To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Ambitny) film
" Letni pałac " Lou Ye - mur berliński w Chinach, pokoleniowo absolutnie zrozumiały , a i znajome ulice Berlina przemierzane przez chińczyków z Warszawą w tle ...

Może tylko mocno eksponowane sceny erotyczne nie tak śmiałe jak co poniektórzy recenzenci
opisywali !

:]
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Obejrzałem właśnie 'Ciekawy przyapdek Benjaminna Button'a'. Zdecydowanie zasługuje na umieszczenie w tym wątku.
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz
"Heima" dokument o takim islandzkim zespole Sigur Ros(który może znacie).Film wybitny w swej formie i treści.Nie polecam osobom które nie trawią Sigura.
"33 sceny z życie" to moim zdaniem obok "Ogrodu Luizu" jeden z najlepszych polskich filmów lat ostatnich.
"Źródło"-może ktoś powie że to przerost formy nad treścią ale mnie poruszył do głębi.
Odpowiedz
Cytat:"Źródło"-może ktoś powie że to przerost formy nad treścią ale mnie poruszył do głębi.

Oglądałem, bardzo dobry film.
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz
Sagittarius napisał(a):Oglądałem, bardzo dobry film.

Ale akurat po ostatnim Almodovara dzielle " Przerwane objęcia " - zastanawiam się tylko "poczem" mam gęsią skórkę i dlaczego po walizce ... a może to 6 walizek ?

:]
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Cytat:"Źródło"-może ktoś powie że to przerost formy nad treścią ale mnie poruszył do głębi.
Mnie dla odmiany zirytował durnotą.
Obejrzałem wreszcie oscarowego Milionera z ulicy / Slumdoga. Ależ piękna dziewczyna tam gra ważną rolę Latiki, ukochanej tytułowego bohatera.
Indie od kuchni sprawiają druzgocace wrazenie, o ile rzeczywistość choć w części odpowiada filmowej wersji. Obraz, ktorego się nie zapomina.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Odpowiedz
Żródło - oglądałam dawno ale wywarł na mnie duże wrażenie w warstwie wizualnej. Motyw astralnego astronauty <:p>, daenikenowska wizja ludów pre-kolumbijskich.. jasne, wieje niu ejdżem, ale i tak warto obejrzeć jak ktoś lubi "klimatowe" opowieści.
.
.
.
.

Odpowiedz
Akurat Slumdog mnie znudził.Może porostu konwencja bollywoodzka mi nie leży.
Odpowiedz
avidal napisał(a):Mnie dla odmiany zirytował durnotą.
Obejrzałem wreszcie oscarowego Milionera z ulicy / Slumdoga. Ależ piękna dziewczyna tam gra ważną rolę Latiki, ukochanej tytułowego bohatera.
Indie od kuchni sprawiają druzgocace wrazenie, o ile rzeczywistość choć w części odpowiada filmowej wersji. Obraz, ktorego się nie zapomina.

Wg mnie to dobry film ze świetną muzyką. Obie części świetnie wprowadzają w klimat orientu.
Odpowiedz
matimac napisał(a):Akurat Slumdog mnie znudził.Może porostu konwencja bollywoodzka mi nie leży
Widzisz, nawet nie pomyslałem o tym. Więc to tak wygląda boliłódzka konwencja? Oslepianie sierot, mafia, bojówki religijne i policyjne tortury wobec podejrzanych? Podejrzewałem raczej, ze to produkcje z Bolywoodu to odmiany hinduskiej Dynastii, albo Santa Barbara. Chyba zacznę oglądać...
Zaraz, moze masz na myśli po prostu happy end? Ale to żadna tam cecha wyróżniajaca. Tak kończyły się i westerny i produkcje Mosfilmu.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Odpowiedz
Oglądałem również "Źródło" - moim zdaniem arcydzieło.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
ja również oglądałem "źródło" i zgadzam się z Avidalem - durnowaty.

w ogóle skoro w wątku o ambitnych filmach pojawiają się takie produkcje jak "33 sceny z życia" albo "Benjamin Button", to rzeczywiście "ambitność filmu" jest pojęciem o bardzo szerokim zakresie. ale w takim razie nie ma sensu, aby np. oddzielnie był ten temat i "kino lekkie i przyjemne", a nawet "najgorsze filmy wszech czasów".
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
jeahwe napisał(a):w ogóle skoro w wątku o ambitnych filmach pojawiają się takie produkcje jak "33 sceny z życia" albo "Benjamin Button", to rzeczywiście "ambitność filmu" jest pojęciem o bardzo szerokim zakresie. ale w takim razie nie ma sensu, aby np. oddzielnie był ten temat i "kino lekkie i przyjemne", a nawet "najgorsze filmy wszech czasów".
to trzeba je polaczyc w watek "filmy ktore nas poruszyly, zarowno pozytywnie jak i negatywnie, oraz nasze opinie o nich" Język
I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
Odpowiedz
najgorszy:pewnego dnia na zajęciach w zakresie języka polskiego oglądałem Piknik Pod Wiszącą Skałą.Albo to nie mój klimat albo coś innego,ale spałem.
Do najlepszych(prócz tych o których pisałem wcześniej) zaliczyłbym jeszcze Trainspotting,Requeim Dla Snu,Piękny Umysł,Godfather,Labirynt Fauna,Święci z Bostonu,Wszyscy Jesteśmy Chrystusami,Pulp Fiction,Snatch,Once(niby nic nadzwyczajnego ale ma coś w sobie) i pewnie coś jeszcze pominąłem. Gran Torino i Sens życia według Monty Pythona.
Odpowiedz
Makrokosmos. Aż normalnie miałem chęć ornitologiem zostać.
Odpowiedz
Jeszcze Walc z Baszirem
Odpowiedz
Fry napisał(a):Makrokosmos. Aż normalnie miałem chęć ornitologiem zostać.
Popieram, również mi się bardzo podobał Uśmiech
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
polecę "army of darkness". klasyk.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
"Wojaczka" obejrzałem. Dobre zdjęcia, sugestywny klimat, ciekawie ukazany legendarny Wojaczek. Dam 8/10
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Piękny umysł. Początek mnie strasznie wystraszył, że to będzie jakiś film akcji w świecie matematyki, ale na szczęście okazało się to być czymś zupełnie nie takim, polecam ciepło =]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości