To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
Dexter jest zajebisty. Uśmiech

Uwielbiam jego gadki z poziomu człowieka zupełnie oderwanego od ludzkich uczuć. Fascynujące.

EDIT

OMG Jedna scena właśnie totalnie mnie rozbija.

Odcinek piąty pierwszego sezonu, kiedy wiąże pewne małżeństwo i pyta ich o sedno miłości. NIEPRAWDOPODOBNE.
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Kriss V napisał(a):a Kilgore gdzies napisal, ze nie znosi akurat Dextera?
Zasugerowałem się użytym rodzajem męskim w zdaniu: "moj ulubiony bohater zginal z reki bohatera ktorego nie cierpiałem od poczatku ".
Cytat:samego Dextera pewnie lubie ale miałem taki moment w 1 serii kiedy zdałem sobie sprawe że on faktycznie mógłby zabić swoją siostre
A propos filmowej siostry. Zdziwilem się, gdy jest ona jego partnerką życiową. Chyba nawet się pobrali. Jakoś mi nie pasuja do siebie, ale to pewnie wypaczenie wizerunkiem z serialu.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Odpowiedz
Miami Vice - te marynarki, samochody, jachty, motorówki. Chyba pierwszy serial, który kładł taki nacisk na warstwę wizualną a nie tylko fabularną.
Odpowiedz
a jak troche z innej beczki, polecam wszystkim nowozelandzki serial outrageous fortune (do diabła z kryminałem prz tłumaczeniu tele5). Serial opowiada o kryminalnej rodzinie, której głowa rodziny nagle ląduje w więzieniu, a matka poruszona tym zajściem postanawia skończyć z przestępczym życiem. Moim zdaniem ten serial wymiata, aktorzy, postacie, fabuła wszystko jest tu najlepsze. Z tego co mi wiadomo dwie pierwsze serie są co jakiś czas emitowane na tele5 ale po lepsze informacje odsyłam na strone stacji. Polecam gorąco na odstresowanie po ciężkim dniu Oczko
Odpowiedz
Marcinlet napisał(a):Miami Vice - te marynarki, samochody, jachty, motorówki. Chyba pierwszy serial, który kładł taki nacisk na warstwę wizualną a nie tylko fabularną.

i ten klimat... muzyka początkowa była świetna, tyle pamiętam Duży uśmiech

komunista napisał(a):a jak troche z innej beczki, polecam wszystkim nowozelandzki serial outrageous fortune (do diabła z kryminałem prz tłumaczeniu tele5). Serial opowiada o kryminalnej rodzinie, której głowa rodziny nagle ląduje w więzieniu, a matka poruszona tym zajściem postanawia skończyć z przestępczym życiem. Moim zdaniem ten serial wymiata, aktorzy, postacie, fabuła wszystko jest tu najlepsze. Z tego co mi wiadomo dwie pierwsze serie są co jakiś czas emitowane na tele5 ale po lepsze informacje odsyłam na strone stacji. Polecam gorąco na odstresowanie po ciężkim dniu Oczko

nie polecam oglądania tele5. kiedyś oglądałem, ale stacja ma ten problem, że kupi prawo do 2, 3 serii, i wyświetla je w kółko.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Cytat:nie polecam oglądania tele5. kiedyś oglądałem, ale stacja ma ten problem, że kupi prawo do 2, 3 serii, i wyświetla je w kółko.

tego się obawiam, miałem nadzieję że na jesień wyemitują 3 serię a tu nic, będzie trzeba czekać do wiosny, a potem się zobaczy
Odpowiedz
komunista napisał(a):tego się obawiam, miałem nadzieję że na jesień wyemitują 3 serię a tu nic, będzie trzeba czekać do wiosny, a potem się zobaczy

miałem to samo z andromedą-na szczęście znałem to wcześniej z axn. doświadczenia więc trochę jest. z drugiej strony dobrą stroną tele5 jest ściąganie paru ciekawych seriali(zaliczałem do nich czynnik psi, andromedę.... parę by się znalazło)
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
von.grzanka napisał(a):Uwielbiam jego gadki z poziomu człowieka zupełnie oderwanego od ludzkich uczuć. Fascynujące.
z tego powodu lubie Hausa.
Dextera obejrzałem może 3 odcinki Oczko
nic nie dzieje się w sprzeczności z naturą. jedynie w sprzeczności z tym, co o niej wiemy.
Odpowiedz
Tylko ze Haus (troche to teraz splyce) jest poprostu szczery i ma wyjebane, a Dextera pozbawiono uczuc.
Odpowiedz
Do tych, którzy obejrzeli 4 sezon Dextera.

Nie uważacie, że ostatni odcinek 4 sezonu byłby dobrym zwieńczeniem całego serialu? Podobno na 2010 szykują 5, i coś się obawiam, że zdupcą sprawę.
Polecam poczytać libertarian: http://www.facebook.com/LibDlaBeki

"A hero ventures forth from the world of common day into a region of supernatural wonder: fabulous forces are there encountered and a decisive victory is won: the hero comes back from this mysterious adventure with the power to bestow boons on his fellow man." - Joseph Campbell o Rafale3006
Odpowiedz
Spoiler:

Born in blood. Both of us. Nic dodać, nic ująć, dla mnie majstersztyk.
Odpowiedz
Ja od czasu do czasu lubię zobaczyć Dr.House, ale powoli zaczyna mi się nudzić.
Ostatnio zacząłem oglądać serial produkcji HBO - Czysta Krew i od tego czasu namiętnie oglądam każdy odcinek, bije na głowę Doktora Doma.
Odpowiedz
Star Trek z kapitanem Kirkiem jako dowodzącym Enterprise miażdży wszystkie nowe serialiki swoim wizjonerstwem i wymową!
[Obrazek: ubd8782nw7.png]
Odpowiedz
Naprawdę wierzycie, że dr House jest szczery i wyprany z "ludzkich odruchów"?
Uśmiech
Odpowiedz
raz. Dexter nie jest pozbawiony uczuc.
dwa. House tez nie jest. jedynie nie umie ich wyrazac i nie chce wiecej bolu niz dostarcza mu noga. latwiej jest cos odrzucic samemu niz zostac odrzuconym. mniej boli.
I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
Odpowiedz
Twin Peaks

Band of Brothers

Family Guy

Samurai Champloo
Odpowiedz
Kriss V. napisał(a):raz. Dexter nie jest pozbawiony uczuc.

Nie wiem czy film powstał na podstawie książki, czy książka na podstawie filmu, ale w książce Dexter wyznaje, że nie odczuwa żadnych uczuć.

Znaczy się w jednej z książek.
Odpowiedz
gdyby byl pozbawiony uczuc to by sie nie angazowal emocjonalnie w ogole

ale srsly koniec 4 serii zdenerwowal mnie strasznie Smutny pewnie w 5 dobrze to rozwiną ale naprawde nie lubie gdy sie widza zostawia w taki sposob.

edit:

Cytat:Nie uważacie, że ostatni odcinek 4 sezonu byłby dobrym zwieńczeniem całego serialu?

Nie Język

Bylby najbardziej fatalnym zwienczeniem jakie sobie jestem w stanie wyobrazic Uśmiech
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Jedynym jego uczuciem jest pociąg do zabijania. W innych sprawach jest całkowicie obojętny.
Odpowiedz
Cytat:Jedynym jego uczuciem jest pociąg do zabijania. W innych sprawach jest całkowicie obojętny.

na ktorym jestes sezonie? pierwszym?

nie bede tutaj konkretnie spojlerami rzucal ale w kolejnych sezonach jest cala seria sytuacji w ktorych reaguje bardzo emocjonalnie, momentami jest wrecz przytloczony przez uczucia.

chyba ze o ksiazce mowisz
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości