To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: W kwestiach gospodarczych popieram:
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Wolny rynek (w rozumieniu Szkoły Austriackiej - libertarianizm/radykalny liberalizm/radykalny koliber)
39.48%
122 39.48%
"Wolny rynek" (w rozumieniu czegoś w okolicach współczesnego USA)
22.01%
68 22.01%
Interwencjonizm
9.39%
29 9.39%
Socjalizm
8.09%
25 8.09%
Komunizm
5.50%
17 5.50%
Nie wiem
1.62%
5 1.62%
Żadna z dostępnych odpowiedzi mnie nie zadowala
13.92%
43 13.92%
Razem 309 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 3.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Socjalizm vs. liberalizm
Fry napisał(a):a nie lepiej po prostu mówić palącym że to nie-elo. W sensie nie w takim sensie jak bill hicks parodiował, ale normalnie informować etc.
lepiej, dlatego teraz ( nie ma to jak sianie paniki :] ) każda paczka, będzie o tym informowała, w ten sam czarno-biały ( prawdopodobnie by zminimalizować możliwość psychomanipulacji - wiadomo kolor czerwony przyciąga uwagę, inne w mniejszym stopniu, a kolory czarno-białe są po prostu 'nudne' ) sposób.
Odpowiedz
NoBody napisał(a):lepiej, dlatego teraz ( nie ma to jak sianie paniki :] ) każda paczka, będzie o tym informowała, w ten sam czarno-biały ( prawdopodobnie by zminimalizować możliwość psychomanipulacji - wiadomo kolor czerwony przyciąga uwagę, inne w mniejszym stopniu, a kolory czarno-białe są po prostu 'nudne' ) sposób.
ale samemu
Odpowiedz
Cytat:a nie lepiej po prostu mówić palącym że to nie-elo.
MTV robiło kiedyś taką kampanie że "jestem cool - nie pale". Zdaje mi się że palenie podskoczyło troche Język

ale w sumie jest dużo fajnych kampanii anty-tytoniowych

[Obrazek: anti_tobacco3.jpg]

[Obrazek: anti-smoking-ads-701.jpg]
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Skywalker napisał(a):Agresywne reklamy wielkich koncernów mają jeszcze większy wpływ na twoje decyzje choć nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy.
Straszne. Zapewniam cie, ze nie kupuje fajek ze wzgledu na reklamy ( w ogole gdzie ty widziales jakas reklame papierosow, bo ja w zyciu ani jednej nie liczac starych reklam Marlboro na youtube).

NoBody napisał(a):lepiej, dlatego teraz ( nie ma to jak sianie paniki :] ) każda paczka, będzie o tym informowała, w ten sam czarno-biały ( prawdopodobnie by zminimalizować możliwość psychomanipulacji - wiadomo kolor czerwony przyciąga uwagę, inne w mniejszym stopniu, a kolory czarno-białe są po prostu 'nudne' ) sposób.
Widze ten usmiech na twarzy :twisted: Dojebmy palacym a co mi tam ja nie pale to niech maja ! Szare gownosraczkowate pudelka na pewno ich zniecheca do kupowania tego gowna. Jak juz sobie z tym poradzimy, to zaczniemy smarowac gownem butelki wodki, zeby odciagnac ludzi od alkoholu 8)
Kilgore Trout napisał(a):ale w sumie jest dużo fajnych kampanii anty-tytoniowych
Faktycznie, zawsze gdy na taka patrze czy slucham, to mam ochote sobie zapalic Uśmiech Chyba wlasnie to teraz zrobie :p
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Guns'n'roses - Sympathy For The Devil

"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."

Aldous Huxley

"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Odpowiedz
Cytat:Faktycznie, zawsze gdy na taka patrze czy slucham, to mam ochote sobie zapalic

Ponieważ jesteś uzależnionym szaleńcem Uśmiech
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):MTV robiło kiedyś taką kampanie że "jestem cool - nie pale". Zdaje mi się że palenie podskoczyło troche Język
hmm... dwojako można to interpretować, z jednej strony ok bo społeczeństwo zrobiło coś na opak niźli wyrocznia pudełko powiedział, acz w tej sytuacji akurat wyszło wyjątkowo niesmacznie ;s no cóż - fail xd
Odpowiedz
Progmast napisał(a):Straszne. Zapewniam cie, ze nie kupuje fajek ze wzgledu na reklamy ( w ogole gdzie ty widziales jakas reklame papierosow, bo ja w zyciu ani jednej nie liczac starych reklam Marlboro na youtube).
Reklamy zabrali nam wcześniej Smutny Na pamiątkę mam parę w starych gazetach.
Polecam poczytać libertarian: http://www.facebook.com/LibDlaBeki

"A hero ventures forth from the world of common day into a region of supernatural wonder: fabulous forces are there encountered and a decisive victory is won: the hero comes back from this mysterious adventure with the power to bestow boons on his fellow man." - Joseph Campbell o Rafale3006
Odpowiedz
Cytat:Zapewniam cie, ze nie kupuje fajek ze wzgledu na reklamy

Popytaj się ludzi dlaczego kupują to co kupują, czemu robią to co robią. Nikt ci nie powie że biernie poddaje się kampaniom reklamowym. Uśmiech Bezsensu te koncerny wydają miliony na promocje skoro nikogo to nie robi...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tobacco_adv...ng#Budgets

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):Ponieważ jesteś uzależnionym szaleńcem Uśmiech
Poniewaz nie lubie, gdy ktos mi mowi co mam robic :] Chociaz w tym wypadku przyczyna tego jest chec nakazania mi czegos ustawowo(raczej nie zaczne jesc samych fastfoodow, bo ktos mi kaze sie zdrowo odzywiac) Uśmiech
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Aldous Huxley

Fight Club
Odpowiedz
Cytat:Poniewaz nie lubie, gdy ktos mi mowi co mam robic
Choćbyś nie wiem jak racjonalizował to ostatecznie jesteś szaleńcem płacącym koncernom ciężką kasę za trucizne która powoli się zabijasz. Przynajmniej mógłbyś być szczery w tej kwestii Uśmiech

Odpowiedz
Progmast napisał(a):Widze ten usmiech na twarzy :twisted: Dojebmy palacym a co mi tam ja nie pale to niech maja ! Szare gownosraczkowate pudelka na pewno ich zniecheca do kupowania tego gowna.
Być może, gdyby jednak i to nie przyniosło efektu- zawsze można wprowadzić dodatkowe restrykcje Uśmiech

Progmast napisał(a):Jak juz sobie z tym poradzimy, to zaczniemy smarowac gownem butelki wodki, zeby odciagnac ludzi od alkoholu 8)
Widzę, że ten problem nie daje Ci spokoju, więc być może warto byłoby podsunąć go eurodeputowanym do rozwiązania Uśmiech
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):Choćbyś nie wiem jak racjonalizował to ostatecznie jesteś szaleńcem płacącym koncernom ciężką kasę za trucizne która powoli się zabijasz. Przynajmniej mógłbyś być szczery w tej kwestii Uśmiech
Niech ci bedzie,pale bo codziennie panowie z mrocznych koncernow mna manipuluja. I to tak skutecznie, ze mimo, iz nie widzialem w zyciu ani jednej reklamy to caly czas trzymam sie jednej marki papierosow.
NoBody napisał(a):Być może, gdyby jednak i to nie przyniosło efektu- zawsze można wprowadzić dodatkowe restrykcje Uśmiech

Widzę, że ten problem nie daje Ci spokoju, więc być może warto byłoby podsunąć go eurodeputowanym do rozwiązania Uśmiech
Powiedz tak szczerze, lubisz kontrolowac zycie innych ludzi?
Słupek napisał(a):Reklamy zabrali nam wcześniej Smutny Na pamiątkę mam parę w starych gazetach.
Nie martw sie, mamy jeszcze powiew ze starych dobrych czasow Oczko Reklama, a ten napis na koncu to tylko taka propaganda jest :p I fell into the burning ring of fire, I went down down down and the flames went higher, and it burns burns burns... Uśmiech
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Aldous Huxley

Fight Club
Odpowiedz
Progmast napisał(a):Powiedz tak szczerze, lubisz kontrolowac zycie innych ludzi?
Tak szczerze, to nie lubię papierosów, a w ujednoliceniu wyglądu opakowań nie widzę niczego złego - żadnego ograniczania wolności konsumentów :]
Odpowiedz
Cytat:Niech ci bedzie,pale bo codziennie panowie z mrocznych koncernow mna manipuluja.

Oprocz tego uzależniłeś się fizycznie i psychicznie od ich produktu więc mają ułatwioną robotę Uśmiech

Cytat:to caly czas trzymam sie jednej marki papierosow.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tobacco_adv...er_loyalty

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):Oprocz tego uzależniłeś się fizycznie i psychicznie od ich produktu więc mają ułatwioną robotę Uśmiech
http://en.wikipedia.org/wiki/Tobacco_adv...er_loyalty
Tylko zrozum wreszcie, ze ja zadnej z takich reklam czy jakichs kart w papierosach na oczy nie widzialem :] Uzalezniony jestem to fakt, ale to nie ma zwiazku z tematem dyskusji Oczko
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Aldous Huxley

Fight Club
Odpowiedz
Cytat:Tylko zrozum wreszcie, ze ja zadnej z takich reklam czy jakichs kart w papierosach na oczy nie widzialem

Nikt nie widział i nie słyszał. Ale na coś te 13 miliardów dolarów poszlo. Uśmiech

Odpowiedz
Pewnie w USA.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Aldous Huxley

Fight Club
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Nie żebym zgadzał się z pitbem, który z kasyna by teorii gier nie wynosił, ale z Pilastrem, choć nie na całej linii, to też się nie zgadzam.

Sam gram w takim kasynie co się nazywa gpw i nie jest mi potrzebna do tego żadna teoria gier.
Dzięki temu że wiem jakie machlojki wykonują władze i monopole radzę sobie.
Naiwność Pilastra poraża. W obecnym systemie jest ZERO uczciwości i mógłym setki takich przykładów podawać.
Po co skoro Pilaster wie lepiej. To niech wierzy w bajeczki rządów o wzroście PKB, to niech wierzy w bilanse firm hahahaha.

Gdybym ja w to wierzył to już bym pieniędzy nie miał, a cudzymi nie gram jak OFE.
Odpowiedz
Progmast napisał(a):Straszne. Zapewniam cie, ze nie kupuje fajek ze wzgledu na reklamy ( w ogole gdzie ty widziales jakas reklame papierosow, bo ja w zyciu ani jednej nie liczac starych reklam Marlboro na youtube).

Nie chodziło mi o reklamy fajek a o reklamy OGÓLNIE. Zalewają cię każdego dnia ze wszystkich stron.

[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]

EH
Odpowiedz
Niech się każdy palacz zaopatrzy w coś takiego i nie ma problemu (no dobra, problem i tak będzie, ale przynajmniej dotyczyłby już tylko samych zainteresowanych).
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości