Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
aniolgabriel napisał(a):potrzebowałem raz przedłużacz do komputera był tanio w markecie tata poszedł mi kupić, już nie było a dlaczego, bo rano pewien kapitalista kupił wszystko i zaczął sprzedawać w swoim sklepie 2Xdrożej
No i to zapewnia prawidłowy przepływ towaru. Nie tak, jak w PRL, że w jednym mieście jest tanie mięso, a w innym nie ma w ogóle, zaś próbę handlu karze się więzieniem :-]
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 1,587
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
aniolgabriel napisał(a):Oberator komórkowy, umowa jest na 2-lata i nie da się anulować. A jak podpisywałeś umowę to miałeś opaskę na oczach czy promile we krwi? Umiesz czytać? Przeczytałeś na co się godzisz? Zgodziłeś się na takie warunki więc teraz masz to na co się zgodziłeś-NIE MNIEJ, NIE WIĘCEJ, 2 lata, na które się DOBROWOLNIE zdecydowałeś. Poza tym przy odrobinie dobrej woli (naprawdę to nie trudne) można napisać cesję na umowę.
Może państwo ma też czytać za obywateli umowy bo sami są do tego niezdolni, jeszcze lepiej żeby państwo podstawiało obywatelom basen albo kaczkę i wywieszało za nich pranie na balkon.
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Przeciez on jakies brednie wygaduje. ZX Spectrum ma i laczy sie z internetem ktory mu zwalnia z powodu kapitalistow. Z tym typem ludzi trzeba rozmawiac ich jezykiem albo wcale. Bo jak bedziecie probowac na powaznie cos przekazac to zawsze sie rozbijecie o sciane.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Inne dowody wyzysku: kolega robi kafelki za 15 zł metr zrobił 200 metrów i myślał że dostanie 3000zł a dostał tylko 500 zł a resztę wziął darmo jego szef kapitalista za to że to on podpisał umowę. to jest klasyczny wyzysk społeczny.
Liczba postów: 82
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
aniolgabriel nie wiesz co to złodziejstwo
Nie jestem wariatem! Jestem helikopterem:ogorek:
Reputacja:
20
aniolgabriel napisał(a):za to że to on podpisał umowę.
Jaki problem pracować wobec tego samemu i podpisywać umowy osobiście ?
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
0
NonOmnis napisał(a):A jak podpisywałeś umowę to miałeś opaskę na oczach czy promile we krwi? Umiesz czytać? Przeczytałeś na co się godzisz? Zgodziłeś się na takie warunki więc teraz masz to na co się zgodziłeś-NIE MNIEJ, NIE WIĘCEJ, 2 lata, na które się DOBROWOLNIE zdecydowałeś. Poza tym przy odrobinie dobrej woli (naprawdę to nie trudne) można napisać cesję na umowę.
Może państwo ma też czytać za obywateli umowy bo sami są do tego niezdolni, jeszcze lepiej żeby państwo podstawiało obywatelom basen albo kaczkę i wywieszało za nich pranie na balkon.
Internet był kupowany w innym mieście a niby skąd mogłem wiedzieć że w moim mieście nie ma zasięgu jak nie miałem internetu to jak mogłem sprawdzić, a poza tym sprzedawcy kłamią np..
ostatnio wmawiał mi jeden że na konsoli sony psp mogę mieć internet, a to nie prawda.
-------
ps.. ZX spektrum to był tylko przykład: standard za socjalizmu co wtedy było.
Przykład równości społecznej. Bo wszyscy mieli to samo.
Komunizm:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Komunizm
Reputacja:
0
A czy w umowie masz zapis, że zasięg obejmuje obszar Polski, w którym mieszkasz, albo, że obejmuje 100% powierzchni PL? Nie masz, wiem to bo sam mam taką umowę. Poza tym znowu wykazałeś się lenistwem i ignorancją bo przy odrobinie dobrej woli można kupić starter danej sieci za sumę ok. 10zł i zasięg sprawdzić. No ale to trzeba zrobić samemu (wykazać minimum inwencji), tego nie zrobi za obywatela jego kochane troskliwe państewko.
Reputacja:
20
aniolgabriel napisał(a):poza tym sprzedawcy kłamią
To nielegalne.
aniolgabriel napisał(a):Przykład równości społecznej. Bo wszyscy mieli to samo.
Dlaczego wszyscy mają mieć to samo, skoro ludzie są różni ?
Zresztą sama idea równania do dołu jest absurdalna; nie opłaca się w takim kraju robić nic, bowiem nie można poprawić swojej sytuacji. Do idealnej równości dążył Pol Pot w Kambodży: każdy miał być chłopem, a w zamian za pracę na polu dostawać trzy miski ryżu. :-]
Swoją drogą w ZSRR nie wszyscy mieli to samo, bo rząd miał lepsze warunki.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
0
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Kilgore Trout napisał(a):Te kabaczki uderzaja w stonoge, ale pod ziemia sternik znajduje kowala.
Dobre, powinieneś zostać postmodernistą 
---
Dyskusja w tym temacie to bezsensowne bicie piany. Nikt z niej nie wyciągnie żadnych wniosków, nikt nikogo nie przekona. Zakładam się o browara, że nie dojdziecie do porozumienia.
Reputacja:
0
Reputacja:
20
aniolgabriel napisał(a):komunizm i ateizm to jedno
Ideologia komunistyczna popiera ateizm. Aczkolwiek z definicji ateizmu nie wynika, że musi być komunistyczny. Ayn Rand to też ateistka.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 249
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Cytat:Juz sie KPZR o to postaral, aby nie mieli mozliwosci zobaczyc.
hehe, a sanacyjne darmozjady same wcale nie uciekły na zachód.....
no tak i to ja gadam bzdury niby
Cytat:Nie wszystkich, ale w duzym procencie, co najmniej 50%. Pozostalych uwazam za osoby wrazliwe spolecznie, ktore jednak nie rozumieja, ze nie mozna odbierac jednemu, by dac drugiemu.
to jak z liberałami - 50 % to złodzieje natomiast drugie 50% to osoby mniej wrażliwe społecznie, frustraci itp.
Cytat:kapitalista jest wlasnie CZLONEK SPOLECZENSTWA, ktory stara sie usamodzielnic i zarabiac na swojej wiedzy i pracy, ale nie kosztem innych.
kapitalista to członek próżniaczej częsci społeczeństwa ktory stara sie za wszelką cenę dorobić majątku na czyjejś krzywdzie,
głównie, bo jest ułamek procenta tych ktorz probują sie dorobić czegoś na swojej krzywdzie
Cytat:A kapitalizm to zgoda spoleczenstwa na samodzielnosc, a nie na opiekuncza role panstwa
nieświadoma tak bym to ujął,
albo reakcja na zbytnia biurokrację i problemy ustroju socjalistycznego
Cytat:Mam takze hobby i to nie jedno oraz trace czas (coraz czesciej) na tym forum.
.... to w czymś jesteśmy jednak podobni.
ja lubie czytac o naszej historii. I nie moge znaleść ksiązki rzetelnie oddającej realia po 89' roku,
no i jeszcze zebym tam znalazl uznanie dla Polski Ludowej i ludz pracy.
więc często włóczę sie po stronach typu legaba i czasem znajdę coś cennego czasem nie
nie chodzi o to zeby czytac informacje z jednego zrodla tylko z 15 i wtedy jest sie w stanie naprawde pojąć istote sprawy.
Cytat:Tymek i aniolgabriel to klasyczne trolle internetowe. Nie przedstawiają ŻADNYCH argumentów, oprócz w kółko odtwarzanych (niczym z taśmy) sofizmatów
niczym mnie Avx nie zaskoczył, jak zwykle ma swoje słupki ze statystykami i na tym opiera poglądy,
no fakt bo przeciez o realnym zyciu nie ma pojecia,
czy ja wiem czy żadnych???
no tak ale skoro nie potrafią przedstawić kontrargumentów zaczynają nas obrażać...
pozdrawiam aniolgabriel, widze ze poki co to we dwoch jestesmy na posterunku...
Cytat:Ideologia komunistyczna popiera ateizm. Aczkolwiek z definicji ateizmu nie wynika, że musi być komunistyczny.
ale lepiej zeby był bo wtedy łączymy przyjemne z pożytecznym
LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ!
Liczba postów: 7,522
Liczba wątków: 305
Reputacja:
1
Tymek napisał(a):kapitalista to członek próżniaczej częsci społeczeństwa ktory stara sie za wszelką cenę dorobić majątku na czyjejś krzywdzie,
No prosze, teraz jestem prozniakiem. Coz, moze faktycznie ostatnio troche sie opuscilem... W domu jestem az na weekendy.
Ale dobrze, moge byc leniwym prozniakiem, ktory sie bogaci pracujac zawodowo, a po pracy, nieustannie uczac i sprzedajac swoje uslugi klientom. To mi pasi.
Ale ostrzegam, to jest MOJA ciezka praca. Ty w swoim zyciu nie wykonales jeszcze zadnej odpowiedzialnej pracy, ale juz bys chcial decydowac o moich dochodach.
Kto w takim przykladzie jest pasozytem i na kim? Ja na tobie, czy ty na mnie ?
Cytat:głównie, bo jest ułamek procenta tych ktorz probują sie dorobić czegoś na swojej krzywdzie
Aaaa, chyba ze tak. To juz sie nie czuje prozniakiem, tylko ew. pasozytem na ciele mojego szefa w firmie. W sumie - moze tak byc. Moglbym popracowac troche jako wolontariusz. Jutro, obiecuje, zloze mu taka oferte. Pewnie sie ucieszy.
Cytat:albo reakcja na zbytnia biurokrację i problemy ustroju socjalistycznego
Ach, problemy, powiadasz... biurokracja powiadasz....
A skad w socjalizmie biurokracja ?  hock:
Cytat:.... to w czymś jesteśmy jednak podobni.
Rowniez bardzo zaluje, ale coz...
Cytat:no i jeszcze zebym tam znalazl uznanie dla Polski Ludowej i ludz pracy.
Faktycznie, to bylaby jedynie obiektywna ksiazka. Ale.... ludzie jakos nie chca ich pisac, a przeciez TYLU lewicowych historykow jest.... Ci ludzie pracy, a bylo ich miliony, powinni wydawac chocby w podziemu cale tony takich ksiazek....
Fuj, ale lenie
Cytat:niczym mnie Avx nie zaskoczył, jak zwykle ma swoje słupki ze statystykami i na tym opiera poglądy,
Alez oczywiscie. Ja te slupki czuje realnie, gdy przychodzi mi za cos placic i gdy placa mnie. Ty na razie nie masz za wiele pojecia o tym, dlatego slupki nie stanowia dla ciebie zadnej wartosci. Poza tym nie wyszedles na razie do ludzi pracy, twoi rowiesnicy szykuja sie do matury. Poczekam spokojnie, az skonczysz studia.
Cytat:no fakt bo przeciez o realnym zyciu nie ma pojecia,
Wykazujesz to co 20 minut. Srednio.
Cytat:no tak ale skoro nie potrafią przedstawić kontrargumentów zaczynają nas obrażać...
Jest to wyraz wkurzenia, gdy ktos, nie umiejac podac zadnego argumentu ZA, wciaz utrzymuje przy swoim, co owocuje tym, ze trolluje.
Null pointer exception
Liczba postów: 1,060
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Dyskusja z tzw. libertarianami nie ma sensu, gdyż oni nie mają zielonego pojęcia o ekonomii i nowoczesnym społeczeństwie
Reputacja:
20
Tymek napisał(a):jak zwykle ma swoje słupki ze statystykami i na tym opiera poglądy,
Te "słupki ze statystykami" symbolizują złomy z lat '50 na ulicach Havany i mercedesy na drogach satelickiego wobec USA Puerto Rico. A także to, że średnia długość życia na Kubie wynosi 77 lat, zaś w Puerto Rico 78,5 (tak, niewielka różnica na korzyść systemu kapitalistycznego, ale z całą pewnością dowodzi, że nikt na ulicach z głosu nie umiera; skoro średnia jest o rok wyższa niż u tych twoich komunistów). A także dochód na osobę rzędu $19,600 dolarów, nie $4,500, jak na Kubie.
Innymi słowy, bo do analfabety ekonomicznego liczby nie przemawiają: w Puerto Rico jest ponad 4,3 raza więcej rzeczy na osobę, niż na Kubie.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
0
Lubicie tabele:
Kuba (2006). Struktura zatrudnienia: usługi 60,6%, przemysł 19,4%, rolnictwo 20%
(W Polsce: Struktura zatrudnienia: usługi54,9%, przemysłu 29%, rolnictwo 16,1%
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kuba
------
sprawiedliwość społeczna:
http://www.ips.uw.edu.pl/rszarf/pdf/spra...osc_EP.pdf
------------
Analogia:
nie wiem czy zrozumiecie
Socjalizm kontra liberalizm jest jak
Windows kontra Linux.
--------
Niby wszyscy chcą wolności (linux)
a i tak wszyscy używają totalitarnego monopolistycznego socjalistycznego windows-a.
------
Pozdrawiam Towarzysza "Tymek" teraz nie będe miał czasu ale postaram się trzymać straż na posterunku.
--
wiadomość dla ateistów, wreście symbol ateizmu na polskiej wiki:
Niewidzialny Różowy Jednorożec
http://pl.wikipedia.org/wiki/Niewidzialn...ro%C5%BCec
symbol ateizmu polska wiki
Liczba postów: 300
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
aniolgabriel napisał(a):Lubicie tabele:
Kuba (2006). Struktura zatrudnienia: usługi 60,6%, przemysł 19,4%, rolnictwo 20%
(W Polsce: Struktura zatrudnienia: usługi54,9%, przemysłu 29%, rolnictwo 16,1% :lol2:
Czy ty w ogóle rozumiesz dane jakie podajesz?
W jaki sposób to mówi cokolwiek o wyższości któregokolwiek kraju nad drugim?
Ty jest tylko podane jaki procent populacji pracuje w jakiej branży.
If you drive a car, I'll tax the street
If you try to sit, I'll tax your seat
If you get too cold I'll tax the heat
If you take a walk, I'll tax your feet
'Cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxman
|