Liczba postów: 3,576
Liczba wątków: 20
Reputacja:
12
Powinni wymieniać marmur i kamień ze wszystkich budowli na drzewo i słomę aby niektórzy ateiści nie jęczeli
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Liczba postów: 11,547
Liczba wątków: 80
Reputacja:
242
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 2,359
Liczba wątków: 14
Reputacja:
152
Cytat:Robią to raczej ze względów bezpieczeństwa.
Szczerze powiedziawszy nawet nie potrafię sobie wyobrazić drogi, jaką pokonał Twój umysł dochodząc do takiego wniosku.
Cytat:Powinni wymieniać marmur i kamień ze wszystkich budowli na drzewo i słomę aby niektórzy ateiści nie jęczeli
O, powiedz coś o kościele, a kryptokatole już zaczynają jęczeć. Ty myślisz, że skąd malutka parafia bierze kasę na takie ekstrawagancje? Przywołują Jezusa, a ten chodzi i zamienia drewno w granit? A może papież stwierdził, że pora sprzedać trochę drogich sztućcy i zafundować takie coś swoim proboszczom?
Nie wspominając o tym, że taka idea "powrotu do korzeni" jest czysto absurdalna.
Z innych wieści - stara, dobra dyplomacja odchodzi w niepamięć. Świat się zmienia i trzeba dostosować metody...
http://www.youtube.com/watch?feature=pla...WvupMbqIg0
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Roan Shiran napisał(a):O, powiedz coś o kościele, a kryptokatole już zaczynają jęczeć. Ty myślisz, że skąd malutka parafia bierze kasę na takie ekstrawagancje? Przywołują Jezusa, a ten chodzi i zamienia drewno w granit? A może papież stwierdził, że pora sprzedać trochę drogich sztućcy i zafundować takie coś swoim proboszczom?
Proboszcz musi wytropić czarownicę. Inkwizycja pali ją na stosie, a parafia zabiera jej majątek. Tak to jest w kraju rządzonym przez Watykańczyków!!!11!
Reputacja:
152
Cytat:Proboszcz musi wytropić czarownicę. Inkwizycja pali ją na stosie, a parafia zabiera jej majątek. Tak to jest w kraju rządzonym przez Watykańczyków!!!11!
Czegoś mi brakuje.
Dodaj może coś o lewakach.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Roan Shiran napisał(a):Czegoś mi brakuje.
Dodaj może coś o lewakach.
Lewaków też Kościół prześladuje. Takiej Kazi Szczuce zepsuł Święta.
Reputacja:
152
O, już jestem szczęśliwy. Bez tego schematu forum byłoby niekompletne.
Cytat:jakaś informacja o kościele stawiająca go w gorszym świetle
Bebebe, mumumu, ciuciubabuniu, a kiedyś to inkwizytorzy palili na stosie miliardy!!!11!! [część błazeńska aka inteligentny sarkazm]
Nergalowi nie spodobało się kazanie i mu popsuło święta i jest mu smutno!!11!! [część "celebrystyczna"]
A lewaki (czyt. niewierni) powiedziały brzydkie słowo na kościół!!11! I czują się uciskane i im źle. Mwahahaha. [część lewacka, najlepiej połączona z wcześniejszą]
Reputacja:
12
No przecież mówię ze to wielki spisek ze kościoły katolickie nie są tylko z drewna i słomy a w Watykanie ludzie i Papież nie żyją w szałasach !!!
Kościół Katolicki wysyła nocami mrocznych zabójców aby zabijali różnych Roan Shiranów i przywłaszczali ich majątki.
Tak, tak, to jest majątek zbudowany na oceanach krwi przelanej przez grzeszników i ateistów.
Kościołowi należy odebrać wszystko i zakazać ludziom z nim związanym choćby duchowo zbliżania się do pieniędzy na odległość bliższą niż 3,5 kilometra bo inaczej "kaput". :]
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Reputacja:
152
Zapomniałeś o lewakach.
To forum w ogóle zaczyna być irytujące. Są tutaj naprawdę inteligentni i oczytani ludzie (bez wskazywania), ale po przejściu na jakiś konkretny temat (geje, lewacy, żydzi, kościół, wolny rynek, cykliści, choćby nieważne w jakim ujęciu) włącza im się tryb małpiego fanatyka.
Ja piszę, że ubogim parafiom każą zbierać na takie dodatki, a jakieś $@@$% dają tekstu typu "No przecież mówię ze to wielki spisek ze kościoły katolickie nie są tylko z drewna i słomy a w Watykanie ludzie i Papież nie żyją w szałasach !!!".
Kto to w ogóle pisze? Szczeniaki z gimnazjum, czy jakiś zaśliniony dziadek po 90, któremu żyłka skoczyła?
Reputacja:
12
Szczeniak z przedszkola.
Krypto-Katol szczekający i nic nie znający o życiu, kłania się przed wielkim i dojrzałym Roanem Shiranem.
Piszesz: Cytat: Góra wydała rozporządzenie w którym ustaliła termin do którego we wszystkich kościołach należy wymienić drewniane ołtarze na kamienne (marmurowe?).
Jakieś źródło inne niż z "ust do ucha" o tym rozporządzeniu by się przydało aby poważniej coś napisać.
A i tak nie zmieni to faktu ze i tak jest pewna dość liczna grupka ludzi w społeczeństwie po prostu alergiczna na wszystko co związane z kościołem i z pieniędzmi.
Papież jak by wygrał z totolotka to by i wtedy wrzeszczeli ze złodziej i snuli teorie konspiracyjne o tym jak kościół kontroluje loterie
-Konfucjusz
Liczba postów: 8,359
Liczba wątków: 60
Reputacja:
32
CreatedMind napisał(a):Powinni wymieniać marmur i kamień ze wszystkich budowli na drzewo i słomę aby niektórzy ateiści nie jęczeli  Ano powinni. Jezus zalecał apostołom, by nie brali bogactwa, nauczając.
A słowa "Idź, sprzedaj to, co masz i chodź za mną", to już nie obowiązują, czy jak?
Czy traktujemy je wybiórczo? Jedne wybieramy, a inne olewamy? Tak chyba jest, co?
Wybieramy to, co nam wygodne. To, co niewygodne odrzucamy. Czy wolno nam jedne nauki Jezusa przyjmować, a inne odrzucać lub traktować niepoważnie?
Jeśli tak to dlaczego?
Ażeby odkryć prawdziwe zasady moralności, ludzie nie potrzebują ani teologii, ani
objawień, ani bogów, potrzebują jedynie zdrowego rozsądku. J. Meslier, Testament.
Reputacja:
152
Cytat:Jakieś źródło inne niż z "ust do ucha" o tym rozporządzeniu by się przydało aby poważniej coś napisać.
Przepraszam, ale nie mam dostępu do wewnętrznych rozporządzeń kościoła by je skserować i zamieścić tutaj. Duchowny (ew. osoby z nim powiązane) więc jest dla mnie, świeckiego, najlepszym źródłem jakie mogę mieć, pomimo tego, że to nic więcej jak "z ust do ucha".
Cytat:A i tak nie zmieni to faktu ze i tak jest pewna dość liczna grupka ludzi w społeczeństwie po prostu alergiczna na wszystko co związane z kościołem i z pieniędzmi.
Fajnie. Ciągle jednak liczę na to, że się zmienicie. Jestem niepoprawnym optymistą.
Reputacja:
242
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 2,356
Liczba wątków: 17
Reputacja:
23
Sajid napisał(a):http://www.tvs.pl/42807,przybywa_fotorad...towej.html
Oby kontrola NIK coś dała. Dlaczego ma coś dać?
Ty czegoś potrzebujesz i ta kontrola może Ci to dać?
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Reputacja:
242
NotInPortland napisał(a):Dlaczego ma coś dać?
Ty czegoś potrzebujesz i ta kontrola może Ci to dać? Liczę na pozytywny (dla mnie) efekt. Liczę tym bardziej iż przesłanki, które sprawiły iż powstał taki zamysł sugerują w mojej ocenie nieprawidłowości.
NN
Reputacja:
23
Sajid napisał(a):Liczę na pozytywny (dla mnie) efekt. Liczę tym bardziej iż przesłanki, które sprawiły iż powstał taki zamysł sugerują w mojej ocenie nieprawidłowości. Co by miało być tym pozytywnym efektem dla Ciebie?
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Reputacja:
242
Raport stwierdzający nieprawidłowości i kompromitujący przy tym przygotowywany obecnie narodowy program poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego (wraz z jego twórcami). Być może to obniży szanse na jego wprowadzenie.
NN
Reputacja:
23
Sajid napisał(a):Raport stwierdzający nieprawidłowości i kompromitujący przy tym przygotowywany obecnie narodowy program poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego (wraz z jego twórcami). Być może to obniży szanse na jego wprowadzenie. Twoim zdaniem jakie nieprawidłowości są w tym programie?
Reputacja:
242
NotInPortland napisał(a):Twoim zdaniem jakie nieprawidłowości są w tym programie? NIK nie będzie badać nieprawidłowości w tym programie bo go jeszcze nie ma ( będzie natomiast kontrolować to co już jest). Osobiście krytykuję same plany programu czyli np. zwiekszenie o 160 liczby fotoradarów w Polsce. Głównie z tego powodu iż są ustawiane nie rzadko tam gdzie nie istnieje szczególne niebezpieczeństwo drogowe, co sugeruje iż mają być zwykłą maszynką generującą pieniądze.
NN
Reputacja:
242
NN
|