kilmindaro napisał(a):Kto ci tak powiedział, ksiądz? Dlaczego sądzisz, że jest inaczej? Bo tak mamusia ci mówiła, czy ksiądz ci tak co tydzień do główki takie słowa wlewał? A może wyczytałeś to w jakiejś starej książce pisanej przez koczownicze plemiona bliskiego wschodu, co to mówi, że nieposłuszne dzieci co mamusi czy księdza nie słuchają należy kamienować? No, pochwal się źródłem swej nieziemskiej wiedzy, nieskazitelnie czystej od wszelakiego rozumu.
Jeśli to nie jest obraza, to wytłumacz mi co to jest. Nie obrażasz mnie jeśli masz inne zdanie niż ja, ale nie używaj słowa "katol" i nie obrażaj Boga w którego wierze.
Ps; wybacz jeśli obraziłem Twoich rodziców nie miałem takiego zamiaru, chciałem obrazić tylko Ciebie
Cytat:istnienie wszystkich gatunków na tej planecie jak i jej przyszłość spoczywa w naszych rękach, czyż zatem nie jesteśmy panami świata?
Ale czy dzięki temu czujesz się panem...ja nie bardzo. Czy to że masz możliwośc unicestwienia jakiegoś gatunku uprawnia Cię byś niem władał i nazywał siebie jego panem?