To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
forge napisał(a):Może powiesz coś więcej?
Oba seriale to komediowe sitcomy - "Diabli Nadali" jest o pewnym małżeństwie, a "Wszyscy kochają Raymonda" jest o pewnej rodzinie ( na np. filmwebie możesz więcej się o nich dowiedzieć ) :p
Oba są emitowane na Vh1.
Fabuły Ci nie opowiem, ani nie streszczę bo oglądam je nieregularnie i w związku z tym fabułę znam jedynie fragmentarycznie np. pamiętam jeden odcinek "Diabli Nadali" który był o spędzeniu rocznicy w domku nad jeziorem/w lesie/whatever, inny o podziale ról i odpoczynku od pracy, czyli niewiele ( to co ostatnio leciało ) :p
Odpowiedz
Wczoraj kładąc się spać włączyłem TV "na chwilkę". No i trafiłem na nowy serial na TVNie: http://www.filmweb.pl/f407005/Gdzie+pach...rotki,2007 Trochę czarny humor, trochę bajkowy klimat (taki Burton) wszystko włożone w ciekawy kryminał. Podoba mi się jeszcze sposób narracji, taki nieco książkowy, coś jak w "Śwince z klasą". Polecam Uśmiech
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
NoBody napisał(a):Ja (ale nieregularnie) oraz "Świat wg Bundych", "Diabli Nadali" i
"Wszyscy kochają Raymonda" ( cieszę się, że ostatnio emitują stare seriale, fajnie je poprzypominać sobie ) :p
Dobre jest też "Wszyscy nienawidzą Chrisa"
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Jak tam ending hałsa podsiadł? ja się przyznam iż ciut samo zakończenie zawiodło, ale cały sezon ogólem na plus. ajt.

SZPOJLER

ale ten hepi ending... etam :X

/SZPOJLER/

yau
Odpowiedz
Polecam stary,polski serial "Ballada o Januszku". Serial tragiczny w swej wymowie, traktujący o wychowaniu staczającego się dziecka. Schemat z tego serialu toczy się obecnie niestety w wielu polskich domach.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Pan Zbigniew napisał(a):Polecam stary,polski serial "Ballada o Januszku". Serial tragiczny w swej wymowie, traktujący o wychowaniu staczającego się dziecka. Schemat z tego serialu toczy się obecnie niestety w wielu polskich domach.
Bardzo dobry serial. Rzadko co prawda jest emitowany w TV (ostatnio leciał chyba na TVP KULTURA), ale gorąco polecam zarwać te pare nocy (leci zazwyczaj w bardzo późnych godzinach) i obejrzeć tą historię chłopaka, który coraz bardziej się stacza i jego matki, która wciąż w niego wierzy i wciąż uparcie przy nim trwa. Wreszcie na końcu chłopak stacza się na samo dno - tym razem gdy wydaje się, że faktycznie chce zerwać z przeszłością - dostaje autentycznego kopniaka od losu, zostaje wykiwany przez "ludzi z dobrego domu".
Polecam również książkę Janusza Lubińskiego na podstawie której powstał serial. Ciężko ją trafić, ja mam jakiegoś e-booka, ale warto przczytać, naprawdę.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Dwa dni temu w Niedziele na TVP KULTURA puścili ostatni, ósmy odcinek.
NN
Odpowiedz
Pan Zbigniew napisał(a):Polecam stary,polski serial "Ballada o Januszku". Serial tragiczny w swej wymowie, traktujący o wychowaniu staczającego się dziecka. Schemat z tego serialu toczy się obecnie niestety w wielu polskich domach.

Ja pamiętam z tego tylko kwestię "W dupie na półce, po lewej stronie".
Odpowiedz
Pan Zbigniew napisał(a):Dwa dni temu w Niedziele na TVP KULTURA puścili ostatni, ósmy odcinek.
Kiedyś całość była na jutubie, w nawet porządnej jakości, w ostatniej chwili zdążyłem to ściągnąć, następnego dnia usunęli. Ostały się jedynie małe fragmenty.

Cytat:Ja pamiętam z tego tylko kwestię "W dupie na półce, po lewej stronie".
No jak? A kultowe "Gienia, do karceru!" ? Duży uśmiech
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Marcin_77 napisał(a):No jak? A kultowe "Gienia, do karceru!" ? Duży uśmiech
Tekst sam w sobie jest śmieszny, ale już sama scena gdy Januszek znęcał się nad matką była dość przerażająca i brutalna.
NN
Odpowiedz
To może teraz o Loście? Moim zdaniem to był taki serial bez początku i bez końca. Bez początku, ponieważ ta baba, która wychowała Jacoba i Men In Blacka też musiała mieć jakąś swoją historię, jakoś pojawić się na wyspie, dowiedzieć o tym światełku. Bez końca, gdyż na wyspie zostali Hurley, Ben i Desmond. Ale co dalej? Czy Desmondowi udało się wrócić do zewnętrznego świata? Nie wiadomo.
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):I jeszcze co jest w ogóle skandaliczne nikt nie wymienił "The Wire" Smutny

THE WIRE

T-H-E W-I-R-E

Natychmiast! Uśmiech

Własnie jestem na dziewiątym odcinku i wyglądam jakoś tak: 8O
Odpowiedz
Hehe też akurat oglądam, ale dopiero 5 odcinek.
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
I do tego ta czołówka Toma Waitsa. Jak się nie rozpłynąć...
Odpowiedz
Mistrzostwo jak na razie. Ciekawe tylko czy przez te wszystkie sezony utrzymają poziom.
Odpowiedz
niestety nie. drugi wyraźnie odstaje od pozostałych. ale za to trzeci i następne są jeszcze lepsze niż pierwszy. ogólnie jeden z najlepszych seriali w dziejach ludzkości.
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
To mnie pocieszyłeś, bo drugi na razie nie wymiata. Chyba murzyńskie rejony bardziej do mnie przemawiały niż ten multikulturowy budyń.

jeahwe napisał(a):ogólnie jeden z najlepszych seriali w dziejach ludzkości.

Tzn.? O jakich innych myślisz?
Odpowiedz
"the prisoner", "rome" i mimo wszystko "friends".

swoją drogą zapowiada się nowy ciekawy serial: http://www.imdb.com/video/imdb/vi717817369/

"walking dead" - na podstawie komiksu pod tym samym tytułem. to w ogóle jedna z lepszych obrazkowych opowieści ostatnich lat i warta przeczytania nawet jeśli niespecjalnie przepada się za żywymi trupami, bo komiks w gruncie rzeczy jest o ludziach a nie o zombiakach. kilkadziesiąt pierwszych zeszytów wyszło po polsku (w kilku tomach), a resztę można oczywiście znaleźć w uniwersalnej wypożyczalni internetowej.
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
Cytat:niestety nie.

Tak Uśmiech

Cytat:Chyba murzyńskie rejony bardziej do mnie przemawiały niż ten multikulturowy budyń

mnie ten serial poniekad troche przekonał do kultury czarnych gett, nawet probowałem sluchac Wu-Tang Clanu ale jednak nie wyszło Język Niemniej widać w tym szczerość, zwłaszcza kiedy postawi się obok białego ziomala udajacego czarnego.

Natomiast kto oglądał pierwszy odcinek "The Event"? Jak dla mnie czad, chociaz "Flashforward" tez sie swietnie zaczelo a potem sie troche popsuło ale to jeszcze nic pewnego. Anyway "The Event" zaczyna się świetnie.

Kto widział niech sprawdzi bloga:
http://truthseeker5314.com/

bedzie zabawa jak za najlepszych czasów "Lost" Język

Cytat:Bez końca, gdyż na wyspie zostali Hurley, Ben i Desmond.

Chyba nie zrozumiałeś zakończenia... I co z tego, że zostali na wyspie? Umarli w koncu tak jak wszyscy inni (oprocz Bena ktory jeszcze wypalał swoją złą karme)
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
No ja już jestem po drugim sezonie i w przeciwieństwie do Bloo i jeahwe uważam, że nie był słabszy od pierwszego.
Cytat:"the prisoner"
Kurde nie mogę tego nigdzie dorwać.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości