To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sakrament wynurzenia II
Pamiętacie moc jaką otrzymałem od wielkiego maga ludów Bandtu:

http://ateista.blog.onet.pl/2,ID20820656...index.html ?

Okazało się, że przedstawiciele National Secular Society ukradli moją własność intelektualną:

Stowarzyszenie NSS oferuje również specjalne certyfikaty "odchrzczenia" dla tych wszystkich, którzy zdecydują się na "oficjalne odrzucenie Chrystusa".

http://www.bibula.com/new/display.php?textid=01437

Smutny
Odpowiedz
"Radość z takiego trendu wyraża ateistyczne stowarzyszenie National Secular Society - NSS, usilnie pracujące nad zlikwidowaniem w brytyjskich szkołach jakichkolwiek przejawów ducha i symboli religijnych, kładąc główny nacisk na wyeliminowanie z przestrzeni społecznej świąt chrześcijańskich. Dyrektor NSS, Keith Porteus Wood powiedział stacji BBC, że "Wielka Brytania powinna radować się" spadającą od 70 lat frekwencją chodzenia do kościoła. "Powinniśmy uczcić ten proces. Pokazuje on, że zwiększa się wrażliwość społeczna na coraz bardziej wielokulturowe społeczeństwo [...]". Stowarzyszenie NSS oferuje również specjalne certyfikaty "odchrzczenia" dla tych wszystkich, którzy zdecydują się na "oficjalne odrzucenie Chrystusa"."

Początek nowej religii w Wielkiej Brytanii. "Oficjalne odrzucenie" czegoś co podobno, zdaniem ekspertów [Duży uśmiech], nie istnieje. Co za obłęd. Niech dodają jeszcze do tego wersję z rytuałem.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
W Wielkiej Brytanii ponoć od dawna funkcjonują takimi absurdalnymi metodami stowarzyszenia ateistyczne.
Swoją drogą, po co takie stowarzyszenia tworzyć?
Przychodzi się potem na spotkania i modli się do "nie-boga"? Duży uśmiech
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Może dzięki temu ateistom łatwiej oddziaływać w sferze polityki społecznej?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Czyli kwestie polityki tylko? W takim razie nie mogliby się podpiąć pod jakieś partie? O wiele skuteczniejsze by to było.
W praktyce jak widać wygląda to nieco inaczej. Tworzy się chyba pierwsza w historii religia negatywna (negująca) Duży uśmiech.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Dlatego właśnie coraz bardziej krytycznie myślę o kwestii apostazji...
I choose not to choose life. I choose something else - Ewan McGregor

Niedostępny na forum. KONTAKT PRZEZ GG LUB MAIL
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: