Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
Neuromancer napisał(a):A, nie znam. Opowiedz, proszę  Lew ogłosił zebranie wszystkich zwierząt w lesie. I powiedział:
- Piękne zwierzęta usiądą po mojej lewej stronie, a mądre po prawej.
Zwierzęta się ustawiają do odpowiednich kolejek. Trochę to trwa. Na końcu została tylko żaba.
Lew do niej:
- A ty co?
- No przecież się nie rozdwoję.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
16.06.2013, 01:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2013, 03:37 przez CreatedMind.)
Liczba postów: 3,576
Liczba wątków: 20
Reputacja:
9
Mógłby ktoś to wydzielić do jakiegoś NOWEGO tematu ?
Nie żebym miał coś przeciwko tej historii, jest wręcz przeciwnie.
Co jakiś czas powraca mnie do głowy pomysł aby stworzyć taki temat z opowiadaniami niosącymi jakąś moralność czy treść i za każdym razem albo zapominam albo mnie się nie chcę...
Na tytuł wątku proponuję: "Drobne opowiadania i ich przesłania" czy coś w tym stylu jak ktoś ma akurat włączoną wyobraźnie bo moja akurat w tej chwili jest nieistniejąca
UWAGA EDIT:
Nawołuję jednak aby żaden mod tego nie wydzielał do wspomnianego przeze mnie "nowego tematu".
Tutaj się tłumaczę: http://ateista.pl/showpost.php?p=534388&postcount=930
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
zefciu napisał(a):Rozumiem, że jak będziesz miał pod opieką osobę, która będzie chciała przyjąć Sakrament Chorych, to jej odmówisz.
MT dawała go nawet tym, którzy o to nie prosili. Chrzciła nieprzytomnych z bólu i umierajacych hindusów. O to w tym wszystkim chodziło.
kronopio napisał(a):MT dawała go nawet tym, którzy o to nie prosili. Dowodziki jakieś poza hitchem?
Liczba postów: 6,595
Liczba wątków: 104
Dziękuję za odświeżenie dla 62 latki Bogny!
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
teresa124 napisał(a):Dziękuję za odświeżenie dla 62 latki Bogny! Nie wiedziałam, że na forum jest potrzebny "przewodnik"... Ja i tak chodzę własnymi ścieżkami.
A mój wiek (którego nie mam powodu się wstydzić), jest dodatkiem do profilu a nie argumentem do zaczepki.
Bo mimo zniekształconego nicka, wiadomo, że chodzi o mnie.
Sofeicz napisał(a):Moja teoria jest taka, że w czasach biednych i przedcelebryckich z braku środków wypracowała sobie autorską metodę pomocy i asystowania przy umieraniu ludzi.
I później stosowała ją pomimo ogromnego sukcesu i nadmiaru środków.
Tak bywa ale to nie jest powód aby robić z niej diabła wcielonego.
Sami cytujecie, że rachunki wielkiej organizacji prowadziła w kajeciku, jak za czasów biedy.
Po prostu sukces ją przerósł.
Może właśnie dlatego, że jej wiara była taka chwiejna narzuciła sobie i innym taki sposób życia. Ponoć to jej słowa:
Najpiękniejszym podarunkiem dla człowieka jest móc uczestniczyć w cierpieniu Chrystusa powiedziała Matka Teresa. Człowieka krzyczącego z bólu próbowała pocieszyć: Cierpisz. To znaczy, ze Jezus cię całuje. Rozwścieczony śmiertelnie chory krzyknął: To powiedz swojemu Jezusowi, żeby mnie przestał całować.
Jeszcze mocniejszy tytuł: http://legaba.6te.net/dziwka.htm
Bogda15 napisał(a):Nie wiedziałam, że na forum jest potrzebny "przewodnik"... Ja i tak chodzę własnymi ścieżkami.
A mój wiek (którego nie mam powodu się wstydzić), jest dodatkiem do profilu a nie argumentem do zaczepki.
Bo mimo zniekształconego nicka, wiadomo, że chodzi o mnie.
Przepraszam Ciebie za zniekształcenie nika.  Nie zrobiła tego celowo.:*
Nie wiedziałam, że to taki ciekawy temat. Ja na początku potrzebowałam przewodnika i właściwie nadal jestem wdzięczna za różne wskazówki.
Ale więcej nie będę Ci przeszkadzać w samodzielnym marszu przez forum.
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
Cytat:Gdy w Etiopii panował głód, wspomina Shields, wiele czeków opatrzonych było wskazówka: dla głodujących w Etiopii. Zapytałam raz siostrę, która była odpowiedzialna za konta: - Jest tak wiele czeków dla Etiopii. Mam zliczyć pieniądze, żebyśmy mogły je tam wysłać? Siostra odpowiedziała: - Nie, nie wysyłamy żadnych pieniędzy do Afryki. Wiec kontynuowałam wypisywanie pokwitowań dla ofiarodawców: Dla Etiopii.
Z linku zapodanego przez legabę. No tak... Pomaganie głodującym? Po co? Lepiej kisić kasę w Banku Watykańskim, bo jeszcze by zbiedniał od tego... Bez komentarza.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Nonkonformista napisał(a):Z linku zapodanego przez legabę. No tak... Pomaganie głodującym? Po co? Lepiej kisić kasę w Banku Watykańskim, bo jeszcze by zbiedniał od tego... Bez komentarza.
[/COLOR][/SIZE]
wyjaśnij dokładniej o co chodzi?
Czy papież Franciszek wie o tym?
przed chwilą usłyszałam, że prawdziwy chrześcijanin to ten który zmierza ku słońcu-ukryty kult słońca :roll:
Myślę, że osoby wybierane na głowę kościół powinny znać wszelkie przekręty i wykręty. Zakładam, że zgodnie z ideą postępu wybierane są coraz lepsze osoby na to stanowisko!
|