Liczba postów: 23,577
Liczba wątków: 242
Reputacja:
1,367
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Zgadujeta artystę, a kto trafi ten zapodaje następny obraz. To co, bawicie się?
Zaczynam:
To powinno być łatwe do odgadnięcia, autor jest dosyć znanym artystą.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 723
Liczba wątków: 22
Reputacja:
1
Adolf Hitler?
Reputacja:
1,367
Cholera. Zgadłeś.  Myślałem, że trochę dłuższy czas minie zanim ktoś na to wpadnie...
Jak się słyszy, że największy potwór w historii ludzkości malował obrazy to oczekiwałoby się, że tworzył jakieś przerażające, piekielne wizje. A ten co? Widoczki, Maryje i Jezusy...
edit
twoja kolej na zaprezentowanie obrazu...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 7,737
Liczba wątków: 102
Reputacja:
32
lumberjack napisał(a):Cholera. Zgadłeś. Myślałem, że trochę dłuższy czas minie zanim ktoś na to wpadnie...
Masz pecha, mówili dzisiaj w jakichś wiadomościach o aukcji obrazów Hitlera. Zapewne nie Ty jeden je widziałeś
Reputacja:
1
Nie zgadłem - raczej znalazłem (google  ). Szczerze, to jakbyś zmienił nazwę pliku na totalnie przypadkową to bym miał większe trudności 
Tak btw. to idea takiego konkursu jest niezbyt szczęśliwa, bo jak się trafi ktoś, kto akurat przypadkiem wie, to reszta już nie ma zabawy. Powinno być raczej pytanie - odpowiedzi na PW i po 24 godzinach ogłoszenie zwycięzców (najszybszy ma prawo zadać kolejne pytanie) albo podanie wyniku i next zagadka
Ale OK, lećmy zgodnie z pierwotną formułą:
W sumie to też jest proste
Liczba postów: 1,693
Liczba wątków: 43
Reputacja:
1
Beksiński
kolejna zagadka również nie będzie skomplikowana
[url="http://www.youtube.com/watch?v=_A_arjPCKXA"]
[/url]
Reputacja:
1,367
Cytat:Masz pecha, mówili dzisiaj w jakichś wiadomościach o aukcji obrazów Hitlera. Zapewne nie Ty jeden je widziałeś :wink:
Heh, to zbieg okoliczności. Nie oglądam TV.
magnus napisał(a):Szczerze, to jakbyś zmienił nazwę pliku na totalnie przypadkową to bym miał większe trudności
No ale co tam jest w tej nazwie? Marywithjesus - to chyba dosyć popularna nazwa i jest chyba multum obrazów tak zatytułowanych.
Eeee!
Dobry pomysł z tym PW. Zmieńmy od teraz zasady na te, które zasugerował Magnus.
Piotrek zapodaje obraz, a my go zasypujemy naszymi pw.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
1
lumberjack napisał(a):Heh, to zbieg okoliczności. Nie oglądam TV. Ja też  A nawet gdybym miał na ekranie ten obraz i ktoś by mi powiedział, że Hitler malował (w sumie to słyszałem o tym kilka razy, ale weszło i wyszło  ) to też bym tego obrazu z nim nie skojarzył.
Cytat:No ale co tam jest w tej nazwie? Marywithjesus - to chyba dosyć popularna nazwa i jest chyba multum obrazów tak zatytułowanych.
W rzeczy samej, ale przeglądając wyniki (ok. 9 mln na hasło "Mary with Jesus") ten obrazek też się pojawił parę razy, w tym raz ze wskazaniem autora
Reputacja:
1,367
Google to jednak masoński wynalazek.  Zniszczył mój niecny plan.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 194
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
tineye.com psuje takie zabawy
Reputacja:
1
No psuje, psuje 
Chociaż osobiście nie znałem tej strony.
I znów trzeba zmieniać zasady zabawy - albo zamieszczać fragment obrazu lub jakoś zniekształcony, albo najpierw sprawdzić czy jest łatwy do znalezienia tym skryptem 
Albo będą zawody, kto szybciej namierzy... można też wymagać dokładnego tytułu i roku powstania dzieła.
Zresztą... ja zaraz zrobię fotkę obrazu, którego nikt nie zgadnie, bo namalował go mój kolega
Liczba postów: 1,396
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
magnus napisał(a):Zresztą... ja zaraz zrobię fotkę obrazu, którego nikt nie zgadnie, bo namalował go mój kolega 
Ile zajmuje "zaraz"?
Czy to "zaraz" powyżej jest tożsame z "zaraz" gdy np. rozpalona żonka czeka w łóżku i namawia do szybkiego przyjścia z łazienki? :p
.
.
.
.
Reputacja:
1
MightyYu napisał(a):Ile zajmuje "zaraz"?
Czy to "zaraz" powyżej jest tożsame z "zaraz" gdy np. rozpalona żonka czeka w łóżku i namawia do szybkiego przyjścia z łazienki? :p
Raczej jest tożsame z "zaraz", gdy rodzic mówi do dziecka "zaraz cię zabiję, jak się nie uspokoisz"
Reputacja:
1
Zgadłem tego Siudmaka i mam teraz coś wstawić. Chociaż Piotrek powinien to jakoś oficjalnie ogłosić, bo wyjdzie, żem samozwańczy zwycięzca
Szczerze to wypróbowałem możliwości tego skryptu i mi się odechciało szukać po internecie obrazów - nawet jak się obetnie połowę i zmieni paletę kolorów to rozpoznaje  A nie mam chyba w chacie żadnego albumu malarstwa żeby fotkę cyknąć.
Ale OK. Wstawię coś, licząc na uczciwość uczestników zabawy:
Trudne nie jest
Reputacja:
1,367
Zupełnie nie kojarzę autora.  Podobny obrazek do tych z Neverwinter nigths.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
1
a był to Frank Frazetta
no to teraz...
[/url]
Reputacja:
1
Malczewski, ech, ten wasz słomiany zapał...
[/url]
Reputacja:
1
Słomiany czy nie... ja się na sztuce nie znam, mogę tylko oszukiwać... a nie o to tutaj przecież chodzi
Reputacja:
1
nie dostałem priva od nikogo  chcesz to rzuć następny obraz(ek)
[/url]
Reputacja:
1,367
Ja też nie wiedziałem, to niby czemu miałem się wypowiadać?  Ale wstyd mi trochę, bo Malczewski jest z mojego miasta, a nie znam całości jego twórczości. Kto jest na tym obrazie - spętana śmierć?
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
|