Forum Ateista.pl
PiS, co zrobił a nie co powiedział - Wersja do druku

+- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl)
+-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Polityka (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: PiS, co zrobił a nie co powiedział (/showthread.php?tid=12794)

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - Battlecruiser - 20.10.2016

Na Węgrzech tamtejszy odpowiednik Gazety Wyborczej zdechł, u nas mam nadzieję, że GW nie zdechnie a redaktorem naczelnym zostanie Ziemkiewicz.
Co do praw autorskich to nie wszędzie jest dobrze widziane. Taki lajf.

Dwa Litry Wody napisał(a): KODpKOD
Cytat:T
A teraz to niby nie będzie wyjazdowych posiedzeń rządu? Przecież jak sam prezes rady ministrów ruszy w teren to wnet pomkną z nim ministrowie (nie wyłączając Beaty „podjęłam decyzję" Szydło) by na wyścigi zabiegać o decyzji zatwierdzenie, łaskę i dalsze rządzenie. A zamiast kotlecików będzie mieć pasztet.
Nie.

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - Dwa Litry Wody - 20.10.2016

KODpKOD
Cytat:Nie.
Merytorycznie, elokwentnie i jakże wyczerpująco... Duży uśmiech

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - Socjopapa - 20.10.2016

Dwa Litry Wody napisał(a): Doczekamy poważnego medium w Internecie nastawionego na wiarygodne informacje i ciekawe komentarze? Może takie znasz?
Rzeczeczpospolita. Artykuły pisane zgodnie ze schematem: Kto? Co? Gdzie? Kiedy? Dlaczego?  Słowem - konkretnie, na temat i o klasę wyżej, niż „gazety” i „onety”.

Jeśli chodzi o sprawy polskie to nie. Jeśli chodzi o sprawy zagraniczne nie dotykające wprost spraw polskich - chwiejne być może.

Socjopapa
Cytat:Jeśli chodzi o sprawy polskie to nie. Jeśli chodzi o sprawy zagraniczne nie dotykające wprost spraw polskich - chwiejne być może.
Rozwiń proszę.

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - zefciu - 20.10.2016

KODpKOD napisał(a): Nie.
A jeśli się okaże, że jednak tak, to co wtedy?

Zefciu
Cytat:A jeśli się okaże, że jednak tak, to co wtedy?
Wtedy Smok, gwałcąc przy tym ze szczególnym okrucieństwem język polski,  poczęstuje cię typowym przykładem dobrozmiennej apologetyki, która sprowadza się do ciągłego powielania następującego schematu:
a) za poprzednich rządów było bez wątpienia gorzej, zatem teraz jest bez wątpienia lepiej i to nawet jak nie jest dobrze
b) skoro nie krytykowałeś wtedy, to nie krytykuj teraz – bo nie masz moralnego prawa – milczałeś gdy było gorzej, nie podnoś głosu jak jest lepiej
c) skoro krytykowałeś wtedy, to nie krytykuj teraz – bo nie masz merytorycznych podstaw – podnosiłeś głos gdy było gorzej, zamilcz gdy jest lepiej

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - Socjopapa - 20.10.2016

Dwa Litry Wody napisał(a): Socjopata
Cytat:Jeśli chodzi o sprawy polskie to nie. Jeśli chodzi o sprawy zagraniczne nie dotykające wprost spraw polskich - chwiejne być może.
Rozwiń proszę.

Teraz już nie pamiętam konkretnych okoliczności, ale kilkukrotnie jak zainteresowałem się artykułem to okazało się, że kłamstwo na kłamstwie kłamstwo poganiało. Do tego stopnia, że raz nawet pisałem dla kogoś sprostowanie kłamstw z artykułu (jeszcze za czasów Lisickiego). Ostatnio nie sprawdzałem, ale krótko po odejściu Lisickiego nie zauważyłem poprawy.

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - Battlecruiser - 20.10.2016

Dwa Litry Wody napisał(a): KODpKOD
Cytat:Nie.
Merytorycznie, elokwentnie i jakże wyczerpująco... Duży uśmiech

A czemu mają być?
Bredzicie jak oszołomy z Liberte w rezimowej tv.

Socjopapa
Ja Rzeczpospolitą zacząłem przeglądać dość niedawno, bo już za czasów Chraboty i nie mogę powiedzieć, żebym narzekał. Wręcz przeciwnie. Artykuły informacyjne w bardzo klarowny i uporządkowany sposób wskazują na źródła, co znacznie ułatwia mi weryfikację treści, jeśli tylko uznam to za wskazane. Za plus uważam również możliwość zapoznania się na jednych łamach z opiniami osób (wywiady, publicystyka) o nierzadko skrajnie odmiennych poglądach.

Ps.
Zresztą, rzuć okiem na pierwszy z brzegu materiał i powiedz czy w kwestii rzetelnego informowania do czegoś byś się przyczepił.

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - Socjopapa - 21.10.2016

Dwa Litry Wody napisał(a): w bardzo klarowny i uporządkowany sposób wskazują na źródła, co znacznie ułatwia mi weryfikację treści

O, to faktycznie nowość. To możliwe, że coś się zmieniło.

Dwa Litry Wody napisał(a): Zresztą, rzuć okiem na pierwszy z brzegu materiał i powiedz czy w kwestii rzetelnego informowania do czegoś byś się przyczepił.

Po powyższej rekomendacji obadam dokładniej. Ten artykuł wygląda OK.

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - Roan Shiran - 21.10.2016

Tak, Rzeczpospolita na tle innych gazet jest dość solidna. Tak samo jak Dziennik Gazeta Prawna. Można się zdziwić, że w tym zalewie brukowców niektórym jeszcze chce się prowadzić rzetelne dziennikarstwo. 

Ja jeszcze dodatkowo, gdy mam mało czasu, patrzę na lex.pl - chociaż to portal głównie informacyjny.

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - El Commediante - 21.10.2016

Za to jeśli chodzi o przykład kompletnego braku nierzetelności, to Mariusz Kolonko osiąga ostatnio wyżyny.

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - Roan Shiran - 21.10.2016

El Commediante napisał(a): Za to jeśli chodzi o przykład kompletnego braku nierzetelności, to Mariusz Kolonko osiąga ostatnio wyżyny.
Doprawdy? To kiedy nastąpiła ta zmiana z nierzetelnego, powierzchownie oceniającego pod publiczkę komentatora w rzetelnego analityka?

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - El Commediante - 21.10.2016

Roan Shiran napisał(a):
El Commediante napisał(a): Za to jeśli chodzi o przykład kompletnego braku nierzetelności, to Mariusz Kolonko osiąga ostatnio wyżyny.
Doprawdy? To kiedy nastąpiła ta zmiana z nierzetelnego, powierzchownie oceniającego pod publiczkę komentatora w rzetelnego analityka?

Lol, jaka pomyłka. Aż się sam sobą brzydzę teraz.

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - DziadBorowy - 24.10.2016

http://opinie.wp.pl/marcin-bartnicki-antoni-macierewicz-prowadzi-polske-na-przegrana-wojne-6050394858955905a

Dobre podsumowanie szkodliwości polityki PIS w kwestiach międzynarodowych i dotyczących bezpieczeństwa.

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - pitbbpl - 24.10.2016

Putin musi mieć niezły ubaw z błazna Macierewicza. 

Oj marny, marny to przeciwnik.

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - Dragula - 24.10.2016

Przeciwnik?

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - exeter - 25.10.2016

Putin musi mieć niezły ubaw z błazna Macierewicza. 

żeby tylko Putin, ubaw ma cała Rosja:
Co w Rosji piszczy?

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - cobras - 25.10.2016

Co do dobrych merytorycznie portali z newsami to dodam jeszcze - https://oko.press/ - dobry fact-checking wszystkich bzdur, jakie padają z ust polityków różnych opcji.

RE: PiS, co zrobił a nie co powiedział - Dragula - 25.10.2016

A kto sprawdza oko.press? I tak dalej...