Liczba postów: 23,205
Liczba wątków: 240
Reputacja:
1,360 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Tron: Dziedzictwo - fajny, prosty do zrozumienia i lekki film. Jak kto chce to nawet znajdzie w tym jakieś przesłanie. Fajny klimat, muzyka i efekty specjalne.
John Carter - fajne efekty, widać troszeczkę jakichś nawiązań estetycznych do Diuny.
Dragonball Evolution - spoko nawalanka, ale fajniejszy był animowany serial.
Reputacja:
Gawain napisał(a): Najnowszy Indiana za to jest rozłożony na łopatki XD
O kurde, zapomniałem, że powstał ten film. Warto czas na niego tracić? Domyślam się, że nie warto...
A ja sobie właśnie obejrzałem Predator Prey - bardzo dobrze wykonany film. Jak zawsze - zdarzają się sceny naciągane, ale ogólnie bardzo mi się podobał film - jedno wielkie polowanie.
Liczba postów: 12,313
Liczba wątków: 89
Reputacja:
884 Płeć: mężczyzna
Ładny, ale fabularnie żaden. Starzejący się Ford jest eksploatowany do cna. Jest poważny kryzys produkcyjny w amerykańskiej popkultrowej otoczce. Zalew chłamu z efektami specjalnymi nie kompensuje braku złożonych i ciekawych fabuł.
Reputacja:
Byłem z dzieciokiem na tym całym Minecrafcie.
Heh, myślałem, że to będzie w pełni komputerowo zrobiony film, a okazuje się niestety, że mamy tu do czynienia z prawdziwą ludzizną.
Na domiar złego odniosłem wrażenie, że cały film próbuje na siłę być zabawny. No nie polecam raczej.
Cóż... produkcja jedzie na popularności gry. W kinie był megatłum.
Od dawna nie byłem w kinie i zaskoczył mnie jeden obyczaj - klaskanie. Po chuj ci wszyscy ludzie klaszczą?
Jeszcze zrozumiałbym gdyby to był teatr i żywi aktorzy. Ale w filmie? Dla kogo to klaskanie? Nawet gdyby dana scena była zarąbista, to bym nie klaskał, bo i po co.
Liczba postów: 1,915
Liczba wątków: 12
Dobry studyjny film - "Lot 7500". Akcja dzieje się w kokpicie samolotu opanowanego prze terrorystów. Właściwie thriller psychologiczny, brawurowych akcji w stylu Bruce Willis brak. Są za to ludzkie zachowania, bezradność i trudne decyzje bez znieczulanie.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Jest czas rodzenia i czas umierania, czas sadzenia i czas wyrywania,
czas zabijania i czas leczenia, czas burzenia i czas budowania,
czas płaczu i czas śmiechu, czas zawodzenia i czas pląsania,
czas rzucania kamieni i czas ich zbierania, czas pieszczot i czas wstrzymania,
czas szukania i czas tracenia, czas zachowania i czas wyrzucania,
czas rozdzierania i czas zszywania, czas milczenia i czas mówienia,
czas miłości i czas nienawiści, czas wojny i czas pokoju.