Liczba postów: 4,674
Liczba wątków: 429
Reputacja:
21
Nie pomieszało się. Czyli po prostu musimy swoje recenzje wzajemnie odwracać i będzie OK  Jak ja powiem że coś jest do dupy, to powinieneś się tym zainteresować - i ja odwrotnie.
Oczywiście żart, to nie jest takie proste
Liczba postów: 4,045
Liczba wątków: 85
Reputacja:
1
Wyznanie: ateista
Ciekawy jestem, jakie masz zdanie na temat dwoch francuskich gore, o ktorych wspominalem w pochodnym temacie... Martyrs i Inside.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Liczba postów: 4,674
Liczba wątków: 429
Reputacja:
21
Nie znam  Ale, jeśli to coś znaczy, jestem wielkim fanem filmów o zombie.
Liczba postów: 1,612
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Właśnie oglądam. Klasyka. "Charley Varrick" Dona Siegela z 1973 roku. Muzyka Lalo Schifrin i główna rola Walthera Matthau. Miodzio.
Liczba postów: 953
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Ja obejrzałem przed chwilą tę ultraostateczną wersję "Blade Runner'a". Ciekawsza od tej, którą wcześniej widziałem.
Liczba postów: 4,163
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
To ja z ostatnio obejrzanych polecam: "L.A. Confidential" chyba najlepszy kryminał jaki widzialem oraz "Man on Wire" genialny dokument o realizacji swoich marzeń.
Liczba postów: 217
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Tych raczej nie było tu jeszcze.
- "To nie jest kraj dla starych ludzi" (No Country for Old Men)
- "Tytus Andronikus"
- "Marsz Pingwinów "
- "Ergo Proxy" (dla lubiących anime)
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Oglądałem tylko "Ergo Proxy". Po dwóch razach, ciągle nie łapię w całości fabuły.
Ja dorzuciłbym "Donnie Darko", świetny film, muszę go obejrzeć przynajmniej jeszcze kilka razy, zanim połapię się o co w tym chodzi (chociaż zarysy już mam). Sprawia, że czuję niepokój i uczucie dziwności.
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Z tych Boga znam tylko Ergo Proxy.
Dodam od siebie jeszcze film "Primer" - jest to w sumie jedyny film hard science fiction ostatnich lat jaki znam.
Nie jest to hollywood fiction - jest to niskobudżetówka (zaledwie 7 tys), ciężko zdobyć, ale naprawdę warto to obejrzeć.
Wykorzystuje oklepany motyw fantastyki, jednakże rozgrywa go bardzo dobrze - odkrycie, które jest osią fabuły, jest przedstawione wiarygodnie. Postacie nie tłumaczą między sobą rzeczy dla siebie oczywistych, tylko po to, aby widz zrozumiał, w odkryciu jest też wiele niewiadomych, a nie jak często w filmach, że jakiś genialny naukowiec rozpierdziela wszystko dzięki genialnej teorii i wszystko od razu wiadomo.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Liczba postów: 1,693
Liczba wątków: 43
Reputacja:
1
Funny games obejrzałem - i żałuję, że nie wyłączyłem przed końcem, przegrałem na własne życzenie
a z ostatnich produkcji bardzo mi przypadł do gustu Lektor i Zapaśnik
[url="http://www.youtube.com/watch?v=_A_arjPCKXA"]
[/url]
Liczba postów: 1,319
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Zabieram się za "The Baader Meinhof Complex". Film traktuje o europejskiej lewicowej organizacji terrorystycznej RAF (Red Army Fraction) działającej w latach 70'-90' ubiegłego wieku.
Jak obejrzę to coś pewnie na ten temat skrobnę.
Liczba postów: 3,166
Liczba wątków: 53
Reputacja:
1
Zdecydowanie polecam "The Game" Davida Finchera.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"
Guns'n'roses - Sympathy For The Devil
"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."
Aldous Huxley
"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Reputacja:
1
Też sobie polecę. Oszukana z A.Jolie.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
Reputacja:
1
A mi Oszukana do końca nie podpasowała, choć oglądałem ciekaw finału - prawdziwa historia musi być sfabularyzowana na potrzeby metrażu kina i to widać było w tym filmie; i Jolie brzydka jakaś taka
[/url]
Reputacja:
1
Było widać. I to wyraźnie. Ale po końcowych napisach mocniej niż zwykle przytuliłem śpiącego synka. Dla rodzica to ten film wstrząsające doznanie.
Jolie mniej seksowna niż zwykle, ale oczy - i usta - tak samo kuszace.
Reputacja:
1
http://www.youtube.com/watch?v=buijd3EnQTg
jestem po czwartym filmie w ciągu kilku dni, który opowiada o czasie i znów nabrałem przekonania, że czas jest jednym z bardziej wdzięcznych tematów
Klik i robisz co chcesz
Next
Stay
Kaftan
polecam każdy z nich
[/url]
Liczba postów: 1,477
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
"Generał Nil" - to na ten film powinny chodzić wycieczki klasowe (a nie na "Popiełuszko", który imho był dużo słabszy). Film mocny, ale wartościowy.
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
|