![]() |
|
ateista.pl na Wikipedii - Wersja do druku +- Forum Ateista.pl (https://ateista.pl) +-- Dział: Tematy społeczne (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Pozostałe (https://ateista.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: ateista.pl na Wikipedii (/showthread.php?tid=5493) |
ateista.pl na Wikipedii - Forge - 30.05.2009 Tak mnie ostatnio nachodziły myśli, żeby lepiej przygotować hasła dotyczące ateizmu na Wikipedii. Byłby ktoś chętny mi pomóc? Parę moich planów: 1. Stworzenie wpisu o stronie ateista.pl Najlepiej, żeby zrobił to bart, albo niech chociaż powie, jakie informacji chciałby, żeby tam się znalazły (O ile w ogóle)2. Osobiście chciałbym się głównie skupić na haśle Bóg - opisaniu zwłaszcza nowoczesnych koncepcji dot. Boga, chociażby myśli Freuda, czy myślicieli mówiących, że Bóg to składowa ideałów ludzkich. Mam zamiar się zabrać do tego gdzieś w przyszłym tygodniu, bo teraz plany gonią Czekam na wasze uwagi i propozycje.
ateista.pl na Wikipedii - Tgc - 31.05.2009 Pobawie sie w jasnowidza... mmm widze, wojne edycyjna
ateista.pl na Wikipedii - Forge - 31.05.2009 Hm? Jeśli się wszystko poprze odpowiednimi źródłami, moderacja Wikipedii będzie po naszej stronie. ateista.pl na Wikipedii - Łoś - 31.05.2009 Nie zapomnijcie o Meslierze, Holbachu, Feuerbachu i współczesnym Michelu Onfray'u (to taka moja osobista prośba). Powodzenia życzę! ateista.pl na Wikipedii - eheon - 31.05.2009 forge napisał(a):Tak mnie ostatnio nachodziły myśli, żeby lepiej przygotować hasła dotyczące ateizmu na Wikipedii. Byłby ktoś chętny mi pomóc? Parę moich planów:Tutaj jest jakiś zarys kryteriów, jaki musi spełniać taki opis encyklopedyczny strony internetowej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Encyklopedyczno%C5%9B%C4%87_-_strony_internetowe forge napisał(a):2. Osobiście chciałbym się głównie skupić na haśle Bóg - opisaniu zwłaszcza nowoczesnych koncepcji dot. Boga, chociażby myśli Freuda, czy myślicieli mówiących, że Bóg to składowa ideałów ludzkich. Najlepiej jakbyś stworzył najpierw artykuł, dodał zwikizował (czy jak to się tam nazywało), dał źródła a na końcu dopiero dodał materiał do Wikipedii. Inaczej zapewne zrobi się bałagan a ludzie zaczną w tym grzebać czy usuwać. ateista.pl na Wikipedii - Forge - 31.05.2009 Cytat:Tutaj jest jakiś zarys kryteriów, jaki musi spełniać taki opis encyklopedyczny strony internetowej:Nie łapiemy się? Cytat:Najlepiej jakbyś stworzył najpierw artykuł, dodał zwikizował (czy jak to się tam nazywało), dał źródła a na końcu dopiero dodał materiał do Wikipedii. Inaczej zapewne zrobi się bałagan a ludzie zaczną w tym grzebać czy usuwać.Hasło Bóg już istnieje, miałem na myśli jego poszerzenie Ale tak, wpierw napiszę oźródłowany artykuł, potem go dokleję do Wiki.Cytat:Nie zapomnijcie o Meslierze, Holbachu, Feuerbachu i współczesnym Michelu Onfray'u (to taka moja osobista prośba).Jasne ![]() Dodam, że myślę też o przełumaczeniu większości tekstu z anglojęzycznej wiki. ateista.pl na Wikipedii - eheon - 31.05.2009 forge napisał(a):Nie łapiemy się?Nie mam pojęcia, zależy od reszty wikipedystów, ale zawsze warto wiedzieć pod jakim kątem jest oceniane dana strona/forum. forge napisał(a):Hasło Bóg już istnieje, miałem na myśli jego poszerzenieWiem, że poszerzenie, ale pytałeś o radę. :p Zawsze lepiej dodawać coś kompletnego. Nawet jeśli wymagało by to przepisania od nowa tekstu. ateista.pl na Wikipedii - Wookie - 01.06.2009 Z artykułem o Ateiście.pl już próbowałem jakieś 2 lata temu. Skasowano go tego samego dnia z adnotacją "karzełek w porównaniu z Racjonalistą". Dziś, jeśli chodzi o popularność ta różnica jeszcze bardziej się pogłębiła. ateista.pl na Wikipedii - Bart - 01.06.2009 Jeśli chodzi o hasło ateista.pl, to faktycznie chyba nie mamy co się tam pchać Za mali jesteśmy. Ale elita z definicji musi być nieliczna ![]() A hasło "ateizm" jest chyba dość szeroko opracowane, no i jesteśmy pierwsi w linkach zewnętrznych. Wreszcie pozostaje pytanie: czy większa popularność wyjdzie nam na zdrowie? Podniesie poziom? ateista.pl na Wikipedii - Forge - 01.06.2009 Fakt, sam wpis o serwisie można pominąć Jednak co do reszty haseł bardziej bym się przyłożył, bo są pełne błędów i niedokończone.
ateista.pl na Wikipedii - Wilk - 01.06.2009 Wookie napisał(a):Z artykułem o Ateiście.pl już próbowałem jakieś 2 lata temu. Skasowano go tego samego dnia z adnotacją "karzełek w porównaniu z Racjonalistą". No nie mów ze jedynym ateistycznym molochem reprezentacyjnym są ci staliniści? Ja pierdole, co wizytówka. :| ateista.pl na Wikipedii - Wookie - 01.06.2009 Też mi przykro z tego powodu, ale widać jak mainstream to mainstream... ateista.pl na Wikipedii - lumberjack - 01.06.2009 Rothein napisał(a):No nie mów ze jedynym ateistycznym molochem reprezentacyjnym są ci staliniści? Ja pierdole, co wizytówka. :| Nie jesteśmy wobec nich konkurencyjni, bo nie robimy świeckich chrztów, świeckich bierzmowań itp.
ateista.pl na Wikipedii - Dreilinden - 01.06.2009 Ale oni chyba nie mają Zlotów przez duże Zapicie. ateista.pl na Wikipedii - Bart - 02.06.2009 Za to mają z dyskusjami panelowymi U nas ledwo film przeszedł
ateista.pl na Wikipedii - Dreilinden - 02.06.2009 Dysku... Dyskusje? I to panelowe? hock: Łomatkoicórko! Założę się, że jeszcze degustację francuskich serów i oglądanie rodzinnych albumów pierwszej pary złączonej świeckim węzłem małżeńskim...
|