Liczba postów: 4,999
Liczba wątków: 99
Reputacja:
30
Xenomorph napisał(a):Pogrobowcy Lenina chcą podobnie jak ich guru wyrżnąć bogaczy i rozdać złoto hołocie. Nikt z was czerwonych nie uwzględnia tego że ktoś może być milionerem dzięki własnej pracy. Ktoś dochodzi do pieniędzy trudną i mozolną pracą i nagle pojawia się taki skywalker czy tqc i zabiera mu majątek, za powód podając że po prostu ''Pan ma za dużo pieniędzy a ja nie mam nic.''
Przeraza mnie twoja zdolnosc czytania ze zrozumieniem...
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski! ☭
Tgc napisał(a):Przeraza mnie twoja zdolnosc czytania ze zrozumieniem...
A mnie przeraża wasz bolszewizm bo jak inaczej nazwać wasze wycieczki w stronę równych mandatów, kar itd. Tak działali bolszewicy, na szczęście nie macie zbyt wiele do powiedzenia.
Liczba postów: 2,244
Liczba wątków: 82
Reputacja:
0
Tgc, przejrzyj poprzednią stronę, właśnie ten sam link zapodawałem + komentarz.
Reputacja:
30
Xenomorph napisał(a):A mnie przeraża wasz bolszewizm bo jak inaczej nazwać wasze wycieczki w stronę równych mandatów, kar itd. Tak działali bolszewicy, na szczęście nie macie zbyt wiele do powiedzenia.
Wiec uwazasz, ze zasada rownosci wobec prawa to bolszewizm? No coz, niektorzy uwazaja, ze ksiezyc jest z sera, maja do tego prawo... nic mi do tego...
Tsumoso napisał(a):Tgc, przejrzyj poprzednią stronę, właśnie ten sam link zapodawałem + komentarz. Fail z mojej strony
Liczba postów: 2,244
Liczba wątków: 82
Reputacja:
0
Klfov napisał(a):Na temat feminizmu, równouprawnienia etc itd - spojrzenie antropologa:
http://wyborcza.pl/1,76842,5311862,Rowno...logia.html
Sensownie napisane. Wiele znanych mi z innych źródeł faktów tak użył koleś.
Tgc napisał(a):Wiec uwazasz, ze zasada rownosci wobec prawa to bolszewizm? No coz, niektorzy uwazaja, ze ksiezyc jest z sera, maja do tego prawo... nic mi do tego...
Jaka równość wobec prawa ? Co ty bredzisz, równość jest wtedy kiedy zarówno bogaty jak i biedny płaci taką samą karę za to samo przewinienie, a ty chcesz jak Dzierżyński, dojebać bogatym bo wydaje ci sie ze to będzie sprawiedliwe
Jeśli ja jadę swoim Audi A6 2.8 i zatrzymuje mnie policja za przekroczoną prędkość płacę tyle samo co tqc jadący Lanosem. To jest równość. A nie gmeranie w czyimś portfelu i wyciąganie wniosków typu ''Hmmm Pan ma Audi A6 w nowej budzie, to pewnie bogacz trza mu dojebać konkretny mandacik, a tego biedaka w lanosie postraszymy tylko upomnieniem'' Tego chcesz ? To nie jest równość TO JEST WŁAŚNIE BOLSZEWIZM !!! I do tego dążysz, straszne
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Kara ma ukarać, dotknąć kogoś po kieszeni, wyrobić odruch "kijowy" i sprawić, że ten ktoś dwa razy pomyśli żeby zrobić to samo.
Dla gościa, który zarabia 2500 złotych, mandat 800 złotowy to dużo pieniędzy, dla kogoś kto zarabia 20000 złotych to tylko drobne dla dziecka. Więc jak możesz mówić o równości wobec prawa, jeżeli ten pierwszy zostanie mocno dotknięty karą a ten drugi nawet nie poczuje i będzie mógł czuć się bezkarny, bo w najgorszym wypadku będzie musiał zrezygnować z kupna nowego aparatu w tym miesiącu.
Liczba postów: 7,737
Liczba wątków: 102
Reputacja:
33
Cóż no, tą funkcję prewencyjną dla bogaczy teoretycznie pełnią punkty. Praktycznie jednak na ogół bogaty się wymiga dzięki primo dużej kasie, secundo szerokim kontaktom. Kary uzależnione od dochodów może i nie są szczególnie sprawiedliwe acz spełniają swoją podstawową funkcję - a to w moim systemie wartości decydujące kryterium. Nie uznaję konkretnej ideologii, więc lata mi to czy dane rozwiązanie jest socjalistyczne czy kapitalistyczne.
Niech każdy z was sobie odpowie na pytanie, czy dbałby o przestrzeganie przepisów, gdyby za ich nieprzestrzeganie groziła mu kara do 20 zł?
Liczba postów: 5,511
Liczba wątków: 41
Reputacja:
25
Xenomorph napisał(a):Pogrobowcy Lenina chcą podobnie jak ich guru wyrżnąć bogaczy i rozdać złoto hołocie. Nikt z was czerwonych nie uwzględnia tego że ktoś może być milionerem dzięki własnej pracy.
Przeczytaj mój post #1360 który przez przypadek musiałeś pominąć. I nie wsadzaj wszystich zwolenników lewicy do jednego worka.
EH
Liczba postów: 1,612
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Dwa cytaty z Xenomorpha:
Cytat:[i]Tacy ludzie jak wy zgotowali piekło Michaiłowi Chodorkowskiemu
[/i]
Cytat: [i]Pogrobowcy Lenina chcą podobnie jak ich guru wyrżnąć bogaczy i rozdać złoto hołocie. Nikt z was czerwonych nie uwzględnia tego że ktoś może być milionerem dzięki własnej pracy.
[/i] Cytat:
Wypowiedzi wzajemnie wykluczające się: Chodorkowski nie doszedł do pieniędzy uczciwie, wykorzystał koniunkturę, znajomości i układy. W dodatku nie znam przypadku, że ktoś został milionerem bardziej dzięki pracy, niż dzięki kombinatorstwu, układom i wykorzystywaniu luk prawnych. Powiedzmy, że uczciwych można na palcach jednej ręki policzyć. Piekło Chodorkowskiemu zgotowali tacy sami jak on. Ma chłopak pecha.
Liczba postów: 902
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Xenomorph napisał(a):Jaka równość wobec prawa ? Co ty bredzisz, równość jest wtedy kiedy zarówno bogaty jak i biedny płaci taką samą karę za to samo przewinienie, a ty chcesz jak Dzierżyński, dojebać bogatym bo wydaje ci sie ze to będzie sprawiedliwe 
Jeśli ja jadę swoim Audi A6 2.8 i zatrzymuje mnie policja za przekroczoną prędkość płacę tyle samo co tqc jadący Lanosem. To jest równość. A nie gmeranie w czyimś portfelu i wyciąganie wniosków typu ''Hmmm Pan ma Audi A6 w nowej budzie, to pewnie bogacz trza mu dojebać konkretny mandacik, a tego biedaka w lanosie postraszymy tylko upomnieniem'' Tego chcesz ? To nie jest równość TO JEST WŁAŚNIE BOLSZEWIZM !!! I do tego dążysz, straszne  przesadzasz. w takim ujeciu podatek liniowy to tez "bolszewizm". nie rozumiem czemu wysokosc odszkodowania mozna uzalezniac od statusu i poziomu zycia, a kary za wykroczenie nie?
sir_skiner napisał(a):przesadzasz. w takim ujeciu podatek liniowy to tez "bolszewizm". nie rozumiem czemu wysokosc odszkodowania mozna uzalezniac od statusu i poziomu zycia, a kary za wykroczenie nie?
Nikt o odszkodowaniach nie wspomniał. To zupełnie inna kwestia.
Reputacja:
0
Panowie próbujecie obalić oczywistą prawdę: bogaci i ładniejsi mają lepiej na tym świecie od biednych i brzydkich.
Na "tamtym" świecie dobra doczesne nie będą ważne, więc będzie git.
Reputacja:
30
adVice napisał(a):Kara ma ukarać, dotknąć kogoś po kieszeni, wyrobić odruch "kijowy" i sprawić, że ten ktoś dwa razy pomyśli żeby zrobić to samo.
Dla gościa, który zarabia 2500 złotych, mandat 800 złotowy to dużo pieniędzy, dla kogoś kto zarabia 20000 złotych to tylko drobne dla dziecka. Więc jak możesz mówić o równości wobec prawa, jeżeli ten pierwszy zostanie mocno dotknięty karą a ten drugi nawet nie poczuje i będzie mógł czuć się bezkarny, bo w najgorszym wypadku będzie musiał zrezygnować z kupna nowego aparatu w tym miesiącu.
Wlasnie o to chodzi. Prawo musi byc skuteczne. Jezeli wysokosc mandatu jest stala, moga znalesc sie osoby ktore poprostu beda umyslnie lamac prawo i wliczac placenie mandatow w koszty 'zabawy'. W jaki magiczny sposob umysl Xenomorph'a polaczyl ten dosc logiczny fakt z bolszewizmem pozostanie odwieczna zagadka...
TripleSix napisał(a):Dwa cytaty z Xenomorpha:
Wypowiedzi wzajemnie wykluczające się: Chodorkowski nie doszedł do pieniędzy uczciwie, wykorzystał koniunkturę, znajomości i układy. W dodatku nie znam przypadku, że ktoś został milionerem bardziej dzięki pracy, niż dzięki kombinatorstwu, układom i wykorzystywaniu luk prawnych. Powiedzmy, że uczciwych można na palcach jednej ręki policzyć. Piekło Chodorkowskiemu zgotowali tacy sami jak on. Ma chłopak pecha.
Chodorkowski padł ofiarą właśnie takich ludzi jak triplesix, skywalker czy tgc.
Co z tego jak doszedł do bogactwa, przecież nikogo nie zabił. Ty siedzisz przed komputerem wyrzucasz żale jaki biedny jesteś a przecież masz taki sam start jak Chodorkowski, ale po co, lepiej cisnąć władze by dała pieniądze, jechać na zasiłku i się użalać. Mentalność niewolnika albo murzyna. Masakra
Reputacja:
0
A mi się podoba podział Xenomorpha: socjaliści to ci, którzy nie kasują biletów. Cieszę się, że nie jestem socjalistą. :lol2:
Xenomorph napisał:
Cytat:Chodorkowski padł ofiarą właśnie takich ludzi jak triplesix, skywalker czy tgc.
Co z tego jak doszedł do bogactwa, przecież nikogo nie zabił. Ty siedzisz przed komputerem wyrzucasz żale jaki biedny jesteś a przecież masz taki sam start jak Chodorkowski, ale po co, lepiej cisnąć władze by dała pieniądze, jechać na zasiłku i się użalać. Masakra ad:
Z tego, co wiem, wśród oskarżycieli Chodokowskiego nie było Polaków. Nie trzeba kogoś zabijać, żeby doprowadzić go do śmierci. Twoje posty doprowadzą niechybnie do tego, że umrę ze śmiechu.
Xenomorph wysmażył:
Cytat:
Ty siedzisz przed komputerem wyrzucasz żale jaki biedny jesteś a przecież masz taki sam start jak Chodorkowski
Ja nie robiłem wałów na Syberii. I gdzie napisałem, że jestem sfrustrowany i biedny? Konfabulować też trzeba umieć.
Liczba postów: 5,511
Liczba wątków: 41
Reputacja:
25
Xenomorph napisał(a):Chodorkowski padł ofiarą właśnie takich ludzi jak triplesix, skywalker czy tgc.
Co z tego jak doszedł do bogactwa, przecież nikogo nie zabił. Ty siedzisz przed komputerem wyrzucasz żale jaki biedny jesteś a przecież masz taki sam start jak Chodorkowski, ale po co, lepiej cisnąć władze by dała pieniądze, jechać na zasiłku i się użalać. Mentalność niewolnika albo murzyna. Masakra
Nie pamiętam abym wniósł pozew przeciwko Chodorkowskiemu. Chyba że wiesz coś więcej.
Chodorkowski nikogo nie zabił ale i tak łamał prawo i to mu pomogło się wzbogacić. Czemu go usprawiedliwiasz??
Powtarzam już że to czy ktoś jest bogaty czy nie, zależy przede wszystkim od nazwiska, czyli po prostu pochodzenia. Kwestia szczęścia a nie pracy (wykazałem to w poście #1360 który sprytnie pominełeś!!).
Poza tym kara jak sama nazwa mówi ma karać. A czym jest kara o wysokości 100 zł za prędkość dla milionera??? A jeśli straci prawko to przecierz z takim majątkiem może sobie załatwić prawko i dla siebie i swojej rodziny.
EH
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Cytat:Powtarzam już że to czy ktoś jest bogaty czy nie, zależy przede wszystkim od nazwiska, czyli po prostu pochodzenia. Kwestia szczęścia a nie pracy (wykazałem to w poście #1360 który sprytnie pominełeś!!).
Więc co, te wszystkie rekiny biznesu zyskują fortuny, bo mają nazwisko? Jakie? Habsburg, Hohenzollern czy może Burbon?
Pieniądze się robi, a nie przypadkowo na nie trafia.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Reputacja:
0
Wszystkie tzw. rodziny szlacheckie, także te które wymieniłeś, doszły do majątku wyrzynaniem przeciwników, knuciem spisków, były po prostu bardziej bezkompromisowe w działaniu od innych (założycielem dynastii Habsburgów był nomen omen Guntram Bogaty). W świecie feudalnym przemocy, niewolnictwa i wojen trudno mi sobie wyobrazić sytuację, że ktoś wzbogacił się dzięki patentowi albo wynalazkowi.
Bogactwo buduje się na biedzie. Pamiętajmy o tym.
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Cytat:Wszystkie tzw. rodziny szlacheckie, także te które wymieniłeś, doszły do majątku wyrzynaniem przeciwników, knuciem spisków, były po prostu bardziej bezkompromisowe w działaniu od innych (założycielem dynastii Habsburgów był nomen omen Guntram Bogaty). W świecie feudalnym przemocy, niewolnictwa i wojen trudno mi sobie wyobrazić sytuację, że ktoś wzbogacił się dzięki patentowi albo wynalazkowi.
Właśnie, celowo użyłem tu przykłady bogatych dynastii z czasów feudalnych, bo w świecie kapitalistycznym dochodzenie do bogactwa poprzez oszustwa to nie reguła tylko wyjątek.
Prześledźcie sobie historię Rockefellera, człowiek wyjątkowo sumienny, dokładny i o "twardym kręgosłupie moralnym". Swój majątek zdobył ciężką, sumienną pracą, a nie "zabieraniem innym".
Cytat:Bogactwo buduje się na biedzie. Pamiętajmy o tym.
Nie wiem co masz na myśli, ale po raz kolejny na tym forum powtórzę, że rynek to nie jest gra o sumie zerowej.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
|