To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy istnieje ateistyczny system moralny?
aniolgabriel napisał(a):Nie popełniłeś żadnej gafy wszystko jest w porządku.
Chyba tylko uległeś ich psychomanipulacji.
--
Wyjaśniam po prostu tacy ateiści, jak ja są już na wyższym poziomie kultury, natomiast są tu klerykalni agenci podszywający się pod ateistów, będący jeszcze na poziomie krajów barbarzyńskich tacy to kochają jeszcze "karę śmierci".
--
PS..
było napisać "KŚ"=kara śmierci.

Czym więcej czytam tutaj posty tym bardziej głupieję:-(

Cytat: Nie wiem jakim cudem nie wiara w Boga ma ciągnąć za sobą jakiś określony światopogląd i przekonania dotyczące życia społeczno-politycznego.

Też tak uważam trochę inaczej rozumiem antyklerykalizm -nie jako wojnę i tępienie bo co w tym zabawnego?

Cytat:Sory, ale nie rozumiem nic...Jakich rzeczy nie da się pogodzić ? Ateizmu i KŚ ? Czemu ?

Co to jest ,,KŚ" -Komputer Świat? Nic nie kapuje
Odpowiedz
Napoleon North napisał(a):Czym więcej czytam tutaj posty tym bardziej głupieję:-(

Ja też, to wszystko przez tych "agentów"
Mówiłem że tu na forum trzeba zrobić jakieś oznaczenia symbole, bo nie wiadomo kto ma jakie poglądy i dochodzi do pomyłek że ateista atakuje ateistę.
--
"Nie wiem jakim cudem nie wiara w Boga ma ciągnąć za sobą jakiś określony światopogląd i przekonania dotyczące życia społeczno-politycznego. "
--
To dlaczego ruchy religijne, tworzą swoje partie polityczno-religijne.
Odpowiedz
aniolgabriel napisał(a):Ja też, to wszystko przez tych "agentów"
Mówiłem że tu na forum trzeba zrobić jakieś oznaczenia symbole, bo nie wiadomo kto ma jakie poglądy i dochodzi do pomyłek że ateista atakuje ateistę.
--
"Nie wiem jakim cudem nie wiara w Boga ma ciągnąć za sobą jakiś określony światopogląd i przekonania dotyczące życia społeczno-politycznego. "
--
To dlaczego ruchy religijne, tworzą swoje partie polityczno-religijne.

Tu popieram jakaś ateistyczna partia też by się zdała tak dla równowagi politycznej jako mniejszość w rządzie.
Odpowiedz
defender napisał(a):Resocjalizacja, sracja...Kara ma być karą przede wszystkim...
Bo?

Cytat:BTW- w ogóle świat stanąl na głowie- katole bronią kary śmierci a ateisci (!) i nihiliści (!!!!) w Jezusa się bawią...

Kiedy to niby katole byli tacy miłosierni? Nie bawię się w Jezusa, tylko kwestionuję zasadność zemsty.
Odpowiedz
A ty uważasz że można kwestionować sensowność zbrodni? W końcu leży głęboko w ludzkiej naturze. A religii?
Odpowiedz
Cytat:Bo?

Bo tak było, tak jest i tak będzie....

Cytat:Kiedy to niby katole byli tacy miłosierni? Nie bawię się w Jezusa, tylko kwestionuję zasadność zemsty.

Nie mówię, że katole byli miłosierni, ale ateiści się w Jezusa raczej nie bawili Oczko PS- załóżmy, że napluję Twojej dziewczynie w twarz. Czy dostanę za to po mordzie ? Tak ? No widzisz, czyli jednak zemsta ma sens...Jest zbrodnia, musi być i kara.

PS2- użytkownik aniolgabriel to chyba jakaś śmieszna podpucha...
Odpowiedz
defender napisał(a):PS2- użytkownik aniolgabriel to chyba jakaś śmieszna podpucha...
Skąd, gość zupełnie na serio twierdzi np. ,że gwałt należy lekko karać, bo jest korzystny dla rozrodczości, a przez to dla państwa, matematyka to wymysł księży, a ortografia "burżujów". To tylko nieliczne z jego mądrości.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
defender napisał(a):Bo tak było, tak jest i tak będzie....

Ciekawe czy gdyby świat składał się tylko i wyłącznie z takich defenderów kiedykolwiek wyszlibyśmy z jaskiń.

Cytat:Nie mówię, że katole byli miłosierni, ale ateiści się w Jezusa raczej nie bawili Oczko PS- załóżmy, że napluję Twojej dziewczynie w twarz. Czy dostanę za to po mordzie ? Tak ? No widzisz, czyli jednak zemsta ma sens...Jest zbrodnia, musi być i kara.

Wołałbym porozmawiać z tobą dlaczego to zrobiłeś.

Cytat:PS2- użytkownik aniolgabriel to chyba jakaś śmieszna podpucha...

Ty jesteś dużo bardziej zabawny ze swoim rozumowaniem neandertalczyka.
Odpowiedz
defender napisał(a):PS- załóżmy, że napluję Twojej dziewczynie w twarz. Czy dostanę za to po mordzie ? Tak ? No widzisz, czyli jednak zemsta ma sens...Jest zbrodnia, musi być i kara.
Wtedy mamy do czynienia z nieobiektywnym podejściem do sprawy.

Odpowiedz
Cytat:Ciekawe czy gdyby świat składał się tylko i wyłącznie z takich defenderów kiedykolwiek wyszlibyśmy z jaskiń.

Jak najbardziej, właśnie dzięki takim defenderom wyszliśmy z jaskiń....No bo, tak szczerze, gdzie w czasach w których wychodziliśmy z jaskiń byli pacyfisci i humaniści ? Czy zawdzięczamy takim cokolwiek ?

Cytat: Wołałbym porozmawiać z tobą dlaczego to zrobiłeś.

Zaraz, koleś pluje Twojej panience w twarz, a ty się go grzecznie pytasz dlaczego to zrobił ?

Cytat: Ty jesteś dużo bardziej zabawny ze swoim rozumowaniem neandertalczyka.

Przechodzimy do inwektyw ?
Odpowiedz
defender napisał(a):Jak najbardziej, właśnie dzięki takim defenderom wyszliśmy z jaskiń....No bo, tak szczerze, gdzie w czasach w których wychodziliśmy z jaskiń byli pacyfisci i humaniści ? Czy zawdzięczamy takim cokolwiek ?

Tacy defenderzy jazgotaliby że w jaskiniach siedzimy od zawsze i nie można tego zmieniać.

Cytat:Zaraz, koleś pluje Twojej panience w twarz, a ty się go grzecznie pytasz dlaczego to zrobił ?

Hmm, znam delikwenta czy to przypadkowa osoba z "ulicy"?

Cytat:Przechodzimy do inwektyw ?

Nie, przepraszam. Zapomniałem się.
Odpowiedz
defender napisał(a):Jak najbardziej, właśnie dzięki takim defenderom wyszliśmy z jaskiń....No bo, tak szczerze, gdzie w czasach w których wychodziliśmy z jaskiń byli pacyfisci i humaniści ? Czy zawdzięczamy takim cokolwiek ?

Zaraz, koleś pluje Twojej panience w twarz, a ty się go grzecznie pytasz dlaczego to zrobił ?

Przechodzimy do inwektyw ?

Było o tym kiedyś w "było sobie życie" właśnie skok cywilizacyjny u neandertalczyków nastąpił kiedy się dogadali i zamiast polować na mamuty za czeli uprawiać ziemie i hodować zwierzęta.
--
Ja rozumiem że każdy ma inne poglądy, ale przynależność do pewnej grupy wymusza te a nie inne poglądy przykładowo: należąc do grupa "a" nie mogę popierać poglądów grupy "b".
Przykładowo będąc wegetarianinem, nie mogę chodzić w futrze lisa, bo była by to hipokryzja.
--
Antyklerykalizm - (od "anty" i gr. clericos, "mający władzę religijną") jest ideologią społeczno-polityczną przeciwstawną, wrogą, wobec klerykalizmu, krytyczną wobec autorytetu lub domniemanej władzy kleru i duchowieństwa (stąd nazwa) w przestrzeni publicznej poza miejscami kultu. Antyklerykalizm często mylnie utożsamiany jest z ateizmem.
Sprzeciw dotyczy, subiektywnie interpretowanych jako negatywne, wpływów hierarchów religijnych na zbyt luźno związane z religią i teologią dziedziny życia, takie jak polityka, kultura, edukacja i jest związany przede wszystkim z filozoficznymi i moralnymi podstawami determinującymi określone działania w tych dziedzinach."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Antyklerykalizm
--
Ateizm jest jak koło w aucie, na samym kole nie pojedziesz, ale jak wkręcisz 4 koła do auta to śmigasz.
--
Jak by to wyglądało jak pracownik jednej firmy samochodowej jeździł samochodem innej firmy. Albo piekarz z jednej piekarni jadł chleb z innej, hipokryzja.
Odpowiedz
aniolgabriel napisał(a):Było o tym kiedyś w "było sobie życie" właśnie skok cywilizacyjny u neandertalczyków nastąpił kiedy się dogadali i zamiast polować na mamuty za czeli uprawiać ziemie i hodować zwierzęta.
Neandertalczycy i hodowla zwierząt, uprawianie ziemi?:lol2: Pierwsze słysze.
Chyba nie odróżniasz człowieka od neandertalczyka. Kolejna już twoja "mądrość".
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Zbysze.k napisał(a):Neandertalczycy i hodowla zwierząt, uprawianie ziemi?:lol2: Pierwsze słysze.
Chyba nie odróżniasz człowieka od neandertalczyka. Kolejna już twoja "mądrość".

Pisałem było to we Francuskim najlepszym filmie naukowym z serii "Było sobie życie" najlepszy naukowy ateistyczny i humanistyczny film, to z niego cała moja wiedza.
--
"Humanizm – prąd filozoficzny, etyczny i kulturowy, uznający człowieka za najwyższą wartość i podkreślający jego godność.
Humanizm świecki jest gałęzią humanizmu, która odrzuca teistyczne wierzenia religijne jak i wierzenia w istnienie jakiegokolwiek świata nadprzyrodzonego. Humanizm świecki twierdzi, że poglądy humanistyczne prowadzą do sekularyzmu, gdyż wierzenia w świat nadprzyrodzony nie mogą być poparte racjonalnymi argumentami i tym samym nie można sensownie uzasadnić tradycyjnych praktyk religijnych."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Humanizm
--
Odpowiedz
Gabriel- nie należę do grupy a, b, c ani d... Nie wyznaję żadnej ideologii, chyba że niechęć do radykalnego islamu to też ideologia Uśmiech To tyle z mojej strony.

@nihilista

Cytat:Tacy defenderzy jazgotaliby że w jaskiniach siedzimy od zawsze i nie można tego zmieniać.

Nie. Wyjście z jaskiń, postęp naukowo-techniczny, czy nawet społeczno-polityczny ma wymierne cele- uczynić życie wygodniejszym...Odejście od karania to ideologiczna fanaberia, która nie służy niczemu.

Cytat:Hmm, znam delikwenta czy to przypadkowa osoba z "ulicy"?

A jakie to ma znaczenie ?
Odpowiedz
aniolgabriel napisał(a):Pisałem było to we Francuskim najlepszym filmie naukowym z serii "Było sobie życie" najlepszy naukowy ateistyczny i humanistyczny film, to z niego cała moja wiedza.
1.Weź ty sobie sprawdź co to jest humanizm ,bo odnosze wrażenie , że ty nie wiesz o czym piszesz, używając tego słowa w prawie każdym poście.
2.To coś słabiutko zapamiętałeś ten program(kreskówke edukacyjną dla dzieci, w której omawiane były obrazkowo elementarne podstawy)
3. Naprawde cała twoja wiedza pochodzi z tej kreskówki?Uśmiech

Koleś, ty chyba to konto to sobie dla jaj tu założyłeś, żeby prowokować robiąc z siebie idiote, bo ja naprawde nie wierze w to ,że gość mający podobno 34 lata może mieć aż tak nasrane w bani.
NN
Odpowiedz
aniolgabriel napisał(a):Pisałem było to we Francuskim najlepszym filmie naukowym z serii "Było sobie życie" najlepszy naukowy ateistyczny i humanistyczny film, to z niego cała moja wiedza.

Dobra trolliku, nie wysilaj się już więcej - na tym forum twoje prowokacje sie nie sprawdzają. Idź sobie powalcz na forum FiM. Tam z pewnością taka prowokacja się powiedzie.
Marcin Basiński
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Keep calm and blame Russia
Odpowiedz
A i tak się tępi człowieka ze względu na jego poglądy a szkodaSmutny.

Trudno znowu jestem na świecie sam.Wracam do swojej budy.SmutnyPłacz

Cześć
R.I.P
Odpowiedz
Ignorancja nie jest poglądem. Uśmiech
Odpowiedz
Jajacek napisał(a):Ignorancja nie jest poglądem. Uśmiech

Tak to prawda mam słabe rozeznanie w tych sprawach.Smutny
Lubiłem Go chociaż trochę mnie przerażał .
,,Utopia" moim zdaniem jest dobra , dopóki nie wprowadza się jej dalej niż do książki fantastycznej.Oczko
R.I.P
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości