Forum Ateista.pl
ateista.pl na Wikipedii - Wersja do druku

+- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl)
+-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Pozostałe (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: ateista.pl na Wikipedii (/showthread.php?tid=5493)

ateista.pl na Wikipedii - Forge - 30.05.2009

Tak mnie ostatnio nachodziły myśli, żeby lepiej przygotować hasła dotyczące ateizmu na Wikipedii. Byłby ktoś chętny mi pomóc? Parę moich planów:

1. Stworzenie wpisu o stronie ateista.pl Najlepiej, żeby zrobił to bart, albo niech chociaż powie, jakie informacji chciałby, żeby tam się znalazły Oczko (O ile w ogóle)
2. Osobiście chciałbym się głównie skupić na haśle Bóg - opisaniu zwłaszcza nowoczesnych koncepcji dot. Boga, chociażby myśli Freuda, czy myślicieli mówiących, że Bóg to składowa ideałów ludzkich.

Mam zamiar się zabrać do tego gdzieś w przyszłym tygodniu, bo teraz plany gonią Oczko Czekam na wasze uwagi i propozycje.

ateista.pl na Wikipedii - Tgc - 31.05.2009

Pobawie sie w jasnowidza... mmm widze, wojne edycyjna Język

ateista.pl na Wikipedii - Forge - 31.05.2009

Hm? Jeśli się wszystko poprze odpowiednimi źródłami, moderacja Wikipedii będzie po naszej stronie.

ateista.pl na Wikipedii - Łoś - 31.05.2009

Nie zapomnijcie o Meslierze, Holbachu, Feuerbachu i współczesnym Michelu Onfray'u (to taka moja osobista prośba).
Powodzenia życzę!

ateista.pl na Wikipedii - eheon - 31.05.2009

forge napisał(a):Tak mnie ostatnio nachodziły myśli, żeby lepiej przygotować hasła dotyczące ateizmu na Wikipedii. Byłby ktoś chętny mi pomóc? Parę moich planów:

1. Stworzenie wpisu o stronie ateista.pl Najlepiej, żeby zrobił to bart, albo niech chociaż powie, jakie informacji chciałby, żeby tam się znalazły Oczko (O ile w ogóle)
Tutaj jest jakiś zarys kryteriów, jaki musi spełniać taki opis encyklopedyczny strony internetowej:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Encyklopedyczno%C5%9B%C4%87_-_strony_internetowe

forge napisał(a):2. Osobiście chciałbym się głównie skupić na haśle Bóg - opisaniu zwłaszcza nowoczesnych koncepcji dot. Boga, chociażby myśli Freuda, czy myślicieli mówiących, że Bóg to składowa ideałów ludzkich.

Mam zamiar się zabrać do tego gdzieś w przyszłym tygodniu, bo teraz plany gonią Oczko Czekam na wasze uwagi i propozycje.

Najlepiej jakbyś stworzył najpierw artykuł, dodał zwikizował (czy jak to się tam nazywało), dał źródła a na końcu dopiero dodał materiał do Wikipedii. Inaczej zapewne zrobi się bałagan a ludzie zaczną w tym grzebać czy usuwać.

ateista.pl na Wikipedii - Forge - 31.05.2009

Cytat:Tutaj jest jakiś zarys kryteriów, jaki musi spełniać taki opis encyklopedyczny strony internetowej:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikiped...ny_internetowe
Nie łapiemy się?

Cytat:Najlepiej jakbyś stworzył najpierw artykuł, dodał zwikizował (czy jak to się tam nazywało), dał źródła a na końcu dopiero dodał materiał do Wikipedii. Inaczej zapewne zrobi się bałagan a ludzie zaczną w tym grzebać czy usuwać.
Hasło Bóg już istnieje, miałem na myśli jego poszerzenie Język Ale tak, wpierw napiszę oźródłowany artykuł, potem go dokleję do Wiki.

Cytat:Nie zapomnijcie o Meslierze, Holbachu, Feuerbachu i współczesnym Michelu Onfray'u (to taka moja osobista prośba).
Powodzenia życzę!
Jasne Uśmiech

Dodam, że myślę też o przełumaczeniu większości tekstu z anglojęzycznej wiki.

ateista.pl na Wikipedii - eheon - 31.05.2009

forge napisał(a):Nie łapiemy się?
Nie mam pojęcia, zależy od reszty wikipedystów, ale zawsze warto wiedzieć pod jakim kątem jest oceniane dana strona/forum.

forge napisał(a):Hasło Bóg już istnieje, miałem na myśli jego poszerzenie Język Ale tak, wpierw napiszę oźródłowany artykuł, potem go dokleję do Wiki.
Wiem, że poszerzenie, ale pytałeś o radę. :p Zawsze lepiej dodawać coś kompletnego. Nawet jeśli wymagało by to przepisania od nowa tekstu.

ateista.pl na Wikipedii - Wookie - 01.06.2009

Z artykułem o Ateiście.pl już próbowałem jakieś 2 lata temu. Skasowano go tego samego dnia z adnotacją "karzełek w porównaniu z Racjonalistą". Dziś, jeśli chodzi o popularność ta różnica jeszcze bardziej się pogłębiła.

ateista.pl na Wikipedii - Bart - 01.06.2009

Jeśli chodzi o hasło ateista.pl, to faktycznie chyba nie mamy co się tam pchać Oczko Za mali jesteśmy. Ale elita z definicji musi być nieliczna Język

A hasło "ateizm" jest chyba dość szeroko opracowane, no i jesteśmy pierwsi w linkach zewnętrznych.

Wreszcie pozostaje pytanie: czy większa popularność wyjdzie nam na zdrowie? Podniesie poziom?

ateista.pl na Wikipedii - Forge - 01.06.2009

Fakt, sam wpis o serwisie można pominąć Język Jednak co do reszty haseł bardziej bym się przyłożył, bo są pełne błędów i niedokończone.

ateista.pl na Wikipedii - Wilk - 01.06.2009

Wookie napisał(a):Z artykułem o Ateiście.pl już próbowałem jakieś 2 lata temu. Skasowano go tego samego dnia z adnotacją "karzełek w porównaniu z Racjonalistą".

No nie mów ze jedynym ateistycznym molochem reprezentacyjnym są ci staliniści? Ja pierdole, co wizytówka. :|

ateista.pl na Wikipedii - Wookie - 01.06.2009

Też mi przykro z tego powodu, ale widać jak mainstream to mainstream...

ateista.pl na Wikipedii - lumberjack - 01.06.2009

Rothein napisał(a):No nie mów ze jedynym ateistycznym molochem reprezentacyjnym są ci staliniści? Ja pierdole, co wizytówka. :|

Nie jesteśmy wobec nich konkurencyjni, bo nie robimy świeckich chrztów, świeckich bierzmowań itp. Oczko Duży uśmiech

ateista.pl na Wikipedii - Dreilinden - 01.06.2009

Ale oni chyba nie mają Zlotów przez duże Zapicie.

ateista.pl na Wikipedii - Bart - 02.06.2009

Za to mają z dyskusjami panelowymi Oczko U nas ledwo film przeszedł Język

ateista.pl na Wikipedii - Dreilinden - 02.06.2009

Dysku... Dyskusje? I to panelowe? Zdezorientowanyhock: Łomatkoicórko! Założę się, że jeszcze degustację francuskich serów i oglądanie rodzinnych albumów pierwszej pary złączonej świeckim węzłem małżeńskim...