To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Ambitny) film
Jabłka Adama, Polecam.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
To ja polecę serią.

Oldboy, Pachnidło, Miasto Boga, Mechaniczna Pomarańcza, Podziemny Krąg, Lot nad kukułczym gniazdem, Persepolis, Upadek (ale nie ten o Hitlerze), Łowca Jeleni, 25. Godzina, Wielka Cisza (choć to nudnawe).

Uporządkowane wg tego, jak bardzo warto zobaczyć. Wierzcie mi, że warto.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
forge napisał(a):Uporządkowane wg tego, jak bardzo warto zobaczyć.
mysle że Łowca Jeleni powinien byc na pierwszym miejscu w tym zestawieniu. choć nie wszystkie widziałem.

btw pierwszy dzięń świąt Wiedźmikołaj na SciFi Channel.
nic nie dzieje się w sprzeczności z naturą. jedynie w sprzeczności z tym, co o niej wiemy.
Odpowiedz
No, i może i ja przesadziłem z tym Oldboyem na pierwszym miejscu. Ale jest tu zasłużenie. Wszystkie te filmy warto zobaczyć.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=s6KWnVh-J...70&index=1

Wiedział ktoś, że The Hitchhiker's Guide To The Galaxy można obejrzeć na YT?
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Cytat:Upadek (ale nie ten o Hitlerze)

Ten o Hitlerze też wart zobaczenia Język

I jakby nie patrzeć ciężko wrzucać na jedną listę filmy różnych gatunków. Ale jeśli już, to imho z wymienionych "Łowca..." powinien być na pierwszym miejscy.

Co do Miasta Boga to w sumie nie widziałem w nim nic wyjątkowego. Może przez to, że klimat mi zdecydowanie nie podpasował...
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Odpowiedz
Fry napisał(a):Makrokosmos. Aż normalnie miałem chęć ornitologiem zostać.

To zerknij na równie piknie zrobiony polski film - bodaj z 2002r. - " Dziobem i pazurem " , zdecydowanie mniej znany, acz wart ...

Przypomniałem sobie wczoraj " Wino truskawkowe " wg. Stasiuka, nie bez ale ( po raz drugi z Kobiałką starłem się w obronie czeskiego odtwórcy roli głównej ) jednak mam do niego słabość !
Oczko
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Nie wiem, czy te tytuły są ambitne czy nie. Po prostu lubię te filmy. Wywarły na mnie jakięś (większe lub mniejsze) wrażenie. Tak więc:
Monster, Cider House Rules, Beutitiful Mind, Revolutionary Road, In Bruges....
Odpowiedz
Ink - bardzo dobry film moim zdaniem. Lekko schizowy, podszyty nutką fantastyki i s-f, ale dający do myślenia i zmuszający do przemyśleń.
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz
Amores Perros - długi, lecz warto.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Zdecydowanie pociąg z niesamowitą winnicką i niemczykiem
Odpowiedz
Watchmen. Po 3,5 godzinnym seansie zdecydowanie moge zaliczyc go do grona ambitnych filmow.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Guns'n'roses - Sympathy For The Devil

"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."

Aldous Huxley

"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Odpowiedz
Progmast napisał(a):Watchmen. Po 3,5 godzinnym seansie zdecydowanie moge zaliczyc go do grona ambitnych filmow.

o dziwo komiks jest jeszcze lepszy.
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
Nie mialem przyjemnosci czytac Uśmiech
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Guns'n'roses - Sympathy For The Devil

"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."

Aldous Huxley

"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Odpowiedz
Komiks ma słabą kreskę. Bardzo słabą.

Odpowiedz
Polecam wersję reżyserską starego filmu Camerona - ABYSS <Otchłań> z 1989 roku. Film się doskonale broni mimo upływu tak długiego czasu, nawet efekty specjalne nie wyglądają obciachowo, a zdjęcia podwodne są bardzo imponujące. Autentyczne napięcie, ciekawe wątki, ehh, teraz już się takich filmów nie robi. Miks sensacji, thrillera, s-f i dramatu. Oczko Jak dla mnie klasyk.
http://www.youtube.com/watch?v=lJyRF0Fzl9Y
Kilgore ma zakaz wypowiadania się :p:p:p
.
.
.
.

Odpowiedz
Coś

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Polecam wersję reżyserską starego filmu Camerona - ABYSS <Otchłań>

Prosze cie, "Otchłań"? No nie, gdzie, z czym w ogóle...

hehe nie, żartuje Uśmiech widziałem dawno temu i mi się podobało Język może obejrze znów i wtedy ewentualnie... powroce...

a ja ostatnio "Gran Torino" z lepszych rzeczy. Nie bede sie tu zachwycał że Eastwood i w ogóle bo wszyscy wiemy co i jak.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
omajgadomajgadomajgad!!!!!!!!!!!!111oneone

http://www.wired.com/autopia/2009/12/ber...-download/ !!!!

nie chce mi sie za duzo pisac, zobaczcie sobie krótki zwiastun i bez zwłoki sciagajcie torrenta! To tak bardzo przypomina jakies moje naj-naj-najbardziej wymarzone projekty artystyczne ze jest to az straszne. Udostepnienie tego za darmo dla całego świata to najlepszy prezent gwiazdkowy ever.

[Obrazek: bergensbanen_documentary-420-90.jpg]

Tu jeszcze mozna poczytac o samej linii
http://en.wikipedia.org/wiki/Bergen_Line
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Oglądałem wczoraj Hańbę z Johnym Malkovichem. Myślę, że warto było.

EL Duży uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości