To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
po co człowiekowi wieczność ???
Żyjemy tyle, nie dłużej i nie krócej tylko dlatego, że tyle potrzebuje nas ewolucja. Jedyne co możemy zrobić to oszukiwać naturę, nie przez wyobrażenia, lecz wykorzystanie jej właściwości na naszą korzyść.[/quote]

hej,
ewolucja nie jest KIMś ... kto może nas potrzebować ... lub nie potrzebować ...
potrzeba jest wartością intencjonalną ...
w innym wypadku mówimy o konieczności ...

również ... nie chodzi o oszukiwanie ... bo przecież nie ma kogo oszkiwać ...
o wykorzystywanie właściwości na naszą korzyść ... jak najbardziej ... !
makuś
wiem co mówię ale nie wiem co ty słyszysz
Odpowiedz
makuś napisał(a):hej,
ewolucja nie jest KIMś ... kto może nas potrzebować ... lub nie potrzebować ...
potrzeba jest wartością intencjonalną ...
w innym wypadku mówimy o konieczności ...

również ... nie chodzi o oszukiwanie ... bo przecież nie ma kogo oszkiwać ...
o wykorzystywanie właściwości na naszą korzyść ... jak najbardziej ... !
makuś

Czy Ty naprawdę myślisz, że nie wiem, iż ewolucja nie jest kimś? Że nie wiem czym jest potrzeba? Że ewolucja nie może oszukiwać? Czy to są jakieś jaja? Muszę zacytować kilka poprawnych stylistycznie fragmentów?

"Polska energetyka potrzebuje Programu."
"...polskie finanse potrzebują uporządkowania"
"Europa potrzebuje Polski."
"Polska nauka potrzebuje prawdziwych reform"
"Polska żywność potrzebuje promocji"

"Nalepki Microsoftu oszukują"
"Markety oszukują na co czwartym produkcie"
"serce oszukuje rozum"

itd.

To najwidoczniej tylko energetyka, finanse, Europa, nauka i żywność nie musi być kimś żeby potrzebować. Byle nie ewolucja.
Jak to tak można kłamać w żywe oczy, albo serce może oszukiwać rozum jak ono tylko pompuje krew, opowiadać pieprzne dowcipy, kraina być uwodzicielska, łapać kogoś za słowa, przykład rzucać się w oczy, słońce zajść, sprawy zajść za daleko, zachodzić w głowę, serce mieć z kamienia, kłamstwo mieć krótkie nogi...

W żaden sposób nie zmienia to sensu zdania. Z tego co mi wiadomo metafora to jak najbardziej poprawny środek stylistyczny.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: