To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto naprawdę rządzi światem?
przeczytajcie:

http://www.rumburak.friko.pl/BIBLIA/dogmaty/szatan.php

Jakkolwiek może się to wydać naciągane, wydumane...Czyż Bóg nie mowi o sobie w Bibblii używając liczby mnogiej? Czyż takie wypowiedzi nie cechują istot natury złej? [3ca nie ma tu nic do rzeczy, dogmat ten powstał, jak wszyscy wiemy, dużo później]

Dlaczego Bóg, najdoskonalszy, najlepszy, najmądrzejszy, wszechmocy, etc. nie pozbędzie się Diabła? Ot, tak toleruje istnienie "konkurenta" w walce o ludzkie duszyczki?

Ponadto dodam, iż ludzie parający się jasnowidzeniem, twierdzą, iż ich wiedza pochodzi "od tej drugiej strony".

Co sądzicie na ten temat?
Odpowiedz
Ja nie wierze w zadna strone. Ty sie chyba jeszcze wachasz nad istnieniem boga. Mnie smieszy za rowno szatan jak i bog. Szkoda ze nikt juz nie wierzy w zeusa... xD
Odpowiedz
Cytat:kto naprawde rzadzi swiatem?

oni i oni
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Rozgryzłeś/aś mnie Duży uśmiech
mój rozbrat z religią trwa od jakichś 4 lat, ale niepewnośc dalej jest...Z drugiej strony wszystko byłoby bez sensu, gdyby nad nami nie było nic.
Odpowiedz
Sądzę, że boga nie ma co rozwiązuję sprawę ad hoc. Ale jam prosty jak metr drutu w kieszeni bo preferuje proste rozwiązania.

rubia1b może ktoś wierzy tak jak w Odyna, Lokiego, Światowida, Marsa, Snickersa... ups to nie ta bajka.
Odpowiedz
czlowiek rzadzi swiatem, natura, przyroda wszyscy rzadzimy swiatem
Odpowiedz
tylko tak jak np. firmą rzadzi dwoch ludzi to jeden moze sie niezgadzac z drugim i tak wlasnie jest z nami: nie potrafimy sie dogadac...
Odpowiedz
Nikt nie rzadzi Swiatem i w tym caly sek... Gnoza sie klania Panowie i Panie! Oczko
Odpowiedz
Ver19 napisał(a):Z drugiej strony wszystko byłoby bez sensu, gdyby nad nami nie było nic.
Nie wystarczy Ci, że pod nami jest wiele? Oczko
Chemia rządzi światem i tyle. :ogorek:

Cytat:Jehowa rzekł jeszcze do Szatana: ‘Czy w swym sercu zwróciłeś uwagę na mego sługę Hioba, że nie ma na ziemi nikogo takiego jak on - mąż nienaganny i prostolinijny, bojący się Boga i stroniący od zła? I jeszcze trzyma się mocno swej nieskazitelności, chociaż ty mnie pobudzasz przeciwko niemu, bym go pochłonął bez powodu’.
Nawet Bóg słucha sugestii szatana i nęka Hioba. Ah ten Wszechmogący Oczko
[SIZE="1"]There's a feeling I get when I look to the west
And my spirit is crying for leaving
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking
and it makes me wonder
really makes me wonder[/SIZE]
Odpowiedz
Światem żądzą eskimosi. Nawet małe dzieci to wiedzą o____O"
If a man dedicates his life to good deeds and the welfare of others, he will die unthanked and unremembered. If he exercises his genius bringing death and misery to billions, his name will echo down through the millennia for a hundred lifetimes.
Odpowiedz
Ja żonce śfiatem ...
śfiatem dysortographiiDuży uśmiech

a światem realnym rządzą prawa fizyki Duży uśmiech
"Non sunt multiplicanda entia sine necessitate"
http://www.racjonalista.pl
Odpowiedz
A kto rzadzi prawami fizyki? :>
Null pointer exception
Odpowiedz
Tak naprawdę światem rządze ja. (w co drugi dzień na zmianę z moją dupą Eris)
OWNED ;]

ALL GLORY TO THE CHAOS GOD!

Szczęśliwy

EDIT:
Cytat:A kto rzadzi prawami fizyki? :>
lol, I dunno, może inne prawa fizyki, może coś innego, co za różnica, nie wiem, przyjmuje tylko subiektywnie, że nie ma sensu się nad tym zastanawiać na co dzień ;-) przyjmuje co wydaje się najbardziej prawdopodobne - raczej nie bóg - bo jego wtedy też coś musiałoby stworzyć Szczęśliwy właśnie dlatego jestem ateistą (aczkolwiek sceptycznym i lekko apateistycznym) choć równie dobrze mógłbym być agnostykiem, deistą czy panteistą - to tylko kwesta gustu, lol Szczęśliwy

P.S. tak naprawde to ja rządze prawami fizyki, tylko was w balona robilem ;-)
Odpowiedz
Athei Overlord napisał(a):A kto rzadzi prawami fizyki? :>
Wielki Kosmiczny Architekt! :ogorek:
Odpowiedz
No, brawo :* Oczko
Null pointer exception
Odpowiedz
Światem (znaczy tym tylko tutaj na ziemi, a nie we wszechświecie) zdecydowanie rządzi sex. Wyobrażacie sobie, gdyby z życia wyłączyć popęd seksualny?
[Obrazek: nightwish3cn6.jpg]
Odpowiedz
Laina napisał(a):Wielki Kosmiczny Architekt! :ogorek:

Nieprawda. Zrzekłem się tego tytuły w zeszły piątek.

NonOmnis napisał(a):Światem (znaczy tym tylko tutaj na ziemi, a nie we wszechświecie) zdecydowanie rządzi sex. Wyobrażacie sobie, gdyby z życia wyłączyć popęd seksualny?

Zamilcz, heteryku.
If a man dedicates his life to good deeds and the welfare of others, he will die unthanked and unremembered. If he exercises his genius bringing death and misery to billions, his name will echo down through the millennia for a hundred lifetimes.
Odpowiedz
kilmindaro napisał(a):Zamilcz, heteryku.
Zamilcz, animefilu.
[Obrazek: nightwish3cn6.jpg]
Odpowiedz
A ja wam powiem tak :
światem włada alkochol.
Nie chce nawet myslec co by było gdyby teraz nagle całe alko wyparowało i nie było mozliwosci znowu zrobic. Poprostu katastrofa ! :razz:
''Jakkolwiek ludzie by się tego obawiali, filozofia powinna powiedzieć wszystko''
Markiz de Sade

"Jedyne czego nie moge wybaczyć człowiekowi to stworzenia religii." (Julietta)
Markiz de Sade
Odpowiedz
Tak naprawde to ja mam swój własny świat i ja się sam w nim rządzęDuży uśmiech
(aAAaAAa ogromy tęczowy hefalump na dwunastej)
"Non sunt multiplicanda entia sine necessitate"
http://www.racjonalista.pl
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości