Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stanisław Michalkiewicz – Najwybitniejszy hipokryta
cobras napisał(a): Załatwił lekcje matematyki z jego znajomą pedagog. Ona wyglądała na bardzo dobrą osobę. Zaczęła dopytywać, dlaczego jestem smutna. Powiedziałam jej o wszystkim. Od razu zobaczyłam, że nie jest pewna, czy mówię prawdę. Pytała: „Czy to nie był sen?”. A później powiedziała księdzu o naszej rozmowie.

Policji jednak nie powiedziała. Smutny

Można by oczekiwać, że, co najmniej media, o ile nie policja i prokuratura, zainteresują się ową pedagog i przynajmniej zapytają ją, dlaczegóż to, mając taką wiedzę, nie zawiadomiła organów ścigania i nie przerwała procederu.

A tu cisza... Nieśmiały

Nikt baby nie ściga, nie nagabuje i nie niepokoi....

Zaiste, bardzo ciekawe...

Cytat:Opowiedziałam księdzu w konfesjonale wszystko. A on zwyzwał mnie od kurew.

No proszę. Personaliów tego księdza też jakoś nikt nie próbuje ustalić i jakiejś odpowiedzialności od niego wyegzekwować...

Przecież każdy normalny od razu udałby się z dzieckiem na policję... Wywracanie oczami

ZaKotem napisał(a): Natomiast lekarz, jak sądzę, ma obowiązek przynajmniej poinformowania policji, jeśli pojawia się u niego 13-latka w ciąży i wiadomo, że do przestępstwa doszło. Może więc być winien tego, że Wiedział a Nie Powiedział - nikt jednak nie twierdzi, że w tej sprawie żadnego postępowania nie toczono.

A jakoś o jego wyniku nic nie wiadomo. A przecież ustalić kto i w jakich okolicznościach dokonał tej aborcji nie powinno być problemem - mogłaby przecież wskazać palcem sama "Katarzyna".

A obowiązek powiadomienia policji to przecież taki lekarz ma. Jeżeli nie prawny, to na pewno moralny. Smutny

ZaKotem napisał(a): Aborcja jest legalna kiedy zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego. Gdyby musiał to stwierdzać sąd, to chyba trzeba by ją wykonać po porodzie. A ponieważ każdy stosunek z 13-latką jest przestępstwem, to każda jej ciąża z całą pewnością powstała w wyniku czynu zabronionego i żaden lekarz nie może być ścigany za jej przerwanie.

Ale zaraz, czy lekarz w ogóle może tak od ręki dokonać aborcji 13 latce która tak po prostu przyszła mu do gabinetu? Już nie mówiąc o sądzie, ale bez wiedzy i zgody choćby rodziców? Są na to jakieś procedury w ogóle?
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Stanisław Michalkiewicz – Najwybitniejszy hipokryta - przez pilaster - 06.12.2019, 10:21

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości