Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Monopol na magię (bajki surowo zakazane)
Bądź posłuszny jehowie!Duży uśmiech
http://www.jw.org/pl/nauki-biblijne/rodz...y-jehowie/

If you don't know where you're going, any road will get you there.
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):To raczej odniesie skutek odwrotny od zamierzonego, bo oprócz tego o czym wspomniał CM i "smaku zakazanego owocu", dojdzie jeszcze niezadowolenie rodziców, muszących nakupić nowych worków na kapcie, plecaków czy też bluz. Ponieważ ksiądz w durnowatych kreskówkach dojrzał dzieło szatana.
Lepiej nie posłuchać tego księdza. Tak będzie lepiej dla nas wszystkich.
Ażeby  odkryć  prawdziwe  zasady  moralności,  ludzie  nie  potrzebują  ani  teologii,  ani
objawień, ani bogów, potrzebują jedynie zdrowego rozsądku. J. Meslier, Testament.
Odpowiedz
idiota napisał(a):Jedno co mogą i co zawsze działa, to Diobłem postraszyć - to zrozumie każdy.

No właśnie. Każdy rozumie i każdy ma bekę.

Z drugiej strony co innego mnie zastanawia. Jeżeli każdy ma bekę z tego straszenia diabłami, to skąd się biorą chętni na horrory o opętaniach, diabelstwach, okultyzmie? Ostatnio całkiem sporo takich filmów powychodziło, więc jest popyt.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Bo to było taboo. Przecież egzorcyzmy były otoczone nimbem tajemnicy i zakazu. A teraz można wszystko pokazać. Nie dziwota że jest popyt, skoro takie dziś już słabe taboo, jest coraz śmielej łamane. Na razie duchy, egzorcyzmy, sataniści, a niedługo demoniczne orgie, sabaty i składanie noworodków w ofierze się w filmach pojawi. Bo lewitacja, łamanie gnatów przez niewidzialne siły już nie wystarcza. Poza tym spora część ludzi się śmieje, ale nabyty w dzieciństwie strach przed diabłem jest realny. Nielogiczny ale realny. Jakby nie chcieli się bać, ale w sposób taki dość bezpieczny z fotela czy wersalki, to by filmów nie było.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Cytat:Ks. Paweł Popielnicki, diecezjalny egzorcysta, ostrzegał podczas konferencji w białostockiej katedrze przed duchowymi zagrożeniami. Wystąpieniem pt. „Piekielne zabawy” chciał uświadomić przede wszystkim rodzicom, jakie niebezpieczeństwa czyhają na ich dzieci.

https://wobroniewiaryitradycji.wordpress...o-dziecka/
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości