To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS bliżej ludzi :]
Ja chodzę do najlepszego LO w moim mieście (inna sprawa, że jedynego Duży uśmiech ). Narazie nie słyszałem, żeby ktoś w mojej szkole był za PiSuarem, ale WOS zaczynam dopiero w tym roku więc sie okaże.
Odpowiedz
Żebyś się przypadkiem nie nasłuchał, tego Ci życzę...

Ja z natury jestem raczej szalona i dlatego wyrażam swoje opinie nawet wtedy, gdy wiem, że to się może spotkać z 'brakiem społecznej skceptacji' i oczywiście niezbyt często zdarza mi się na tym wyjść dobrze...
"Biedni rodzice. Społodziliście potwora.''

Brzmi znajomo?
Odpowiedz
Niepoprawna napisał(a):Ja z natury jestem raczej szalona i dlatego wyrażam swoje opinie nawet wtedy, gdy wiem, że to się może spotkać z 'brakiem społecznej skceptacji'
Skąd ja to znam Uśmiech
Odpowiedz
Powiem jeszcze, że idąc do tej szkoły nie spodziewałam się tego... Miałam nadzieję na ludzi światłych i generalnie trzeźwo myślących, przeliczyłam się znacznie. Trzeba uważać, nawet w tzw. wyższych sferach, bo na codzień 'mili, dobrzy i układni' katole, słysząc wywody ateisty, antychrysta, antyklerykała tudzież satanisty stają się podejrzanie krwiożerczy... Język

Brzmi znajomo?
Odpowiedz
U mnie są normalniejsi. Raz tylko nauczycielka zaczeła do mnie sapać, że jestem ateistą to ją styrałem Duży uśmiech (oczywiście w miare delikatnie). Od tego czasu na wszystkie strony już się z ateizmem nie afiszuje.
Odpowiedz
Wiesz, ja jestem z gatunku tych, którzy nie za bardzo się przejmą, jak ich ktoś uraczy wiązanką w stylu: "Ty satanisto, bezbożniku nieoświecony, taki owaki..." i może nie afiszuję się specjalnie, ale kiedy wdaję się w dyskusję z kimś, czasem trudno mnie powstrzymać od komentarza...

Brzmi znajomo?
Odpowiedz
Jarostaw Kaczyński – na razie premier - dużo mówi o polskości, ale sam odznacza się brakiem znajomości podstawowych zasad chociażby kultury języka mówionego. W języku polskim zazwyczaj nie zaczyna się zdania od „Ja". Nie mówi się „JA chce mocno podkreślić...", ale „Chcę mocno podkreślić...", „Chciałbym mocno podkreślić" lub „Jako premier chciałbym mocno podkreślić...". Zdanie zaczęte od „ja" świadczy o nadętości, bufonadzie i dyktatorskich zapędach. Takie nawyki eksponowali znani w świecie polityki totalitarni przywódcy (np. Mussolini, Hitler, Napoleon). No z Napoleona to nasz premier coś ma. Tymczasem dobry chrześcijanin w ogóle, a rzymski-katolik jakim chce się głosić premier, zresztą nie zależnie od zajmowanego stanowiska, zawsze zachowuje skromność i korność umysłu. Widocznie dawno nie czytał tak zwanego Pisma Świętego.
Każda religia to kult szakali wyznawany przez osły. Nigdzie, poszukujący Prawdy umysł ludzki, nie pada tak często ofiarą własnych fikcji i złudzeń, jak na tajemniczych polach twórczości religijnej.
Odpowiedz
Savonarola II napisał(a):Takie nawyki eksponowali znani w świecie polityki totalitarni przywódcy (np. Mussolini, Hitler, Napoleon).

Napoleona ,,totalitarnym" przywódcą bym nie nazwał... W ogóle stawianie go w jednym rzędzie z Hitlerem można uznać za co najmniej niesmaczne.

A co do meritum - wygląda mi Twoja wypowiedź na swego rodzaju nadinterpretację, dla mnie to po prostu kolejny z wielu błędów językowych Kaczyńskiego Duży uśmiech Nie musi to od razu świadczyć o megalomanii...
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: