Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Swiecki pogrzeb Religi
Cytat:Tłumy ludzi żegnają Profesora

Trumnę z ciałem wystawiono na katafalku przed domem pogrzebowym, przykryto ją biało-czerwoną flagą. Wartę honorową pełnili przy niej żołnierze, pracownicy służby zdrowia, pacjenci oraz młodzież. Ceremonia miała charakter świecki.

Uroczystość rozpoczęła się odegraniem na trąbce utworu "What a wonderful world" Louisa Armstronga.
...
- Pogrzeb mi się podobał, choć odbył się bez księdza- mówili ludzie

Religa musial w ostatniej woli zaznaczyc jak ma wygladac jego pogrzeb. A wiec mozna...
Odpowiedz
Taaa... Tylko w wiadomościach widziałem krzyż przy jego grobie. Możliwe, że się przewidziałem, i wolałbym żeby tak było, ale prawda może być straszna.
Odpowiedz
Bloo napisał(a):Taaa... Tylko w wiadomościach widziałem krzyż przy jego grobie. Możliwe, że się przewidziałem, i wolałbym żeby tak było, ale prawda może być straszna.
niestety, nie tylko, przy jego grobie, ale także na trumnie ...
Odpowiedz
Jak to w końcu jest? Świecki pogrzeb, a wszędzie krzyże?
Odpowiedz
Bloo napisał(a):Jak to w końcu jest? Świecki pogrzeb, a wszędzie krzyże?

To na robaki.
Jak naftalina na mole.
Odpowiedz
Bloo napisał(a):Jak to w końcu jest? Świecki pogrzeb, a wszędzie krzyże?
być może w woli nie napisał, że nie życzy sobie żadnych krzyży ... a jak nie napisał to znaczy, że można ...
( ewentualnie znalazły się osoby które nie uszanowały jego woli, ale skoro jej nie znam ( Jego woli ) to mogę tylko gdybać )
Odpowiedz
zasłona milczenia

| || | | |||
| || | | |||
| || | | |||
| || | | |||
| || | | |||
| || | | |||
~~~~~~~
Odpowiedz
http://www.rdc.pl/index.php?/pol/aktualn...node_31510

hm... gdzie wy te krzyże widzicie?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):http://www.rdc.pl/index.php?/pol/aktualn...node_31510

hm... gdzie wy te krzyże widzicie?
przed spuszczeniem trumny do grobu ... jak nie widziałeś pogrzebu w TV, to pewnie nie będziesz wiedział
Odpowiedz
dobra, już znalazłem:

[Obrazek: 275905,282309,9.jpg]

Hm... nie rozumiem tego. A zresztą kij z tym. Jego sprawa, może tak chciał. Jestem pewien że jakieś fakty i mity rozdmuchają tę sprawę i za jakiś czas dowiemy się czegoś więcej. Póki co z mojej strony EOT.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Żałosne. To dlatego, że ludzie jeszcze by pomyśleli, jak to zazwyczaj ludzie, że jakiś niewierzący yyyym ateista yyym komuch cooo komuch!!1 komuch!!11razraz

Ale z drugiej strony mnie na przykład wali co ze mną po śmierci, mogą se krzyże dać na grób.
Odpowiedz
Z takim nazwiskiem jak u p. Ministra krzyż być musiał. Katabasy by nie darowały, oj nie. Akcja promocyjna, rozumiecie.
Odpowiedz
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/articl...ekiem.html

Cytat:Zaskoczeniem było też to, że choć pogrzeb miał świecki charakter, przy grobie profesora ustawiono krzyż. "Nie ma w tym żadnych podtekstów. Nawet na świeckich pogrzebach to bardzo częsta praktyka" - twierdzi Anna Borowik, która wraz z mężem prowadziła ceremonię.
Czyli nie uszanowano woli Religi. Wkurwia mnie już ta propaganda chrześcijańska. Niby staram się szanować chrześcijan ale oczekuję tego samego z ich strony. Ale skoro umieszczają na trumnach i grobach niewierzących krzyże i mówią, że to bez podtekstu, to ciekawe jakby zareagowali gdyby na ich grobach i trumnach, wbrew ich woli, nie umieszczano krzyży... Wiecie co by było? Obraza uczuć religijnych.

Chyba sobie jednak zrobię tę apostazję... tylko czy ona daje gwarancję pochowania bez symboli-narzędzi tortur?
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Bloo napisał(a):Taaa... Tylko w wiadomościach widziałem krzyż przy jego grobie. Możliwe, że się przewidziałem, i wolałbym żeby tak było, ale prawda może być straszna.

Nie wymagaj od chrzescijan uszanowania ostatniej woli zmarlego. Ta religia zawsze rozpowszechniana byla na sile. Oni potrafia nawet ateiste nawrocic na jedyna sluszna droge po jego smierci, a co dopiero dorzucic mu pare krzyzykow czy tam innych pierdolek do grobu...
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski!
Odpowiedz
Póki nie wiadomo nic na pewno - nie ma co przesądzać. Jeżeli jednak wszędzie piszą o świeckim pogrzebie (jako jakimś okropnym wyjątku), a tu nagle jakiś krzyż się pojawia, w dodatku z twierdzeniem, że to całkiem normalne... Co tu jest kurna normalnego? Albo świecki, albo katolicki.
Odpowiedz
Tgc napisał(a):Nie wymagaj od chrzescijan uszanowania ostatniej woli zmarlego. Ta religia zawsze rozpowszechniana byla na sile. Oni potrafia nawet ateiste nawrocic na jedyna sluszna droge po jego smierci, a co dopiero dorzucic mu pare krzyzykow czy tam innych pierdolek do grobu...

Nie liczy się dla was śmierć tylko jakiś efekt pogrzebowy, ja pierdole, był świecki czy katolicki -A co za różnica ?

Mesjaszu tgc czy możesz nawrócić mnie na trockizm ?
Odpowiedz
Xenomorph napisał(a):Nie liczy się dla was śmierć tylko jakiś efekt pogrzebowy, ja pierdole, był świecki czy katolicki -A co za różnica ?

A potem się dziwmy, że Krk panoszy się jak po swoim. Oczywiście, te wszystkie kościelne rytuały ani ziębią ani grzeją rozsądnych ludzi, ale udawanie, że ich nie ma daje Kościołowi wolną rękę na wszystko. Ważne są zasady.
Odpowiedz
Bloo napisał(a):Ważne są zasady.

Jaki był Religa - wiemy wszyscy. Nie zmieni tego kościół ani księża.
Odpowiedz
Xenomorph napisał(a):Jaki był Religa - wiemy wszyscy. Nie zmieni tego kościół ani księża.

Ludzkie poglądy łatwo kształtować. Media mają w tej kwestii monopol.
Odpowiedz
Cytat:Oni potrafia nawet ateiste nawrocic na jedyna sluszna droge po jego smierci
Lol. Nie zdziwię się chyba jednak, jak się niedługo okaże, że jednak był katolikiem Język

Wkurwiły mnie te krzyże niemiłosiernie także. Ale cóż robić, stało się. Tylko jak uniknąć takich sytuacji w przyszłości?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości