To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wielki Brat vs Mała Siostra
Witam

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie myśl, że nie grozi nam Wielki Brat.

Choć jak się patrzy na kamer sieć w WB, na szybkość z jaką rozpoznają twarze, zaglądają do mieszkań, widzą przez ściany, samochody, wykrywają ruchy i nie porządane emocje, wąchacze które informują co jadłeś tydzień temu, kontole na lotniskach i uprawnienia organów ścigania, paralizatory i publiczne rewizje, TO SIĘ CZŁOWIEK ZACZYNA ZASTANAWIAĆ ile można sprzedać wolności za bezpieczeństwo i czy nie jest to bardziej niebezpieczne niżby wolność pełna.
Ale mnie co nowego przyszło na myśl, po tym jak wyczytałem o nowych technologiach, o niepalących się tkaninach, o wybuchających bombach wielkości zapałki, o nożach krojących metal i o laserach zdolnych stopić wszystko TO SIĘ ZASTANAWIAM czy aby nie grozi nam Mała Siostra, a to jest system anty Orwellowski, taki w którym jednostka ma taką moc, tak wielką siłę fizyczną iżby nic jej nie zdołało zatrzymać, czy to utopia ? Jak może się taka Mała Siostra narodzić ?

Bardzo łatwo, jeśli się okaże iż broń i technologia, jak dziś np. zrobienie bomby z gnoju, jest zbyt łatwe i tanie, np. jakiegoś rodzaju egzoszkielet, to o dziwo nie Wielki brat będzie zagrożeniem dla wolności a niepokorna jednostka!

Co o tym sądzicie, jakoś nie ma filmów na ten temat, ale to chiba większa katastrofa niżby największa tyrania.
Odpowiedz
nie. małe siostry by musiały zając się sobą nawzajem bo każdy mógłby taką być Duży uśmiech
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Superstar napisał(a):Witam

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie myśl, że nie grozi nam Wielki Brat.

Choć jak się patrzy na kamer sieć w WB, na szybkość z jaką rozpoznają twarze, zaglądają do mieszkań, widzą przez ściany, samochody, wykrywają ruchy i nie porządane emocje, wąchacze które informują co jadłeś tydzień temu, kontole na lotniskach i uprawnienia organów ścigania, paralizatory i publiczne rewizje, TO SIĘ CZŁOWIEK ZACZYNA ZASTANAWIAĆ ile można sprzedać wolności za bezpieczeństwo i czy nie jest to bardziej niebezpieczne niżby wolność pełna.
Ale mnie co nowego przyszło na myśl, po tym jak wyczytałem o nowych technologiach, o niepalących się tkaninach, o wybuchających bombach wielkości zapałki, o nożach krojących metal i o laserach zdolnych stopić wszystko TO SIĘ ZASTANAWIAM czy aby nie grozi nam Mała Siostra, a to jest system anty Orwellowski, taki w którym jednostka ma taką moc, tak wielką siłę fizyczną iżby nic jej nie zdołało zatrzymać, czy to utopia ? Jak może się taka Mała Siostra narodzić ?

Bardzo łatwo, jeśli się okaże iż broń i technologia, jak dziś np. zrobienie bomby z gnoju, jest zbyt łatwe i tanie, np. jakiegoś rodzaju egzoszkielet, to o dziwo nie Wielki brat będzie zagrożeniem dla wolności a niepokorna jednostka!

Co o tym sądzicie, jakoś nie ma filmów na ten temat, ale to chiba większa katastrofa niżby największa tyrania.

Tyrania to tyrania. Nie ma znaczenia czy tyranem jest super-człowiek czy cały system.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
No tak, ale jak zauważył 666gonzo666 każdy mógłby być takim tyranem.
Odpowiedz
Potęga którą ma każdy, przestaje być potęgą, a staje się przeciętnością.

W starożytności mając samochód, leki i kałacha byłbyś uznany za Boga i mógłbyś zostać władcą świata (pomijam kwestie typu benzyna czy amunicja, bo nie chcę o tym gadać, to tylko przykład).

Teraz z takim wyposażeniem możesz robić najwyżej za średniej klasy bandytę.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Ale gdyby każdy miał siłę watażka zdolną niszczyć wszystko, to upadła by państwowość, kontrola, społeczeństwo, wszystko bazowało by na wzajemnym zaufaniu. Wrócili byśmy do epoki plemiennej, ostateczny krach systemu korporacji lub 3 wojna światowa, gdzie każdy walczy o siebie nie o idee.
Odpowiedz
Avx napisał(a):W starożytności mając samochód, leki i kałacha byłbyś uznany za Boga i mógłbyś zostać władcą świata

W świetle tego cytatu nowe znaczenie zyskuje skrót BMW - Będziesz Miał Władzę. :lol2:
Odpowiedz
Superstar napisał(a):Ale gdyby każdy miał siłę watażka zdolną niszczyć wszystko, to upadła by państwowość, kontrola, społeczeństwo, wszystko bazowało by na wzajemnym zaufaniu. Wrócili byśmy do epoki plemiennej, ostateczny krach systemu korporacji lub 3 wojna światowa, gdzie każdy walczy o siebie nie o idee.
Może masz rację. Ale nie chcę żyć w przeświadczeniu że ktoś mnie podgląda jak się bzy... uprawiam seks z żonąSmutny
Odpowiedz
15-latek rzucający aluzję dla dorosłych XD

a jakby nie patrzeć to by było dobre. każdy ma tyle siły tak że go cała reszta nigdy nie pobije Duży uśmiech
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: