To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dlaczego Polske okradają Żydzi i inni jak czuwa nad nami Matka Boska???
Cytat:87 % zysków chałupniczych grabili żydzi

???
:8O::8O::8O:

Nacjonal-bolszewik?
Odpowiedz
Nie wiem skąd te dane, każdej narodowości ludzie okradają Polskę, no, lecz Żydzi są na widelcu bo paru z nich naraziło się dawniej.
A moja babcia pracowała w aptece u Żyda i sobie chwali do tej pory jako szefa, o!
No, lecz ludzie pamiętają tylko tych złych Żydów i od tamtej pory "każdy" jest "zły", z wyjątkiem Jezusa.
Oczko
Nie gań innych ani nie potępiaj ich. Bądź ostrożny tylko w swoim braku szczerości.

Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?
Odpowiedz
manas napisał(a):Nie wiem skąd te dane, każdej narodowości ludzie okradają Polskę, no, lecz Żydzi są na widelcu bo paru z nich naraziło się dawniej.
A moja babcia pracowała w aptece u Żyda i sobie chwali do tej pory jako szefa, o!
No, lecz ludzie pamiętają tylko tych złych Żydów i od tamtej pory "każdy" jest "zły", z wyjątkiem Jezusa.
Oczko

Odezwał się socjolog... Uśmiech
Twoja babcia to niby nie człowiek? Albo moja?
Odpowiedz
Ja słyszałam w kościele albo nawet w Watykanie w telewizji, że ludzie na Ziemi nie są w stanie sobie poradzić z problemami sami bez Boga bo są słabi i dlatego na Ziemi jest źle. Dopiero w Niebie ma być Eldorado bo ludzie tam będą z Bogiem.
Matka Boska się nie liczy widocznie i jej czuwanie.

Wynika z tego, że nawet jeżeli Bóg jest wszędzie to na Ziemi jest go mniej niż w Niebie.
Odpowiedz
Ja podam podobny przykład:
Dlaczego w kopalniach węgla kamiennego na Śląsku są zawały i zasypuje górników chociaż czuwa nad nimi Święta Barbara?

Czytałam wiele razy nie pamiętam czy w gazetach papierowych czy w internecie odpowiedź górników na to pytanie jak był jakiś zawał i jakichś górników przysypało. Odpowiedź zawsze brzmiała: "Nie ustrzegła. ( że święta Barbara nie ustrzegła)."
Czyli że święta Barbara nie ma bardzo dużych kwalifikacji w strzeżeniu górników pracujących w kopalniach i nie zawsze sobie radzi z problemem.

Analogicznie w przypadku Matki Boskiej należałoby powiedzieć, że Matka Boska nie ma bardzo wysokich kwalifikacji i nie zawsze sobie radzi z tym problemem co w tytule wątku.
Przynajmniej górnicy powinni się z tym zgodzić.

No ale na temacie okradania Polski przez Żydów się nie znam tyle, że przed wojną handlowali złotem.
Jestem też przeciwna temu, żeby osoby prywatne lub Firmy inne niż Spółdzielnie Mieszkaniowe były właścicielami wielu mieszkań pod wynajem z dowolnie ustalanym czynszem za te mieszkania czyli bloków lub kamienic o co też przed wojną obwiniano Żydów.

Chodziło mi o to, że jak Matka Boska nad czymś czuwa to też zapewne nie zawsze jej to wychodzi z powodu braku u niej odpowiednio wysokich kwalifikacji,
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości