Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
102
A do tego lesbijka.
Czas pokonał Antychrysta. Ileż mógł czerpać duchową siłę z rozsiewania nienawiści pośród ludzi dobrej woli? Jak długo mógł przeobrażać Świętą Matkę Kościół we Wszetecznicę Babilonu?
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
12
antagonistyczny napisał(a):Z drugiej strony może jakiś "liberał". 
Jak przeglądałem kiedyś profile czarnych kardynałów z Kongregacji Wiary, to większość z nich jest znacznie bardziej radykalna od Benedykta XVI. Ci bardziej liberalni są z Europy - głównie z Włoch, ale "liberał" nie powinien zostać papieżem.
Btw. W Ameryce Południowej lewica nie jest konkurencją dla Krk - wręcz powołuje się na jego nauki.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Liczba postów: 942
Liczba wątków: 1
exodim napisał(a):Jak przeglądałem kiedyś profile czarnych kardynałów z Kongregacji Wiary, to większość z nich jest znacznie bardziej radykalna od Benedykta XVI.
Nie szkodzi. Osobiście wolałbym czarnego papieża i do tego bardzo konserwatywnego. To będzie szpila z jednej strony właśnie w ludowy katolicyzm a z drugiej w liberalnych katolików :lol2:
exodim napisał(a):Btw. W Ameryce Południowej lewica nie jest konkurencją dla Krk - wręcz powołuje się na jego nauki.
Spójrz sobie chociażby na mapę małżeństw homoseksualnych i partie rządzące. :p
Co oczywiście nie znaczy, ze katolicyzm nie jest tam silny. Jest to specyficzna sytuacja.
Ciekawy tekst:
http://www.psz.pl/tekst-19604/Marcin-Mar...a-zjawiska
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
12
antagonistyczny napisał(a):Nie szkodzi. Osobiście wolałbym czarnego papieża i do tego bardzo konserwatywnego. To będzie szpila z jednej strony właśnie w ludowy katolicyzm a z drugiej w liberalnych katolików :lol2:
Mnie by nie przeszkadzał w żaden sposób czarny papież, byleby prezentował swoją postawą prawdziwy katolicyzm (który z definicji jest konserwatywny).
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Liczba postów: 4,318
Liczba wątków: 26
Reputacja:
9
Abdykacja papieża? Tego chyba jeszcze nie było. A jednak żyjemy w ciekawych czasach.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
exodim napisał(a):Mnie by nie przeszkadzał w żaden sposób czarny papież, byleby prezentował swoją postawą prawdziwy katolicyzm (który z definicji jest konserwatywny).
Oczywiście, że nie. Ale chyba nie bywałeś nigdy na wsi :lol2:
Osobiście zresztą wolałbym konserwatystę jak najbardziej radykalnego od liberała ale zapewne z innych powodów.
Liczba postów: 20,680
Liczba wątków: 213
Reputacja:
934
Wyznanie: ate 7 stopnia
Co się tak podniecacie!!!
Mnie to wisi i powiewa.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 5,508
Liczba wątków: 41
Reputacja:
26
Kochani, jeszcze Murzyn. Boże! Gdzieś ty się nie mył! Chodź tutaj bracie! On się nie mył wcale, zobaczcie, no!
Tadeusz Rydzyk
Życzę Tadziowi nieumytego papieża :lol2::lol2:
Liczba postów: 14,650
Liczba wątków: 100
Reputacja:
297
exodim napisał(a):Może zakłady? Ja bym obstawiał jakiegoś Latynosa :]
Koniecznie takiego z faveli (czy jak to tam się pisze).
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 2,536
Liczba wątków: 24
Osobiście wolałbym zobaczyć Godsona na stanowisku prezydenta Polski niż na papieskim stolcu (zresztą protestanta i tak by nie wybrali). Ów osobnik miałby realne szanse na zjednoczenie narodu - nienawidziliby go wszyscy, od lewicy postrzegającej go jako ultrakonserwatywnego nazibetona po prawicę widzącą w nim, no cóż, czarnucha i afrykańską małpę z brzytwą. Tylko kto w takiej sytuacji miałby przegłosować jego kandydaturę?
Co do abdykacji urzędującego papy, to oczywiście spore zaskoczenie. Podobno nawet najbliżsi współpracownicy nie wiedzieli nic o jego planach. Szczerze mówiąc i tak podziwiam Ratzingera za to, że mimo podeszłego wieku zachował jasność umysłu potrzebną zarówno do sprawowania urzędu, jak i zrzeczenia się go.
Czy ktoś orientuje się w szansach tego kardynała na wygranie konklawe? :lol2: To by dopiero było. Papież Marks. Na Wiki piszą, że poglądy ma antykapitalistyczne, i o ja jebię, nawet książkę o tytule zaczynającym się od "Das Kapital" napisał  hock:
Hastur napisał(a):Czy ktoś orientuje się w szansach tego kardynała na wygranie konklawe? :lol2: To by dopiero było. Papież Marks. Na Wiki piszą, że poglądy ma antykapitalistyczne, i o ja jebię, nawet książkę o tytule zaczynającym się od "Das Kapital" napisał hock:
I zawarł w niej krytykę kapitalizmu, broda trochę mniejsza ale co tam. Hahaha tak to musi być on :lol2:
Liczba postów: 15,215
Liczba wątków: 383
Reputacja:
991
antagonistyczny napisał(a):Następny oby czarny, oby czarny. Czy wszystkie socjaluchy muszą być takimi rasistami? Ani przez chwilę nie pomyślałem o kolorze skóry, jaki by miał mieć przyszły papież.
Tress byłaby doskonałą filozofką. W istocie, Tress odkryła już, że filozofia nie jest tak wartościowa, jak jej się wcześniej wydawało. Coś, co większości wielkich filozofów zajmuje przynajmniej trzy dekady.
— Brandon Sanderson
Liczba postów: 2,359
Liczba wątków: 14
Reputacja:
152
Cytat:Czy wszystkie socjaluchy muszą być takimi rasistami? Ani przez chwilę nie pomyślałem o kolorze skóry, jaki by miał mieć przyszły papież.
Ale przecież wszyscy czekają na czarnego papieża. I to nie ze względu na rasizm.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
El Commediante napisał(a):A do tego lesbijka.
Czas pokonał Antychrysta. Ileż mógł czerpać duchową siłę z rozsiewania nienawiści pośród ludzi dobrej woli? Jak długo mógł przeobrażać Świętą Matkę Kościół we Wszetecznicę Babilonu?
albo bi, co by zadowolić mogła i siostrę i brata swego.
zefciu napisał(a):Czy wszystkie socjaluchy muszą być takimi rasistami? Ani przez chwilę nie pomyślałem o kolorze skóry, jaki by miał mieć przyszły papież.
Nie spinaj się :lol2:
Po czarnym ma być koniec świata tak pisało w sybilii :lol2:. Czy wy naprawdę nie macie babci mieszkających na wsi?
Jestem po prostu ciekawy reakcji polskiego kołtuństwa. Mam nadzieję, ze Rydzyk pierwszy pojedzie całować pierścień.
Liczba postów: 1,213
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Stawiam na papę z Ameryki. Przyjmuje ktoś zakłady?
PS
Cytat:Rzecz jasna jest to decyzja czysto polityczna, mająca na celu odwrócić uwagę ludu świata od jedynego istotnego wydarzenia dnia, czyli rocznicy śmierci Whitney Houston.
http://demland.info/nie-dajcie-sie-omamic/
jakiś mądry cytat
Liczba postów: 15,215
Liczba wątków: 383
Reputacja:
991
antagonistyczny napisał(a):Nie spinaj się :lol2: Nie spinam się. Fakt, że każdy czerwony ma w sobie trochę brunatnego jest dla mnie jasny już od dawna.
Cytat:Po czarnym ma być koniec świata tak pisało w sybilii :lol2:.
Sybille pisały o papieżach? To ciekawe. Opowiesz coś więcej?
Cytat:Jestem po prostu ciekawy reakcji polskiego kołtuństwa.
Nie jesteś ciekawy. Już wiesz, jak zareagują. Gdybyś nie wiedział, nie nazywałbyś ich kołtunami. Cytat:Mam nadzieję, ze Rydzyk pierwszy pojedzie całować pierścień.
Chyba musisz się trochę douczyć w dziedzinie funkcji i ceremoniału w KRK, bo pieprzysz od rzeczy.
Tress byłaby doskonałą filozofką. W istocie, Tress odkryła już, że filozofia nie jest tak wartościowa, jak jej się wcześniej wydawało. Coś, co większości wielkich filozofów zajmuje przynajmniej trzy dekady.
— Brandon Sanderson
Liczba postów: 8,425
Liczba wątków: 60
Reputacja:
35
Mnie wisi i powiewa jak Sofeiczowi.
Jeśli to będzie papież liberał, to jest jeszcze jakiś ratunek dla KK.
Jeśli to będzie papież twardogłowy, to kryzys KK będzie się pogłębiał.
Ale to już KK sam musi sobie odpowiedzieć na pytanie, czy chce papieża liberała, czy wręcz przeciwnie.
Ażeby odkryć prawdziwe zasady moralności, ludzie nie potrzebują ani teologii, ani
objawień, ani bogów, potrzebują jedynie zdrowego rozsądku. J. Meslier, Testament.
|