Liczba postów: 32
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Po pierwsze - pozdrawiam sąsiada - też pochodzę z Rudy Śląskiej
Po drugie, Xeno, skontaktuj się z Kasią Adamalą. Jeżeli masz dobry pomysł na serwis ewolucyjny i jesteś godny zaufania, to myślę, że mógłbyś reaktywować Ewolucję.org, lub wykorzystać jej zasoby we własnym projekcie.
Ja ze swojej strony zgłaszam chęć pisania newsów paleontologicznych, jeżeli na takowe znajdzie się miejsce.
Dawid Mazurek napisał(a):Po pierwsze - pozdrawiam sąsiada - też pochodzę z Rudy Śląskiej 
Po drugie, Xeno, skontaktuj się z Kasią Adamalą. Jeżeli masz dobry pomysł na serwis ewolucyjny i jesteś godny zaufania, to myślę, że mógłbyś reaktywować Ewolucję.org, lub wykorzystać jej zasoby we własnym projekcie.
Ja ze swojej strony zgłaszam chęć pisania newsów paleontologicznych, jeżeli na takowe znajdzie się miejsce.
Jak się z nią skontaktować ? Wszystkie kontakty były na stronce której już nie ma.
Oczywiście zapraszam do współpracy. Szczegóły możemy ustalić na privie.
pzdr
Liczba postów: 2,142
Liczba wątków: 1
Reputacja:
54
Wyznanie: ateista 100%, jebać masonów i swieckich humanistów
Xeno napisał(a):Jak się z nią skontaktować ? Wszystkie kontakty były na stronce której już nie ma.
Xeno, ale jaką stronkę masz na myśli...?
Ewolucja org nadal istnieje...no chyba że, chodzi Tobie o coś innego...
albo ta stronka to mistyfikacja. Albo podszyw....:roll:
Marcin Basiński
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Keep calm and blame Russia
Marlow napisał(a):Xeno, ale jaką stronkę masz na myśli...?
Ewolucja org nadal istnieje...no chyba że, chodzi Tobie o coś innego...
albo ta stronka to mistyfikacja. Albo podszyw....:roll:
ewolucja.org już nie działa przecież. Nie da się otworzyć strony.
Liczba postów: 2,142
Liczba wątków: 1
Reputacja:
54
Wyznanie: ateista 100%, jebać masonów i swieckich humanistów
Xeno napisał(a):ewolucja.org już nie działa przecież. Nie da się otworzyć strony.
Ja otwieram bez najmniejszego problemu, w odróznieniu np od Ateisty pl :]
Nie wiem, może Ciebie zbanowali  . I ostatnia aktualizacja, jak podają sami autorzy tej strony miała miejsce 30 11 2008.
To może sprawdźmy: Czy komuś jeszcze ta stronka się nie otwiera:
http://www.ewolucja.org/
????????
Marcin Basiński
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Keep calm and blame Russia
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Marlow napisał(a):Ja otwieram bez najmniejszego problemu, w odróznieniu np od Ateisty pl :]
Nie wiem, może Ciebie zbanowali . I ostatnia aktualizacja, jak podają sami autorzy tej strony miała miejsce 30 11 2008.
????????
Mi się otwiera, nawet bez trudu można maila znaleźć. ;p
Give me your lips for just a moment,
And my imagination will make that moment live.
Give me what you alone can give,
A kiss to build a dream on.
Marlow napisał(a):Ja otwieram bez najmniejszego problemu, w odróznieniu np od Ateisty pl :]
Nie wiem, może Ciebie zbanowali . I ostatnia aktualizacja, jak podają sami autorzy tej strony miała miejsce 30 11 2008.
????????
Przesłałem stronkę kilku osobom i nikomu się nie otwiera.
Liczba postów: 4,265
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
U mnie działa.
nil melius est quam cum ratione tacere
nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Xeno napisał(a):Po co dotacja ?
Każdy z nas jest człowiekiem pracującym lub uczącym się. Każdy z nas zna wartość pieniądza. Byłbym hipokrytą gdybym stwierdził że pieniądze nie są mi potrzebne. Wszelkie wpłaty będą przeznaczone tylko i wyłącznie na rozwój portalu ewolucyjnego, nie będę wystawiał faktur, ponieważ nie prowadze działalności gospodarczej. Chcesz wpłacić - z góry dziękuję.
Sukcesywnie będę pisał ile i jaka kwota poszła na jakie przedsięzwięcie - niestety prowadzenie profesjonalnego portalu internetowego o tak trudnej tematyce wymaga wpływów i jakichś nakładów finansowych. Uważam, że wspólnymi siłami zdołamy uzbierać odpowiednią kwotę by ruszyć z miejsca.
Ze swojej strony gwarantuję, że w przypadku niepowodzenia środki zostaną zwrócone nadawcy. Niektórzy znają mnie już kilka ładnych lat i wiedzą że nie jestem oszustem.
pzdr
Nie lepiej jednak zacząć od stworzenia treści i zamieszczenia w jakimś darmowym hostingu? Wątpię, że na początku istnienia takiego wortalu, będzie potrzebne coś lepszego.
Give me your lips for just a moment,
And my imagination will make that moment live.
Give me what you alone can give,
A kiss to build a dream on.
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Cytat:Ewolucja org nadal istnieje...
U mnie też otwiera się bez problemu
Bez ewolucji nic w biologii nie ma sensu (T. Dobzhansky)
[SIZE="3"]Tu[/SIZE] jestem...
Jest tylko jedno zanieczyszczenie środowiska... Ludzie.
Liczba postów: 384
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
U mnie też działa. Może serwer się często wywala?
Polecam poczytać libertarian: http://www.facebook.com/LibDlaBeki
"A hero ventures forth from the world of common day into a region of supernatural wonder: fabulous forces are there encountered and a decisive victory is won: the hero comes back from this mysterious adventure with the power to bestow boons on his fellow man." - Joseph Campbell o Rafale3006
eheon napisał(a):Nie lepiej jednak zacząć od stworzenia treści i zamieszczenia w jakimś darmowym hostingu? Wątpię, że na początku istnienia takiego wortalu, będzie potrzebne coś lepszego.
Wybacz eheon gdybym chciał założyć bloga to rozesłałbym wszystkim po prostu linka, tak jak to zrobił pilaster. W planach jest portal nie blog czy strona we frontpage'u.
pzdr
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Hmm, a na start nie wystarczy Joomla na darmowym serwerze na przykład cba.pl albo czegoś podobnego? Ma wiele zaawansowanych funkcji, w dodatku korzysta z niej wiele (no... wiele jak na opensource'owy projekt) profesjonalnych instytucji.
Liczba postów: 62
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Chybiony pomysł,ale powodzenia. =)
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Szykuje się ciekawa strona, spróbuje coś na konto przelać.Strona musi być pod względem merytorycznym i graficznym w świetnej kondycji żeby przyciągała ludzi, bo o ewolucji nie trudno informacje znaleść, ale myśle ,że Xeno o tym wie.
Sęp napisał(a):Szykuje się ciekawa strona, spróbuje coś na konto przelać.Strona musi być pod względem merytorycznym i graficznym w świetnej kondycji żeby przyciągała ludzi, bo o ewolucji nie trudno informacje znaleść, ale myśle ,że Xeno o tym wie.
Oczywiście, że wiem. Nie chcę tworzyć bloga, chcę zbudować coś większego- portal, który będzie żył swoim życiem. Mekka biologów, botaników i ewolucjonistów. Po prostu zjawisko. Narazie jednak nie ma funduszy na to by opłacić serwer i zrobić dobry layout na miarę marzeń.
pzdr
Liczba postów: 723
Liczba wątków: 22
Reputacja:
1
Layout marzeń to faktycznie problem - gdybym był (choćby we własnym mniemaniu  ) dobrym grafikiem/designerem, to bym coś wydłubał za friko, w czynie społecznym, w imię wspierania bardzo dobrej imho inicjatywy.
Osobiście widzę bardzo duży sens istnienia takiego portalu.
W kwestii serwera - naprawdę można dostać całkiem sensowny serwer za niewielkie pieniądze. Przynajmniej na początku, kiedy nie będzie jakiejś szalonej odwiedzalności, a jak odwiedzalność będzie dobra, to na pewno znajdzie się sponsor (uważam, że od kilku dyskretnych reklam nikomu korona z głowy nie spadnie... chyba, że z definicji nie chcesz zupełnie żadnych powiązań z biznesem a robić to na zasadzie składek).
Osobiście korzystam z serwera za 50 zł rocznie - jedyne ograniczenia jakie ma, to 1GB pojemności i 10GB transferu miesięcznego, konta mailowe, ftp, ilość baz danych, domen i subdomen jest nielimitowana.
Jak jesteś zainteresowany, to mogę Ci udostępnić miejsce na portal na Joomli albo innym systemie portalowym/cms (do wyboru 8 różnych + 3 systemy blogowe z gotowych skryptów instalacyjnych na serwerze).
A za jakieś 150 zł rocznie można mieć serwer z nielimitowaną pojemnością i transferem (co prawda w USA, bo w PL na razie nie znalazłem takiej oferty). Więc nie są to jakieś wielkie koszty.
W sumie od strony merytorycznej nie wesprę tego projektu niestety, ale od strony technicznej jak najbardziej i chętnie - tylko daj znać, czy jest potrzebna pomoc i jaka
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
W sumie to mógłbym się zająć layoutem. Trochę się na tym znam, mam już pewne doświadczenie, posiadam odpowiednie narzędzia (Photoshop, programy do animacji we flashu, GIMP, Corel, PhotoFiltre itp.) i umiem dorabiać layouty do Joomli.
von.grzanka napisał(a):W sumie to mógłbym się zająć layoutem. Trochę się na tym znam, mam już pewne doświadczenie, posiadam odpowiednie narzędzia (Photoshop, programy do animacji we flashu, GIMP, Corel, PhotoFiltre itp.) i umiem dorabiać layouty do Joomli.
Jesteś chetny do roboty ?
Jeśli tak - atakuj na priva.
pzdr
Liczba postów: 232
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
von.grzanka napisał(a):Ja mogę skrobnąć coś o kilku pułapkach w potocznym pojmowaniu doboru naturalnego (nie wygrywa ten, który jest najlepiej przystosowany do środowiska, tylko ten, kto wykosi konkurencję; dryf genetyczny; itp.) Przecież "wykaszanie" konkurencji też jest w pewnym sensie lepszym przystosowaniem do środowiska...
Strona podawana w linku mi się tez bez problemu otwiera. Nie mam pojecia dlaczego angazować się w płatny hosting bez spróbowania na hostingu darmowym.
Ja np. mam dwa konta na hostingu darmowym bez reklam, pojemność 1 GB, baza danych chyba nawet bez ograniczeń, bez reklam, oczywiscie serwer poza granicami Polski http://www.000webhost.com/
|Może najpierw warto spróbować na darmowym a jak będzie interesujący i rozwojowy to przesiąść się na platny?
Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy
|