Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piłka nożna - kącik bukmacherski
Ale siadło typowanie po meczu Polaków Język Zresztą, jak całe mistrzostwa.
Odpowiedz
Cieszy mnie zwycięstwo Portugalii, bo teraz po porażce Polaków to im kibicuję. Oby pojechali pepików jak najwyżej. Uśmiech

Chorwacja-Hiszpania 1:3
Włochy-Irlandia 2:0
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
A ja postawię przekornie 2:1 dla Chorwacji. Nie cierpię hiszpańskiej piłki.
No i 2:0 dla Włochów. Nie dadzą rady Irlandczycy, mimo że chyba każdy by chciał aby dali Oczko.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
Jester napisał(a):A ja postawię przekornie 2:1 dla Chorwacji. Nie cierpię hiszpańskiej piłki.
No i 2:0 dla Włochów. Nie dadzą rady Irlandczycy, mimo że chyba każdy by chciał aby dali Oczko.

O, to ja prawie identycznie stawiam. Z tym, że 2:1 dla Włochów. Również nie lubię w ogóle graczy z Płw. Iberyjskiego i chciałbym żeby wygrała Irlandia Język
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
CRO-SPA 1:1
ITA-IRL 2:0
Odpowiedz
Hiszpania-Chorwacja 2-1
Włochy-Irlandia 2-0

Chciałbym, żeby było inaczej no ale cóż... od przedwczoraj typuję już tylko rozumem. Ogólnie kibicuję od teraz dalej Polakom, czyli w tym przypadku reprezentacji Niemiec Oczko
Odpowiedz
Chorwacja-Hiszpania 2:2
Włochy-Irlandia 2:1

[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]

EH
Odpowiedz
Chorwacja-Hiszpania 0:2
Włochy-Irlandia 3:0
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
Chorwacja-Hiszpania 2:2
Włochy-Irlandia 1:2
Odpowiedz
Lust napisał(a):Chorwacja-Hiszpania 2:2
Włochy-Irlandia 1:2
Widzę, że też nie lubisz włoskiego futbolu. Język
Chorwacja-Hiszpania 2:1
Włochy-Irlandia 0:1.
Ażeby  odkryć  prawdziwe  zasady  moralności,  ludzie  nie  potrzebują  ani  teologii,  ani
objawień, ani bogów, potrzebują jedynie zdrowego rozsądku. J. Meslier, Testament.
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Widzę, że też nie lubisz włoskiego futbolu. Język
Chorwacja-Hiszpania 2:1
Włochy-Irlandia 0:1.
Nie...Duży uśmiech Lubię grę paru zawodników np. Pirlo,Cassano, ale stawiam na Irlandczyków, bo wyczuwam w powietrzu niespodziankę.
Odpowiedz
Zły jestem. Chorwaci powinni wygrać ten mecz. Grając w ten sposób, to Hiszpania na pewno tytułu nie obroni.
Przynajmniej drugi mecz wytypowałem dobrze Język.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
Dobrze, że Chorwaci nie doprowadzili do remisu 1:1 bo wtedy już w ogóle nie byłoby wiadomo kto wychodzi z grupy i dlaczego.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
kurde, szkoda mi Chorwatów ;D
Odpowiedz
NotInPortland napisał(a):Dobrze, że Chorwaci nie doprowadzili do remisu 1:1 bo wtedy już w ogóle nie byłoby wiadomo kto wychodzi z grupy i dlaczego.

Tutaj są warunki wyjścia z grupy. Skopiowane z artykułu z wp.pl

Cytat:Z każdej grupy do ćwierćfinałów awansują po dwie drużyny, a ranking w tabeli ustala się na podstawie szeregu kryteriów.

Decydująca w pierwszej kolejności jest oczywiście liczba zdobytych punktów w trzech spotkaniach pierwszej fazy mistrzostw. Gdy drużyny zgromadzą jednakową liczbę "oczek", wówczas rozstrzygające są wyniki starć bezpośrednich między nimi.

Jeśli więcej niż dwa zespoły będą miały tyle samo punktów, wówczas kolejnym decydującym czynnikiem jest różnica bramek strzelonych i straconych tylko w meczach bezpośrednich między nimi. Gdyby i to kryterium okazało się niewystarczające, na wyższym miejscu sklasyfikowana będzie ekipa z większą liczbą strzelonych goli.

Przykładowo, gdy z takim samym dorobkiem punktowym fazę grupową zakończą trzy reprezentacje, o ich kolejności decyduje tzw. "mała tabelka". Nie uwzględnia ona bramek strzelonych i straconych w meczach z czwartym rywalem, który zgromadził mniej lub więcej punktów.

Jeśli "mała tabelka" nie przyniesie rozstrzygnięcia, liczona jest różnica bramek po wszystkich meczach grupowych, a następnie liczba strzelonych goli w tych trzech spotkaniach.

W dalszej kolejności decydujący jest współczynnik narodowy UEFA. W przypadku Euro 2012 liczony jest on za występy drużyn w eliminacjach oraz finałach mistrzostw Europy 2008 w Austrii i Szwajcarii oraz mistrzostw świata 2010 w RPA, a także za mecze kwalifikacyjne do tegorocznego turnieju. Reprezentacje otrzymują określoną liczbę punktów za każdy rozegrany mecz, a dodatkowo przyznaje się bonusy za zwycięstwo i remis, strzelone bramki czy triumf po rzutach karnych. Sumę przyznanych punktów dzieli się przez liczbę spotkań.

Skomplikowany system określania współczynnika UEFA powoduje, że prawdopodobieństwo remisu dwóch lub więcej drużyn także pod tym względem jest znikome. Pomimo tego regulamin Euro 2012 określa jeszcze dwa czynniki decydujące o kolejności w grupie. Pierwszym z nich jest kryterium fair play, które promuje zespół o niższej liczbie żółtych i czerwonych kartek otrzymanych przez piłkarzy podczas fazy grupowej turnieju. Ostatecznym rozwiązaniem jest losowanie.

W przypadku, gdy dwie drużyny, które rozgrywają między sobą ostatni mecz grupowy, mają tę samą liczbę punktów oraz jednakową liczbę strzelonych i straconych bramek, a samo spotkanie kończy się remisem, wówczas odbywa się konkurs rzutów karnych i to jego wynik decyduje o kolejności między nimi. To rozwiązanie stosuje się wyłącznie wtedy, gdy żadna inna drużyna tej grupy nie zgromadziła takiej samej liczby punktów po wszystkich meczach grupowych.

[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]

EH
Odpowiedz
Skywalker napisał(a):Tutaj są warunki wyjścia z grupy. Skopiowane z artykułu z wp.pl
Czyli mała tabelka nic by nie rozstrzygnęła i trzeba by brać pod uwagę bilans bramek ze wszystkich trzech spotkań (Hiszpania pierwsza) oraz liczbę strzelonych w nich bramek (Chorwacja druga, Włochy trzecie).
W tym przypadku liczba strzelonych bramek we wszystkich spotkaniach byłaby już ostatnim kryterium przed współczynnikiem UEFA.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
Hehe, pierwszy raz wygrałem i to od razu oba typowania Język Drugie ex aequo z Palmerem i Jesterem Oczko Tym razem zimna kalkulacja mnie nie zawiodła, mogłem typować w STSie Język

Ale ogólnie to szkoda mi Chorwatów, naprawdę, wierzyłem do końca, że są w stanie strzelić bramkę i wygrać. Wstydu jednak na pewno swojemu krajowi nie przynieśli, brawa za waleczność i walkę do końca. Irkom zaś można pogratulować kibiców Oczko Ich reprezentacja też waleczna była, ale niestety ewidentnie brak im umiejętności, których walecznością nie nadrobi się grając przeciwko tej klasy drużynom.

Jutrzejsze typy

Ukraina-Anglia 0-1
Szwecja-Francja 1-2
Odpowiedz
SWE-FRA 1:1
UKR-ENG 0:2

Wierzę, że Szwecja zdobędzie choć jeden punkt... Co się z nimi stało? Zawsze byli moimi ulubieńcami (nie mam pojęcia dlaczego).
Odpowiedz
kkap napisał(a):Drugie ex aequo z Palmerem i Jesterem Oczko
A ja to co? :p

Anglia-Ukraina 2:1
Francja-Szwecja 2:0
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):Wierzę, że Szwecja zdobędzie choć jeden punkt... Co się z nimi stało? Zawsze byli moimi ulubieńcami (nie mam pojęcia dlaczego).

Jak to co się z nimi stało? To zawsze był przeciętny zespół. A na tym Euro jeszcze bazuje tylko i wyłącznie na Ibra.

Ukraina - Anglia 0:1

Francja - Szwecja 2:1
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości