Liczba postów: 16,681
Liczba wątków: 406
Reputacja:
1,062 Płeć: mężczyzna
wybrana napisał(a): Dobrze, że go tu zacytowałeś, bo z właściwego tematu został usunięty, jak zresztą nie on jeden.
Zostałaś poinformowana, dlaczego został usunięty. Więc się nie awanturuj.
Tress byłaby doskonałą filozofką. W istocie, Tress odkryła już, że filozofia nie jest tak wartościowa, jak jej się wcześniej wydawało. Coś, co większości wielkich filozofów zajmuje przynajmniej trzy dekady.
Liczba postów: 6,462
Liczba wątków: 86
Reputacja:
940 Płeć: nie wybrano
kilwater napisał(a): W tym dziale zamieszczamy posty, które uznamy za śmieszne czy komiczne. Twój wpis spełnia moje kryteria komizmu, stąd wklejka.
Ale Prawo Poego niestety zadziałało po raz któryś.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Jest czas rodzenia i czas umierania, czas sadzenia i czas wyrywania,
czas zabijania i czas leczenia, czas burzenia i czas budowania,
czas płaczu i czas śmiechu, czas zawodzenia i czas pląsania,
czas rzucania kamieni i czas ich zbierania, czas pieszczot i czas wstrzymania,
czas szukania i czas tracenia, czas zachowania i czas wyrzucania,
czas rozdzierania i czas zszywania, czas milczenia i czas mówienia,
czas miłości i czas nienawiści, czas wojny i czas pokoju.
Liczba postów: 12,177
Liczba wątków: 85
Reputacja:
904 Płeć: mężczyzna
Dwa Litry Wody napisał(a): DziadBorowy & Sofeicz
Przestaniecie się śmiać jak dofinansowani przez Czarnka bibliści opracują np. prototyp przenośnego reaktora teologicznego, który brudne myśli będzie przemieniał w czystą energię.
2lH20 o reformach ministra Czarnka, mistrza w czynieniu polskiej edukacji bardziej udaną, bardziej życiową i w ogóle podniesioną do entej potęgi XD
Liczba postów: 6,462
Liczba wątków: 86
Reputacja:
940 Płeć: nie wybrano
Dla Pootina największą tragedią XX wieku było, wiadomo. A co na forum?
Rodica napisał(a): Wiem, dlatego najgorszą rzecza jaka mogla by mnie spotkać, to urodzić dziecko o orientacji lewicowej. To by była tragedia i czarna rozpacz.
Być może są jakieś prenatalne badania orientacji na lewicowość? Albo prawicowość? Lub może przynajmniej bardzo groźne odchylenie lewicowo-prawackie? Centryzm przynajmniej?
EDIT: Właśnie przejrzałem tok tej rozmowy i to już nie jest śmieszne, zwłaszcza w kontekście tekstów o dzieciobójstwie*. Ale już zostawię tutaj.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Jest czas rodzenia i czas umierania, czas sadzenia i czas wyrywania,
czas zabijania i czas leczenia, czas burzenia i czas budowania,
czas płaczu i czas śmiechu, czas zawodzenia i czas pląsania,
czas rzucania kamieni i czas ich zbierania, czas pieszczot i czas wstrzymania,
czas szukania i czas tracenia, czas zachowania i czas wyrzucania,
czas rozdzierania i czas zszywania, czas milczenia i czas mówienia,
czas miłości i czas nienawiści, czas wojny i czas pokoju.
Liczba postów: 3,291
Liczba wątków: 16
Reputacja:
357 Płeć: nie wybrano
bert04 napisał(a): Dla Pootina największą tragedią XX wieku było, wiadomo. A co na forum?
Rodica napisał(a): Wiem, dlatego najgorszą rzecza jaka mogla by mnie spotkać, to urodzić dziecko o orientacji lewicowej. To by była tragedia i czarna rozpacz.
Być może są jakieś prenatalne badania orientacji na lewicowość? Albo prawicowość? Lub może przynajmniej bardzo groźne odchylenie lewicowo-prawackie? Centryzm przynajmniej?
EDIT: Właśnie przejrzałem tok tej rozmowy i to już nie jest śmieszne, zwłaszcza w kontekście tekstów o dzieciobójstwie*. Ale już zostawię tutaj.
Rodica co do kwestii aborcyjnych przekroczyła granice najskrajniejszych lewicowców. 6 miesiąc? E tam. 6 rok. W związku z tym Rodica chyba powinna z rozpaczy zaciukać Rodicę i Rodicę, gdyby urodziła Rodicę, a nawet jak nie urodzi, to nie wiem, jak Rodica wytrzymuje z Rodicą.
Dobra. Trwale chowam jej wysrywy. Już nie będę się wkurzał tym poziomem.
Liczba postów: 520
Liczba wątków: 2
Reputacja:
141 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: Żadne
Myślę, że równie dobre:
dammy napisał(a):
dammy napisał(a):
Rodica napisał(a): W niektórych plemionach praktykuje się seks analny, żeby zaprowadzić hierarchię, czyli po prostu fiut w tyłku powoduje, że łagodniejesz, stajesz się uległy i zdominowany.
1.W jakich plemionach? Konkretnie z odpowiednim namiarem.
Liczba postów: 16,681
Liczba wątków: 406
Reputacja:
1,062 Płeć: mężczyzna
Od razu piszę, że nie wiem, czy Baptiste robił sobie jaja, czy nie. Ale mnie rozbawiło:
Baptiste napisał(a):
bert04 napisał(a): Te "kreskówki dla dzieci" to co, Simpsons czy Family Guy?
Ja jestem skłonny w to uwierzyć. W Polsce np. najbardziej popularna sieć sklepów spożywczych nie widzi problemu w tym aby linię swoich promocyjnych maskotek nazywać "gangiem zwierzaków". Ba, wypuszcza nawet książeczki dla małych dzieci z takim tytułem. Nie zauważyłem żadnego społecznego oburzenia takim faktem, tematu nie podjęli dziennikarze, ani inne medialne osoby. Tak jakby to było zupełnie naturalne, że słowo "gang" jest równoważne paczce przyjaciół, ekipie kolegów i drużynie maskotek...
Jedna z ulubionych piosenek kilkuletniego zefcia:
Nic dziwnego, że na bandziora wyrosłem.
Tress byłaby doskonałą filozofką. W istocie, Tress odkryła już, że filozofia nie jest tak wartościowa, jak jej się wcześniej wydawało. Coś, co większości wielkich filozofów zajmuje przynajmniej trzy dekady.
Liczba postów: 9,001
Liczba wątków: 63
Reputacja:
55 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
warbarbye napisał(a):
Cytat:Jeśli ja twierdzę, że religia nauczana w szkołach nie przekazuje żadnej wiedzy naukowej (przypominam, że w szkole się UCZYMY), to nie muszę tego udowadniać. Ty mi powiedz, jakiego typu wiedzę przekazuje. Chętnie bym się dowiedział.
Triplesix popisał się swoją wyższością nad resztą i niewiedzą.
Niby dlaczego? To matematyk uważa, że religia w szkole przekazuje jakąś wiedzę naukową?
Czy tenże matematyk wie, że wg Biblii liczba pi=3? No właśnie. Pisać takie farmazony, gdy jest się umysłem ścisłym. Masakra! Dobrze w sumie, że łarbajbaja już nie ma na forum, boby pewnie się odniósł to tej jakże światłej myśli.