Liczba postów: 191
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Są ludzie, z którymi spotkanie mogłoby wzbogacić naszą filozofię życiową. Załóżmy, że macie taką możliwość. Kogo wybieracie i dlaczego?
Mój typ to Bill Gates:
- stworzenie Microsoftu
- działalność dobroczynna
- wpływ na innych ludzi
"Albo odnajdziemy drogę, albo ją zbudujemy."
Hannibal
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Na pewno filozofię życiową chciałbyś wzbogacić, czy może stan konta? :lol2:
Liczba postów: 3,035
Liczba wątków: 14
Reputacja:
1
Jedno nie przeczy drugiemu.
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch
Liczba postów: 11,547
Liczba wątków: 80
Reputacja:
242
Kogoś kto opuścił europejsko-amerykański światek udając się gdzieś do III świata czy to będąc najemnikiem, przemytnikiem czy pracownikiem organizacji społecznej, humanitarnej, itp.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
0
Palmer Eldritch napisał(a):Na pewno filozofię życiową chciałbyś wzbogacić, czy może stan konta? :lol2:
Stan konta również.
http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje/naj...es,12403,1
Hannibal
Po za przodkami daleko w tył z wieloma np. poznać obu jednocześnie, Tymona z Fliuntu i Pyrrona z Elidy. Jezusa Chrystusa itp.
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
18
Nero napisał(a):Są ludzie, z którymi spotkanie mogłoby wzbogacić naszą filozofię życiową. Załóżmy, że macie taką możliwość. Kogo wybieracie i dlaczego?
Czyngis-chan.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Reputacja:
0
Bardziej chodziło mi o żyjących, ponieważ z nimi jest to jeszcze możliwe.
Hannibal
Reputacja:
18
Nero napisał(a):Bardziej chodziło mi o żyjących, ponieważ z nimi jest to jeszcze możliwe. 
Ok. Elvis Presley.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Reputacja:
0
Berzerker napisał(a):Ok. Elvis Presley.
Nie podkurwiaj ludzi.
Poważnie pytam.
Hannibal
Liczba postów: 3,576
Liczba wątków: 20
Reputacja:
12
Ja bym chętnie spotkał i pogadał z pewnymi iluzjonistami.
Np. dynamo czy znanym Derrenem Brownem
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Reputacja:
18
Nero napisał(a):Nie podkurwiaj ludzi. 
Poważnie pytam.
Ponoć król jest wiecznie żywy.
Dobra. Z żyjących niech będzie na początek ten:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
12
Nero napisał(a):Są ludzie, z którymi spotkanie mogłoby wzbogacić naszą filozofię życiową. Załóżmy, że macie taką możliwość. Kogo wybieracie i dlaczego?
Z nieżyjących Arystotelesa, Jezusa Chrystusa, Carla Sagana i Richard P. Feynmana.
Z żyjących nie ma nikogo specjalnego, chociaż pewnie skorzystałbym z możliwości spotkania z Randim, Slimem czy Farage'm.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Liczba postów: 2,501
Liczba wątków: 33
Reputacja:
9
Nie wiem, kogo chciałabym poznać, ale jest kilka osób, których wolałabym nie spotykać na swojej drodze...
The spice must flow
Liczba postów: 14,683
Liczba wątków: 100
Reputacja:
310
Z nieżyjących Dostojewski, Herbert Spencer, Adam Smith, Milton Friedman. Pewno ktoś by się jeszcze znalazł, ale ci pierwsi przyszli mi do głowy.
Z żyjących: wyrocznia z Omahy, Janina Ochojska, Carlos Slim. Też pierwsze osoby, które przyszły mi do głowy, chociaż pewno wyszłoby więcej, gdyby trochę pomyśleć.
Edycja: Angela Gossow
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Co Wy tacy kurwa chciwi? 
Gates, Slim, "wyrocznia" Buffet... Sami wielcy burżuje...
Ja bym wolał spotkać Smudę i go kopnąć w dupę.
Albo lepiej jakiegoś rozumnego dziadunia z Kresów, który przeżył "wojnę światową" i totalitaryzmy. Posłuchałoby się...
Liczba postów: 21,158
Liczba wątków: 214
Reputacja:
981
Wyznanie: ate 7 stopnia
Jaruzela - wybadać o co mu kurwa chodziło!
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 14,683
Liczba wątków: 100
Reputacja:
310
Palmer Eldritch napisał(a):Co Wy tacy kurwa chciwi? 
Slim doszedł do tego co ma od początku do końca własną pracą, a jest Meksykaninem - podziwiam ludzi o tak wielkiej sile woli.
Wyrocznia jest człowiekiem złożonym - abstrahując od jego poglądów ekonomicznych, które w znacznej mierze podzielam, ma ciekawe poglądy również na inne kwestie. Lubię ludzi o złożonej charakterystyce - intrygują mnie.
A Ochojska ani Gossow burżujami nie są:p.
O, wiem kogo jeszcze: Pavela Tsatsouline.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Reputacja:
0
Palmer Eldritch napisał(a):Co Wy tacy kurwa chciwi? 
Jeżeli miałbym kasę na skuteczniejsze spełnianie marzeń, a przy tym mógłbym pomagać na tak ogromną skalę ludziom, to jestem najchciwszym człowiekiem na tej planecie. :]
Z nieżyjących chciałbym się spotkać z Janem Pawłem II i dowiedzieć się (jak pisał Sofeicz o Jaruzelskim), jak to tak naprawdę było.
Hannibal
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
12
Śmierć Szczurów napisał(a):Z nieżyjących Milton Friedman.
O właśnie, zapomniałem o Friedmanie!
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
|