![]() |
|
Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Polityka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci (/showthread.php?tid=12334) |
Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - pilaster - 14.04.2015 Cytat:Olechowski (agent SB w PRL) już chlapnął, że... Aaa, skoro Olechowski chlapnął, to musi to być prawda, a nawet Prawda. Olechowski locuta, causa finita. :] Cytat:zbrodniczej antypolskiej organizacji bezpieczniackiej, która atakowała Polaków za walkę o niepodległość w służbie żydobolszewii No proszę, wg Cube, Polacy, którzy walczyli o niepodległość robili to w służbie żydobolszewii. :roll: A w takim razie, antypolska organizacja bezpieczniacka, która ich z tego powodu atakowała robiła to wbrew żydobolszewii. :roll: To już zupełnie można się pogubić, kto w końcu jest wg cube dobry, a kto zły. :roll: Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - pilaster - 14.04.2015 Cytat:Jest to wiarygodne źródło Acha :roll: Wszystko co Olechowski powie, lub napisze jest dla cube999 święte :roll: Cytat:Każdy uczciwy rozmówca wie, że "w służbie żydobolszewii" odnosi się do "organizacji, która zwalczała Polaków" a nie do "Polaków". Reguły języka polskiego wskazują na coś zupełnie przeciwnego. No chyba, że dla Cube999, jest to język obcy, wtedy taka pomyłka jest zrozumiała. Cytat:CUBE999 jest Polakiem Zważywszy na jego słabą znajomość języka polskiego, jest to bardzo wątpliwe :roll: Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - idiota - 14.04.2015 Cube... Mniej emocji, więcej gramatyki. Tak ogólnie. Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Wron NIEmiecki - 14.04.2015 idiota napisał(a):Cube... Ten osobnik to pomieszanie z poplataniem. Nie wiem co on bierze, ale w kazdym razie powinien to odstawic albo zamienic dealera na psychiatre...:lol2: Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Żarłak - 14.04.2015 Proponuję zawczasu zastanowić się na kogo będziecie głosowac za pięć lat Oraz mając na uwadze jesienne wybory. Komorowski nie będzie już mógł zostać prezydentem (chyba, że konstytucję zmieni) albo będzie za stary. Nie wiem czy PiS ponownie wystawi Dudę. Będziemy mieli Dudę i możliwe, że Tuska, któy wróci z Brukseli (chyba, że zachce mu się wejśc do jakiejś rady mędrców, zarządu czy czegoś podobnego pokroju). Dopiero kolejne wybory będą realnym przesileniem politycznym, bo do tego czasu dwie główne partie będą musiały wykreować nowych kandydatów (Tusk wydaje się najprostszym wyborem). Dodatkowo, od wyniku wyborów parlamentarnych zależy czy środowisko obecnie pozaparalmentarne okrzepnie i zacznie pracować nad swoim jednym wspólnym kandydatem. Zastanawiajcie się, obserwując przy tym, co wyprawiają politycy. Co robią, a co mówią, czego nie mówią i czego nie robią. Z kim się spotykają i co z tego wynika, a co nie wynika itd... Nie ma co się przejmowac "marnowaniem głosu", bo Konstytucja (jeszcze) gwarantuje wolność sumienia i to mój (twój, nasz) wybór, wola sprawcza, jest najważniejszy, a nie sondaże, opinie gadających głów czy pęd stadny. Myślę, że każde ze środowisk organizacji parlamentarnych dowiodło przez 25 lat tzw. wolności, że zasługuje na spuszczenie w kiblu prowadzącym do niebytu. Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Żarłak - 14.04.2015 Nadzieja to piękna istota, ale zostaw już ją w spokoju ; ) Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Żarłak - 14.04.2015 Popieram suwerenność Polski, polskiego Narodu i Obywateli, którzy zamieszkują moją Ojczyznę. Kocham ten kraj, tylko państwa nie cierpię. Pasi? Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Sofeicz - 14.04.2015 Żarłak napisał(a):Popieram suwerenność Polski, polskiego Narodu i Obywateli, którzy zamieszkują moją Ojczyznę. Kocham ten kraj, tylko państwa nie cierpię.Nie pasi! Tak jak nie ma zbawienia poza Kościołem, tak i nie ma doczesnej aktywności obywatelskiej i jej emanacji poza Państwem. Twoje postawienie sprawy jest przyczyną polskich nieszczęść cywilizacyjnych (wg mnie oczywiście) Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Żarłak - 14.04.2015 CUBE999 napisał(a):Czyli jesteś przeciwko demokracji i socjalizmowi, który pozwala obcym służbom wywozić majątek Polski za granicę i rabować Polaków oraz doprowadza totalitarnym (socjalistycznym) prawem do ucieczki zarobkowej i wymierania (GUS: dane demograficzne)? A jesteś za powrotem wartości konserwatywnych, dzięki którym Państwo Polskie było suwerenne i stanowiło największą potęgę w Europie a Polaków przybywało? Jestem za wolnością i wierzę w prawo każdej jednostki do samostanowienia o sobie. To w jakim systemie dokonuje się "uwznioślenie" tej idei jest dla mnie mniej istotne. Oczywiście, niektóre z definicji są z nią sprzeczne, dlatego nie poprę żadnego totalitaryzmu. Tyle jeśli chodzi o abstakcje. Nie jestem konserwatystą. Sofeicz napisał(a):Nie pasi! Tak Sofeiczu, nie ma zbawienia poza państwem, dlatego trzy wygrane powstania i wielokrotne próby odzyskania suwerenności dowodzą, że Polacy chcieli stworzyć państwo żeby dostąpić jakiegoś zbawienia (co w ogóle masz na myśli?). Jakież to mityczne zbawienie dokonuje się w ramach państwa? Państwo to narzędzie do dbania o prawa narodu i jego obywateli. Jest ważne i należy się podstawowy szacunek dla jego fundamentów, ale tylko kiedy służy ono ludziom. Nie odwrotnie. Kiedyś odpowiedziałem sobie na to tak: czy państwo stworzyło naród, czy stało się odwrotnie? Wierzę, że to naród ma pierszeństwo przed państwem, które powinno być kształtowane przez mieszkańców, a nie odwrotnie. Polskie nieszczęścia wynikają z fatalnego położenia i źle postawionych pytań, ale to jeszcze nie przekreśla potencjału ludzi, którzy noszą w sobie polską krew : ) Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Sofeicz - 14.04.2015 Wszystkie państwa o PKB PC powyżej 30.000 USD (poza jakimiś emiratami) mają silną jednię obywatel/państwo. Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Żarłak - 14.04.2015 To co Sofeiczu z tym zbawieniem w państwie? Dlaczego największym pragnieniem dziadów i bab naszych była odbudowa fundamentów dla nowego mitu, a nie dążenie do zbawienia w obcym państwie? Przecież mogli "zbawiać się" (napiszesz co to znaczy?) w kraju priwisjlanskim, germańskim czy bałańsko-niemieckim. Po cóż im to było, skoro mogli bezboleśne osiągnąć zbawienie w zastanych warunkach? CUBE999 napisał(a):Więc jednak jesteś konserwatystą, ponieważ Twoje postulaty wolnościowe to czysty konserwatyzm właśnie (i antysocjalizm) Jeśli tak ograniczymy to pojęcie to owszem. Ale ideę wolności uważam jako pierwotną, przez co nadrzędną, dlatego nie określam siebie tą etykietą. Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Constal - 15.04.2015 DziadBorowy napisał(a):Zbrodnie UPA to pikuś przy tym co wyczyniali z Polakami Rosjanie.Pikuś? Katyń - zamordowano około 20 tyś strzałem w tył głowy Wołyń - wymordowano minimum 5 razy tyle i jakimi sposobami - pocięcie piłami żywcem,przybicie do drzwi stodoły, obdarcie ze skóry itp No sory- jak miałbym byc zabity to wolałbym dostać kulke w tył głowy niż byc np zadźgany widłami Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Sofeicz - 15.04.2015 Constal napisał(a):Pikuś? Katyń - zamordowano około 20 tyś strzałem w tył głowy Tylko o Katyniu słyszałeś? Pałka Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Constal - 15.04.2015 A czym różni władza w Rosji i Polsce? W Rosji jest taki reżim że nie można powiedzieć o nim nic złego... A w Polsce jest taka demokracja że nie można powiedzieć nic dobrego Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Sofeicz - 15.04.2015 Efektowne ale słabe - ja mówię dużo dobrego. Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Constal - 15.04.2015 Sofeicz napisał(a):Efektowne ale słabe - ja mówię dużo dobrego.No chyba że jest się członkiem PO. W latach 45-89 członkowie PZPR też mogli powiedzieć dużo dobrego o ówczesnym systemie w Polsce Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Baptiste - 15.04.2015 CUBE999 napisał(a):Więc jednak jesteś konserwatystą, ponieważ Twoje postulaty wolnościowe to czysty konserwatyzm właśnie (i antysocjalizm) Głosisz herezję. Konserwatyzm powstał w opozycji do liberalizmu. Aksjologia opierająca się na wolności to nie jest przymiot tego nurtu. Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - DziadBorowy - 15.04.2015 Constal napisał(a):Pikuś? Katyń - zamordowano około 20 tyś strzałem w tył głowy Skoro kojarzysz tylko Katyń to nie ma co się dziwić, ze jesteś zakochany w Rosji. A Twój historyczny analfabetyzm połączony z prostymi skojarzeniami w stylu UPA zła a Stalin lepszy wiele tłumaczy. Doucz się zanim zaczniesz dalej argumentować w stylu: "będę popierał tego kto w przeszłości zabił mniej Polaków". Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - Sofeicz - 15.04.2015 DziadBorowy napisał(a):Skoro kojarzysz tylko Katyń to nie ma co się dziwić, ze jesteś zakochany w Rosji. A Twój historyczny analfabetyzm połączony z prostymi skojarzeniami w stylu UPA zła a Stalin lepszy wiele tłumaczy. Doucz się zanim zaczniesz dalej argumentować w stylu: "będę popierał tego kto w przeszłości zabił mniej Polaków".Też nie rozumiem skąd ta amnezja gułagowo-zesłaniowa, nie mówiąc o rozp... całej patriotycznej partyzantki krajowej? Wielkoruski nacjonalizm, to na prawdę groźny zwierz. Zaraz będzie nas najeżdżał w postaci gangów motocyklowych. Słitasne! Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci - DziadBorowy - 15.04.2015 Sofeicz napisał(a):Też nie rozumiem skąd ta amnezja gułagowo-zesłaniowa, nie mówiąc o rozp... całej patriotycznej partyzantki krajowej? No i jeszcze "Operacja Polska" w której liczba zamordowanych Polaków co najmniej dorównuje a najprawdopodobniej nawet dwukrotnie przewyższa wszystkie ofiary walk z UPA. To jest takie myślenie wybiórcze - Constal zauważa na przykład wypowiedź jakiegoś nieliczącego się Ukraińca o Przemyślu ale nie zauważa, co skandował tłum na obchodach agresjii na Krym i jakie państwo wymieniał jako "następne". Albo ślepota zakochanego albo idiotyzm pożytecznego
|