Iselin napisał(a):Żarłak napisał(a): Kto by pomyślał, że to taki impulsywny typ.A ja myślę, że on działa z premedytacją i ma to dobrze przemyślane.
No nie wiem. Nie zachowuje się zbyt mądrze, zachowuje się raczej jak histeryczny mały, złośliwy człowieczek.
Chyba, że to jakiś mały skrawek jakiegoś większego, misternie utkanego planu, którego nie jesteśmy w stanie ogarnąć

Ale tak szczerze, to właśnie wydaje mi się, że on się zachowuje po prostu impulsywnie.
Niby taki mądry, a taki głupi. I dobrze, że mu brakuje tych 50 tysi. Brakuje mu pokory, to go życie nauczy. W takim wieku powinien już dawno być ogarniętym człowiekiem.
Łazarz napisał(a): Btw co jest w żebractwie sprzecznego z wolnym rynkiem?
Nic. Ale jest w nim wiele sprzecznego z godnością - jeśli żebrzącym jest zdrowy człek, który ma ręce, nogi i mózg i może pracować zamiast żebrać. Każdy wolnorynkowiec powinien takim człowiekiem gardzić, a nie przelewać mu kasę na mieszkanko.
Ciekawe czy teraz zacznie żebrać o pomoc przy zbieraniu kasy na karę jaką ma zapłacić tej znieważonej kobicie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche