![]() |
|
(Ambitny) film - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Kultura i sztuka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: (Ambitny) film (/showthread.php?tid=827) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
|
(Ambitny) film - lumberjack - 17.06.2008 Apocalypto wczoraj se obejrzałem - bardzo fajny film. Nie mam pojęcia czemu w gazetach było tyle krytyki względem tego filmu, wcale nie jest tak brutalny jak go opisywały. (Ambitny) film - Kilgore Trout - 17.06.2008 Cytat:wcale nie jest tak brutalny no przeciez masz przemoc od poczatku do konca niemal non stop
(Ambitny) film - Drednot - 17.06.2008 Jeżeli chodzi o brutalność to tylko "Irreversible". Film zawiera najbardziej odrażające sceny jakie dane mi było zobaczyć i żadne zombiaki, wampiry czy wojny nie przebijają tego obrazu. Scena gwałtu i pobicia jest obrzydliwa i naprawdę brutalna, i szczerze mówiąc żadne horrory, thrillery czy filmy wojenne nie zapadły mi w pamięć tak jak ten film. (Ambitny) film - gramin - 17.06.2008 Wszystkie poranki świata (Tous les matins du monde) w reżyserii Alain Corneau i wykonaniu Gerarda Depardieu i jego syna Guillaume. Jeden z piękniejszych filmów jakie widziałem. (Ambitny) film - lumberjack - 17.06.2008 Kilgore Trout napisał(a):no przeciez masz przemoc od poczatku do konca niemal non stopNo, ale nie tak strasznie masakryczną jak to w gazetach pisali(chyba, ze pod wpływem mortal kombat, gdzie sam wyrywałem serca, osiągnąłem pewien stopień niewrażliwości na krzywdy ludzkie ). W każdym razie nieźle przedstawiona egzystencja tych plemion.
(Ambitny) film - avidal - 18.06.2008 No nieźle. Szkoda, że bez happy endu. (Ambitny) film - lumberjack - 19.06.2008 Hehe, no właśnie Mój znajomy katolik uważa jednak że skończyło się pozytywnie
(Ambitny) film - avidal - 19.06.2008 W pewnym sensie słusznie uważa, główny bohater, jego żona i dzieci w końcu przeżyły. Nie dowiemy się, na jak długo... (Ambitny) film - Scully - 06.08.2008 "Krótki film o zabijaniu" - piąta część Dekalogu Kieślowskiego. Pal sześć, ze młody Baka jest w roli zabójcy arcygenialny, sam film mną WSTRZĄSNĄŁ, wgniótł w fotel. Kino psychologiczne najwyższych lotów. Film, o którym myśli się długo po obejrzeniu, więcej niż w trakcie. Ja nie mogłam zasnąć. (Ambitny) film - Kriss V. - 06.08.2008 dGrey napisał(a):Jeżeli chodzi o brutalność to tylko "Irreversible". Film zawiera najbardziej odrażające sceny jakie dane mi było zobaczyć i żadne zombiaki, wampiry czy wojny nie przebijają tego obrazu. Scena gwałtu i pobicia jest obrzydliwa i naprawdę brutalna, i szczerze mówiąc żadne horrory, thrillery czy filmy wojenne nie zapadły mi w pamięć tak jak ten film.bylam na tym filmie z kolesiem, ktory uznal to za genialny film na pierwsza randke.. abstrahujac od kolesia, a skupiajac sie na samym filmie, to scena z gasnica byla zabojcza (Ambitny) film - Kilgore Trout - 06.08.2008 Cytat:"Krótki film o zabijaniu" - piąta część Dekalogu Kieślowskiego. nie mam nic do dodania. oprocz tego ze pozostale czesci Dekalogu tez sa fenomenalne. (Ambitny) film - Scully - 06.08.2008 Kilgore Trout napisał(a):pozostale czesci Dekalogu tez sa fenomenalne.To się za nie zabieram od początku. (Ambitny) film - Roy Batty - 06.08.2008 lumberjack napisał(a):No, ale nie tak strasznie masakryczną jak to w gazetach pisali(chyba, ze pod wpływem mortal kombat, gdzie sam wyrywałem serca, osiągnąłem pewien stopień niewrażliwości na krzywdy ludzkiebardziej czy mniej masakryczna niż passion? bo tej ostatniej tylko widziałem fragmenty w świątecznej tv. może w końcu sobie obejrzę. pamiętam jak ostatnio czytałem jakiś fragment ST, zupełnie inaczej to rozumiałem niż jako wierzący. krytyka chyba dotyczyła głównie tego, że film mieszał ze sobą różne cywilizacje prekolumbijskie i epoki odległe od siebie o kilkaset lat. jak dla mnie dobry film akcji 4/6 (Ambitny) film - lumberjack - 06.08.2008 Do Pasji jest mniej więcej brutalnością zbliżony. A z ambitnych filmów to "Brand New World" Andrzeja Wójcika. O konsumpcjonizmie i metodach prania mózgu jakich używają koncerny, by nakłonić do kupna różnych produktów. (Ambitny) film - Enkidu - 07.08.2008 DarkWater napisał(a):bardziej czy mniej masakryczna niż passion? bo tej ostatniej tylko widziałem fragmenty w świątecznej tv. może w końcu sobie obejrzę.Pomimo że oba filmy mają takie samo przesłanie, to znaczy; Dlaczego świat jest taki zły i straszny, a chrześcijaństwo dobre i wspaniałe- to są z zupełnie innej ligi. Pasję radzę oglądać tylko w wypadku, gdy nie chce się nie chcieć, a LB jest zbyt skomplikowane.
(Ambitny) film - miszcz - 08.08.2008 Skazani na Shawshank Łowca jeleni Lot nad kukułczym gniazdem Byliśmy żołnierzami Siekierezada Efekt motyla (jedynka, dwójka w ogóle mi się nie podobała) i W krainie wszystkich bogów (spirited away) - nie wiem czemu, ale ma w sobie coś, choć to film animowany... niektórzy powiedzą że mało ambitne ale musiałem o tym wspomnieć (Ambitny) film - aztec - 08.08.2008 Co do tej brutalności, to moim zdaniem wszystkie horrory są niczym w porównaniu z filmami ze Stevenem seagalem, Nic tak nie przyprawia o dreszczyk emocji, jak wyłamywanie stawów w kierunkach przeciwnych do ich naturalnego funkcjonowania.... :-) (Ambitny) film - Roy Batty - 09.08.2008 Enkidu napisał(a):Pomimo że oba filmy mają takie samo przesłanie, to znaczy; Dlaczego świat jest taki zły i straszny, a chrześcijaństwo dobre i wspaniałe- to są z zupełnie innej ligi.tyle, że w pasji nie ma żadnego pozytywnego bohatera ![]() no i filmiki gibsona nie należą do ambitnych. typowe hollywoodzkie produkcje dla ludu. zarzuciłem sobie tą pasję. w ogóle jakoś inaczej rozumiem tą historię. jezus nie odkupuje grzechów ludzi. to raczej jahwe odkupuje swoje grzechy wobec ludzi składając swojego syna w ofierze :mrgreen: wtedy to opowiadanie ma większy sens. (Ambitny) film - OneManRevolution - 12.08.2008 Cytat:Stevenem seagalemJakoś go nie trawię, taki bubek nadęty z nieunerwioną twarzą. (Ambitny) film - Kilgore Trout - 12.08.2008 sam jestes bubek nadety :-P Seagal jest w porzadku, to sympatyczny wyluzowany facet (vide jego rola w "The Onion Movie") ma czarny pas w aikido i do tego jest buddysta
|