Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wsparcie dla przyszłych apostatów. Inicjatywa
Czy ktoś z modów a najlepiej autor może dopisać do pierwszego postu wszystkich którzy się dopisują ?
Ciężko wertować cały wątek w poszukiwaniu chętnych.

Wiem że dość jest pracy na forum ale to bardzo udogodni całe przedsięwzięcie.

Ja mogę poświadczać w trójmieście - całe dnie mam wolne i niebawem będę potrzebował świadków dla siebie w gdańsku.
Przy okazji zapraszam do działu ze spędami bo spotkanko w trójmieście się szykuje!
Odpowiedz
Sprawdziłem - post otwierający był edytowany przez Mojwę 31.08.2010 r., czyli wszyscy, którzy zgłosili akces, poza Tobą, zostali wpisani. Ciebie wpiszę teraz.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Własnie zauważyłem że na bieżąco praktycznie poszło.
THX !
Odpowiedz
Łódź - Katka

PS. Jeśli ktoś jest na FB, to może się też dopisać do tej grupy, ma ten sam cel - zbieranie chętnych świadków i poszukujących świadka.
Odpowiedz
Dopiszcie mnie też - Poznań i okolice (za zwrotem kosztów transportu) Oczko
...bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.
[Obrazek: file.php?id=13]
Odpowiedz
Szybka apostazja
Jeśli ktoś chce oficjalnie opuścić szeregi kościoła katolickiego, a nie chcę bawić się w wymyślony przez kler sposób jego opuszczenia, bo jest on tak zrobiony, aby zniechęcić ludzi do tego , to należy napisać krótki list i wysłać go poleconym i to najlepiej z potwierdzeniem odbioru. List należy wysłać do kościoła w którym było się ochrzczonym.

Ja (imię i nazwisko) z własnej i nieprzymuszonej woli, w pełni praw obywatelskich i władz umysłowych oraz będąc świadomy konsekwencji czynu, oświadczam, co następuje poniżej. Na podstawie art. 60 Kodeksu cywilnego, korzystając ze swoich praw zawartych w art. 2 pkt 2a Ustawy o gwarancjach wolności, sumienia i wyznania (Dz.U. 2005 nr 231 poz. 1965), z dniem (data) występuję z Kościoła Katolickiego, tj. wycofuję zgodę na podleganie jego doktrynie (Katechizm Kościoła Katolickiego) i prawu (Kodeks Prawa Kanonicznego). Oświadczam, że w oparciu o jej art. 2 pkt 5 nie zamierzam tej decyzji uzasadniać poza tym, że nie chcę do niego należeć. Ponadto nie wyrażam zgody na przekazywanie informacji o tej decyzji osobom trzecim. Na podstawie art. 32 ust. 1 pkt 6 Ustawy o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002 r. nr 101 poz. 926, ze zm.) proszę Księdza, jako administratora moich danych osobowych, o ich uaktualnienie w Księdze Chrztów, przez naniesienie adnotacji o treści "Dnia (data) formalnym aktem wystąpił z Kościoła katolickiego' oraz o przesłanie jako potwierdzenia odpisu aktu chrztu z powyższym sprostowaniem. Brak uaktualnienia moich nieaktualnych danych osobowych w ciągu 14 dni byłby naruszeniem art. 35 ust. 1 Ustawy o ochronie danych osobowych i zmusiłby mnie do podjęcia kroków przewidzianych w art. 35 ust. 2 tej ustawy"

(imię i nazwisko oraz adres)
[SIZE="2"]"Demokracja to ustrój, w którym rządzi
durnota — przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych" - JKM [/SIZE]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości