To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Absurdy w polityce
http://wiadomosci.onet.pl/1997599,11,item.html
Cytat:Sprawa zaczęła się w październiku 2008 roku. Pracownik Urzędu Kontroli Skarbowej, udając studenta, poprosił pracującą w kiosku kobietę o skserowanie legitymacji. Za usługę zapłacił 30 gr, ale nie otrzymał paragonu fiskalnego. Jak wyliczył, fiskus stracił 7 procent od 30 groszy - czyli całe dwa grosze. Zaczęło się postępowanie karno-skarbowe.
[Obrazek: ragee.png]
Odpowiedz
Bloo napisał(a):Ale po co nazywać je chrześcijańskimi?
Tak się utarło. Nie zaprzeczysz jednak, że są to wartości uniwersalne - i skoro chrześcijanie chca je nazywać "chrześcijańskimi" - niech im będzie, mi to nie przeszkadza, byleby postepowali według nich - tymczasem - "koń jaki jest każdy widzi".....
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
xjasiux napisał(a):lubię Burgerkinga Duży uśmiech
Murderkinga Język

Dziobex napisał(a):"Wspieranie wartości chrześcijańskich". Zawsze kiedy słyszę jak polityk wypowiada się na temat wiary lub łączy ją z polityką
A tam wiarę, chodzi o wartości a nie dogmaty.

Mi się to pojęcie nie podoba z powodu swojej niejasności.

OneManRevolution napisał(a):Z tymi wartościami to żadna nowość, przecież na TVP jest pełno programów typu "Ziarno", Anioł Pański czy inne "Między Niebem a Ziemią".
Jakie tam zaraz pełno. Na 168 h w tygodniu jest ich raptem 2-3 h. Mniej niż 2%.
Odpowiedz
Więcej niż niechrześcijańskich. A w ogóle to w "Między Niebem a Ziemią" w sondzie SMS-owej 80% widzów stwierdziło, że katolicy w Polsce są dyskryminowani, więc ten zapis o wartościach pewnie jest potrzebny...
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
OneManRevolution napisał(a):Więcej niż niechrześcijańskich.
O ile 3 to więcej niż 165... Duży uśmiech
Odpowiedz
Źle się wyraziłem Duży uśmiech Więcej niż prezentujących niekatolicki punkt widzenia. Programów o np. buddyzmie tam nie uświadczysz.
Odpowiedz
Zapominasz, że w telewizji (publicznej również) liczy się oglądalność.
Odpowiedz
OneManRevolution napisał(a):Źle się wyraziłem Duży uśmiech Więcej niż prezentujących niekatolicki punkt widzenia. Programów o np. buddyzmie tam nie uświadczysz.
Bo i osób zainteresowanych jak na lekarstwo.
Odpowiedz
Wiem, chodzi mi o to, że TVP i tak już prezentuje tylko "wartości chrześcijańskie", więc nie wiem po kiego grzyba ten przepis.
Odpowiedz
Może muszą go powtórzyć, żeby tamten nie przepadł. Nie znam się na kwestiach prawnych i nie interesowałem się zmianami w mediach.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości