To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Ambitny) film
"Dom zły" przed chwilą obejrzałem. Przejaskrawione to... Hm, zwracając uwagę na sam wątek kryminalny: ekstra. Ciekawie zaprezentowano mentalność PRL, choć właśnio głównie to jest przesadzone. Wódka, donosy... Ale mimo tego film oceniam na duży plus: bardzo dobra gra aktorska, ciekawe postaci, ciekawie zawiązanie i rozwiązanie sytuacji. Fajny sposób opowiedzenia akcji: przebieg tego, co było w nocy i dochodzenie. Super, super. 8/10 jak dla mnie. No i: jak podobało się wam "Wesele", to ten sam reżyser, bardzo podobny klimat, powinniście obejrzeć.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Nasza Klasa

W sumie nie chce się wierzyć, że takie rzeczy na prawdę mają miejsce. Młodzież sama z siebie zamienia się w potwory. Oprawcy godni obozów koncentracyjnych, młodzież pozbawiona całkowicie kręgosłupa moralnego, do tego dobrze pokazany proces tego, jak przemoc rodzi przemoc.
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Odpowiedz
W sumie coś w opozycji do poleconego przez Drednota filmu - 'Finding Neverland'. Czyli jak narodziła się historia Piotrusia Pana. Biograficzny. I genialny. Magiczny.
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz
Trylogia Zlotego Serca Larsa von Triera. W sklad wchodza:
Przelamujac fale
Idioci
Tanczac w Ciemnosciach
Polecam

Lubie tez Almodovara, ale musze byc w specyficznym nastroju. Mam tez duzy sentyment do Kubrica i Gilliama za brazil, tideland no i za monty pathona, the imaginarium of doctor parnassus- nowy film i jeszcze nie ogladalam ale wyglada niezle).

Delicatesen nakrecone przez Marc Caro i Jean-Pierre Jeunet nastepny dziwaczny film.
I tyle na dzisiaj ale cos jeszcze dopisze Uśmiech
Odpowiedz
[Obrazek: 1263992505_by_samjestesglupi_500.jpg]

Tutaj film o nim, 28 minut:
http://www.youtube.com/watch?v=uLsLUJ3BKz0

Jak ktoś ciekawy napisać coś o nim to zapraszam do grupy "Nie-materialiści", może sam jutro skrobnę co sądzę o jego podejściu do życia. Pewnie Rotheina zainteresuje (odnośnie jego wyjazdu na Syberię Oczko)
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
"visitor q"

swego czasu bardzo interesowałem się filmami z gatunku popierdolonych i sporo tego obejrzałem. począwszy od prymitywnych "face of gore/death", "man behind the sun" czy "królik doświadczalny", a skończywszy na tych teoretycznie bardziej ambitnych jak np. "salo, 120 dni sodomy". ale czegoś takiego jak "visitor q" jeszcze nie widziałem i mimo że właściwie cały film jest odrażający, to jednocześnie zasługuje na to, by znaleźć się właśnie w tym temacie, a nie jednym z sąsiednich.

może ktoś widział (Kilgore? liczę na ciebie!), bo ciekaw jestem wrażeń innych osób?
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
Cytat:może ktoś widział (Kilgore? liczę na ciebie!)

łoho tu trafileś. Zdezorientowanyhock:

co tu duzo mowic, uwazam "Visitor Q" za arcydzielo przy czym zdradze że jest to tez chyba ostatni film ktorego obejrzenie cos dla mnie znaczylo. nie mialo wtornego charakteru odbioru w sensie bez "mam swiadomosc ze tylko siedze i ogladam i to mi sie podoba, a to nie, a to nudne etc" - ostatni raz w pelni zanurzylem sie w wydarzeniach, wszystko jakos idealnie sie zgralo i jakbym mial trzy filmy ktore sa dla mnie w zyciu najwazniejsze wymienic to "Vistor Q" sie wsrod nich znajduje.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Milu napisał(a):Trylogia Zlotego Serca Larsa von Triera. W sklad wchodza:
Przelamujac fale
Idioci
Tanczac w Ciemnosciach
Polecam
Rownież polecam.

Przed kilkoma dniami oglądałem Jarmuscha - Nieustające wakacje - debiut reżyserski. Podstawa dla fanów jego twórczości...;]
Odpowiedz
Wczoraj oglądałem film zatytułowany "Candy" i myśle ,że zasługuje na to aby się tu znaleźć.
Odpowiedz
Ostatnio oglądałem sobie kilka dokumentów na VBS.tv

Polecam The Vice Guide to Liberia (8 część wydadzą za niespełna 2 dni), czy The Vice Guide to North Korea.
Inne też są ciekawe, polecam.

http://www.vbs.tv/
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Gocek napisał(a):Bękarty wojny zamierzam obejrzeć. Co o Tym sądzicie?
obejrzałem własnie. jestem lekko zmieszany bo pierwszy raz widzę Tarantino tak dośc na poważnie... Pitt wypadł świetnie.
Milu napisał(a):Trylogia Zlotego Serca Larsa von Triera.
widziałem tylko Tańcząc w Ciemnościach z tej trylogi. nie uwiódł mnie. z Triera pozatym Dogville i Antychryst -bardzo na Tak.
Cytat:Lubie tez Almodovara, ale musze byc w specyficznym nastroju.
idąc na Almodovara nigdy nie wiesz na co trafisz, poza tym że zawsze będzie to piękny obraz.
No i Bergmana kocham. tylko ciężko go zdobyć...
nic nie dzieje się w sprzeczności z naturą. jedynie w sprzeczności z tym, co o niej wiemy.
Odpowiedz
The Wrestler (Zapaśnik) oraz Barfly (Ćma barowa), naprawdę kawał dobrego kina.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=JKVD-PVYPY4

Ambitny film krótkometrażowy. Język
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
forge napisał(a):"Dom zły" przed chwilą obejrzałem. Przejaskrawione to... Hm, zwracając uwagę na sam wątek kryminalny: ekstra. Ciekawie zaprezentowano mentalność PRL, choć właśnio głównie to jest przesadzone. Wódka, donosy... Ale mimo tego film oceniam na duży plus: bardzo dobra gra aktorska, ciekawe postaci, ciekawie zawiązanie i rozwiązanie sytuacji. Fajny sposób opowiedzenia akcji: przebieg tego, co było w nocy i dochodzenie. Super, super. 8/10 jak dla mnie. No i: jak podobało się wam "Wesele", to ten sam reżyser, bardzo podobny klimat, powinniście obejrzeć.

Z lekkim opóźnieniem, acz podpisuję się pod @forge postem !
Owszem komasacja degrengolady, owszem zapój schyłkowości, ale brud genialnie pokazany !
Z trzeciej strony na mniejszą lekko skalę czy historyje się nie powtarzają, czy brak nam takich zblatowań policmajstrów z władzą przy współudziale złych domów i wszelakich miksów alkoholowych?

" Rewers " - też bardzo pozytywnie zapadł w pamięć ... choć na dzień dobry widząc główną postać tj. młodą Pannę Buzek od razu skojarzyłem/wtłoczyłem ją w odtwórczynię " Pianistki " Jedlinek !
I po raz pierwszy od lat Janda do zniesienia !!!

Jutro z lekką obawą i ale... poeksperymentuję z rosyjskim " Tlenem " !
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
INK

o co chodzi: fabuła dzieje sie w świecie marzeń sennych, na poczatku spotykamy się ze zjawami: duchy przynoszące nam dobre sny oraz zjawy przynoszące nam złe sny. Pojawia się również Ink, czyli tajemniczy Ktoś kto kradnie sobie dziewczynkę do "zaświata". W tym momencie duchy od dobrych snów rozpoczynają batalię o odebranie "duszy" dziewczynki Inkowi. I tak fabuła prezentuje się przez jakąś godzinę, potem pojawiają się poziomy i rozgałęzienia których pod koniec filmu nie nadążyłem ogarniać.
dlaczego warto obejrzeć: przede wszystkim w filmie wyczuwa się wielgachną fascynację Gainman'owskim Sandmanem. po drugie przez cały film jest w cholerę klimatu, budowanego przez muzykę, której próbka w zwiastunie: http://www.youtube.com/watch?v=ZBGeErufQdY, oraz grafikę komputerowa której kompletnie brak (TAK!) gdyż efekty specjalne skomponowane są ze sztuczek ze światłem, cieniem, i gadżetów które można znaleźć w lepszym sklepie elektrycznym.
absolutne cudo. fani klimatu Triera, egzystencjalizmu Bergmana czy Siedmiu Dusz, oraz klimatów z pogranicza snu (brak narkotycznych wizji) będa zachwyceni.
uwaga: mocno wzrusza.
nic nie dzieje się w sprzeczności z naturą. jedynie w sprzeczności z tym, co o niej wiemy.
Odpowiedz
"Nadzór"! Niby polskie, niby z lat 80-tych, a bardzo dobre!
Odpowiedz
jesoo napisał(a):obejrzałem własnie. jestem lekko zmieszany bo pierwszy raz widzę Tarantino tak dośc na poważnie... Pitt wypadł świetnie.
Wiesz co? Ja traktowałem ten film raczej jako satyrę wojny jaką wszyscy ją opisują. Nie był stuprocentowo poważny. A najlepszą rolę w filmie wg. mnie odegrał Christoph Waltz jako pułkownik Hans Landa. Ten akcent i spokój... Brat też niezły (bo gdzie on źle zagrał:]). film jak najbardziej godny polecenia. Fani Tarantino z pewnością w nim dostrzegą wiele smaczków, odnośników, a nawet pewną słabość reżysera do filmów akcji klasy C8)
Odpowiedz
Nie no. oczywiste że tarantino nie jest fizycznie w stanie zrobić czegokolwiek na 100% poważnie. czy beka z wojny? raczej beka z roli w niej amerykanów. i kilka scen tarantinowsko absurdalnych.. ale jest wiele momentów serio/wzruszających (mnie wkażdym razie), co sie jakby Quentinowi do tej pory nie zdarzyło Oczko
Odpowiedz
michalk napisał(a):Fani Tarantino z pewnością w nim dostrzegą wiele smaczków, odnośników, a nawet pewną słabość reżysera do filmów akcji klasy C8)
Tą ciągotke Tarantino było widać w "Od zmierzchu do świtu", swoją drogą doskonale można było zauważyć gdzie w tym filmie działał Tarantino ,a gdzie Rodriguez.
Odpowiedz
Hellraiser jest wielki!! Zwłaszcza części "Inferno" i "Hellseeker".

http://www.youtube.com/watch?v=eL0R-oTq-lM

http://www.youtube.com/watch?v=nkHhFVxrjj4
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości