To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czyj to obraz?
Zgadujeta artystę, a kto trafi ten zapodaje następny obraz. To co, bawicie się? Uśmiech

Zaczynam:

[Obrazek: marywithjesus.th.jpg]

To powinno być łatwe do odgadnięcia, autor jest dosyć znanym artystą.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Adolf Hitler? Uśmiech
Efemental :: nasz punkt słyszenia | Blog Magnusa | Fotogaleria

Postanowiłem żyć wiecznie - na razie wszystko idzie po mojej myśli.
Odpowiedz
Cholera. Zgadłeś. Smutny Myślałem, że trochę dłuższy czas minie zanim ktoś na to wpadnie...

Jak się słyszy, że największy potwór w historii ludzkości malował obrazy to oczekiwałoby się, że tworzył jakieś przerażające, piekielne wizje. A ten co? Widoczki, Maryje i Jezusy...

edit
twoja kolej na zaprezentowanie obrazu... Uśmiech
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Cholera. Zgadłeś. Smutny Myślałem, że trochę dłuższy czas minie zanim ktoś na to wpadnie...

Masz pecha, mówili dzisiaj w jakichś wiadomościach o aukcji obrazów Hitlera. Zapewne nie Ty jeden je widziałeś Oczko
Odpowiedz
Nie zgadłem - raczej znalazłem (google Oczko). Szczerze, to jakbyś zmienił nazwę pliku na totalnie przypadkową to bym miał większe trudności Oczko
Tak btw. to idea takiego konkursu jest niezbyt szczęśliwa, bo jak się trafi ktoś, kto akurat przypadkiem wie, to reszta już nie ma zabawy. Powinno być raczej pytanie - odpowiedzi na PW i po 24 godzinach ogłoszenie zwycięzców (najszybszy ma prawo zadać kolejne pytanie) albo podanie wyniku i next zagadka Oczko

Ale OK, lećmy zgodnie z pierwotną formułą:

[Obrazek: fordsierra.th.jpg]

W sumie to też jest proste Uśmiech

Odpowiedz
Beksiński Uśmiech

kolejna zagadka również nie będzie skomplikowana

[Obrazek: zagadkar.th.jpg]
[url="http://www.youtube.com/watch?v=_A_arjPCKXA"]
[/url]
Odpowiedz
Cytat:Masz pecha, mówili dzisiaj w jakichś wiadomościach o aukcji obrazów Hitlera. Zapewne nie Ty jeden je widziałeś :wink:
Heh, to zbieg okoliczności. Nie oglądam TV.

magnus napisał(a):Szczerze, to jakbyś zmienił nazwę pliku na totalnie przypadkową to bym miał większe trudności

No ale co tam jest w tej nazwie? Marywithjesus - to chyba dosyć popularna nazwa i jest chyba multum obrazów tak zatytułowanych. Oczko

Eeee!

Dobry pomysł z tym PW. Zmieńmy od teraz zasady na te, które zasugerował Magnus.

Piotrek zapodaje obraz, a my go zasypujemy naszymi pw. Uśmiech Język
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Heh, to zbieg okoliczności. Nie oglądam TV.
Ja też Uśmiech A nawet gdybym miał na ekranie ten obraz i ktoś by mi powiedział, że Hitler malował (w sumie to słyszałem o tym kilka razy, ale weszło i wyszło Oczko) to też bym tego obrazu z nim nie skojarzył.

Cytat:No ale co tam jest w tej nazwie? Marywithjesus - to chyba dosyć popularna nazwa i jest chyba multum obrazów tak zatytułowanych. Oczko
W rzeczy samej, ale przeglądając wyniki (ok. 9 mln na hasło "Mary with Jesus") ten obrazek też się pojawił parę razy, w tym raz ze wskazaniem autora Oczko

Odpowiedz
Google to jednak masoński wynalazek. Język Zniszczył mój niecny plan.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
tineye.com psuje takie zabawy Oczko
Odpowiedz
No psuje, psuje Smutny
Chociaż osobiście nie znałem tej strony.

I znów trzeba zmieniać zasady zabawy - albo zamieszczać fragment obrazu lub jakoś zniekształcony, albo najpierw sprawdzić czy jest łatwy do znalezienia tym skryptem Język
Albo będą zawody, kto szybciej namierzy... można też wymagać dokładnego tytułu i roku powstania dzieła.

Zresztą... ja zaraz zrobię fotkę obrazu, którego nikt nie zgadnie, bo namalował go mój kolega Język

Odpowiedz
magnus napisał(a):Zresztą... ja zaraz zrobię fotkę obrazu, którego nikt nie zgadnie, bo namalował go mój kolega Język

Ile zajmuje "zaraz"?
Czy to "zaraz" powyżej jest tożsame z "zaraz" gdy np. rozpalona żonka czeka w łóżku i namawia do szybkiego przyjścia z łazienki? :p
.
.
.
.

Odpowiedz
MightyYu napisał(a):Ile zajmuje "zaraz"?
Czy to "zaraz" powyżej jest tożsame z "zaraz" gdy np. rozpalona żonka czeka w łóżku i namawia do szybkiego przyjścia z łazienki? :p

Raczej jest tożsame z "zaraz", gdy rodzic mówi do dziecka "zaraz cię zabiję, jak się nie uspokoisz" Duży uśmiech

Odpowiedz
Zgadłem tego Siudmaka i mam teraz coś wstawić. Chociaż Piotrek powinien to jakoś oficjalnie ogłosić, bo wyjdzie, żem samozwańczy zwycięzca Język

Szczerze to wypróbowałem możliwości tego skryptu i mi się odechciało szukać po internecie obrazów - nawet jak się obetnie połowę i zmieni paletę kolorów to rozpoznaje Smutny A nie mam chyba w chacie żadnego albumu malarstwa żeby fotkę cyknąć.

Ale OK. Wstawię coś, licząc na uczciwość uczestników zabawy:
[Obrazek: zaglr29.th.jpg]

Trudne nie jest Język

Odpowiedz
Zupełnie nie kojarzę autora. Język Podobny obrazek do tych z Neverwinter nigths. Uśmiech
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
a był to Frank Frazetta Duży uśmiech

no to teraz...
[Obrazek: zagadkapu.th.jpg]
[/url]
Odpowiedz
Malczewski, ech, ten wasz słomiany zapał...
[/url]
Odpowiedz
Słomiany czy nie... ja się na sztuce nie znam, mogę tylko oszukiwać... a nie o to tutaj przecież chodzi Język

Odpowiedz
Duży uśmiech
nie dostałem priva od nikogo Smutny chcesz to rzuć następny obraz(ek) Uśmiech
[/url]
Odpowiedz
Ja też nie wiedziałem, to niby czemu miałem się wypowiadać? Uśmiech Ale wstyd mi trochę, bo Malczewski jest z mojego miasta, a nie znam całości jego twórczości. Kto jest na tym obrazie - spętana śmierć?
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości