krzyży z Jezusem albo paradę równości ...
btw. obawiam się, że taka lista przysłużyć będzie głównie szpanowaniu (moda na ateizm?)
ps. punkt 7 regulaminu "brzmi" trochę dziwnie, chyba nie do końca złapałem o co tam chodzi, mógłby mi ktoś to wyjaśnić? z góry dziękuję
Liczba postów: 1,444
Liczba wątków: 19
Athei Overlord napisał(a):Oj tam, Pilastrze, jak wladza cos takiego oglosi, to po co jej jakas tam mala lista? Jak władza coś takiego ogłosi to jej tak porządnie po dupie damy ... "Niech władze IV RP wiedzą, że kto ośmieli się na ateistów podnieść rękę, temu ateiści tę rękę UTNĄ :!: "
Co do samego wpisu, to jeszcze się waham - mnie również "nie podchodzi" 7 punkt regulaminu i ... w ogóle cała ta idea. O ile nigdy nie mam oporów przed prezentowaniem swoich poglądów, o tyle teraz ... nie bardzo wiem, co właściwie da taki wpis. Gdyby była jakaś petycja, pod którą mielibyśmy się podpisać - ok, to rozumiem. Ale tak po prostu... Дивно...
Antyteista, empirysta, zwolennik używania rozumu.
„Znaczeniem zdania jest metoda jego weryfikacji” (Moritz Schlick)
Liczba postów: 4,318
Liczba wątków: 26
Reputacja:
9
Mi tam to nie przeszkadza. Wolę, żeby moim podpisem były sygnowane różne ateistyczno-racjonalistyczne inicjatywy, niż listy poparcia do parlamentu różnych robaków, (A miałem już takie przejścia z pewną, pożal się nieistniejący boże - "partią". Demokratyczną...) albo żeby takowe listy były dawane do różnych banków, które potem będą mi żebrać abym wziął sobie u nich kartę kredytową.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Liczba postów: 34
Reputacja:
0
Wpisalem sie. Trzeba popierac sluszna sprawe
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
mnie tam brakuje opcji areligijny
wpisałem się
Reputacja:
0
Mam nadziejze ta lista zostanie dopracowana.
Liczba postów: 12,009
Liczba wątków: 156
Reputacja:
116
Słupek napisał(a):Witam, trochę mi się ten fragment regulaminu nie podoba:
To wygląda tak, że ja się wpiszę, a potem autorzy mogą moim nazwiskiem sygnować jakieś petycje, protesty, itd. pod którymi niekoniecznie chciałbym się podpisywać.
O faktycznie tego nie zauważyłem. 8O
Zatem niech się tutejsi ateiści nie zdziwią, kiedy znajdą swoje nazwiska wymienione pt " ateiści domagają się wprowadzenia 100% podatku spadkowego"
albo " ateisci domagają się konfiskaty przez państwo mienia pożyd..., tj oczywiście pokatolickiego "
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj
Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Liczba postów: 226
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
pilaster napisał(a):mienia pożyd..., tj oczywiście pokatolickiego[/i] " 
Nie wciskaj nam cech połowy katolików :x
It doesn't even matter how hard you try!
Keep that in mind!
Dajcie mi jakiś niezbity dowód na istnienie Boga, a uwierzę, ale i tak nie bedę chodził do kościoła.
Liczba postów: 207
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Już nikt nie będzie mówił, że 101% społecześnstwa polskiego to katolicy.
Katecheta w przerwach obmacuje chłopców skrycie
W pierwszą komunię trzeba pipić należycie.
Liczba postów: 4,972
Liczba wątków: 99
Reputacja:
30
maharet napisał(a):Już nikt nie będzie mówił, że 101% społecześnstwa polskiego to katolicy.
Jak narazie z tej listy wynika ze katolicy w zaokragleniu to zaledwie 99,99998% (osoby wpisane na tej liscie to w cos okolo 2*10^-5 % liczby ludnosci Polski) spoleczenstwa polskiego
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski! ☭
|