Liczba postów: 26
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ja polecam " miasto aniołów ".
Film spodobał mi się bardzo, jest uroczy, pozwala się odprężyć.Gra w nim jeden z moich ulubionych aktorów Nicolas Cage, dostaje ciekawe role
" Wolę iść do piekła niż do nieba, gdyż w tym pierwszym znaleźli się wszyscy ciekawi ludzie "
" Prawda jest dla mędrca, piękno dla wrażliwego serca.Rzeczy piękne są trudne "
Liczba postów: 1,396
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Nymph napisał(a):Ja polecam " miasto aniołów ".
Film spodobał mi się bardzo, jest uroczy, pozwala się odprężyć.Gra w nim jeden z moich ulubionych aktorów Nicolas Cage, dostaje ciekawe role  To ja polecę surowy pierwowzór Wima Wendersa <kiedyś mój ulubiony film> - Niebo nad Berlinem. IMHO, bardziej uroczy niż wersja z Cage'm  <jeśli w ogóle można porównać  >, do tego czarno biały, nie polany lukrem podzielony Berlin, Bruno Ganz jako anioł napawający się światem, Nick Cave na dodatek i porucznik Colombo posiadający jak zwykle szósty zmysł. Polecam!
tu fragment:
http://www.youtube.com/watch?v=9lIOTukPv...=1&index=1
.
.
.
.
Liczba postów: 12,314
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Polecam "Pachnidło". Aż czuć klimat XVIII wiecznej Francji. Film naprawde dobrze się ogląda.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Książka w oryginale jest zdecydowanie lepsza - trudno przekazać to co w książce w filmie.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Reputacja:
388
Nie ty pierwszy mi to mówisz, książki jeszcze nie czytałem.
Książka byćmoże lepsza(często tak jest), ale myśle ,że film zasługuje na uznanie.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 2,356
Liczba wątków: 17
Reputacja:
22
Socjopata1 napisał(a):Książka w oryginale jest zdecydowanie lepsza - trudno przekazać to co w książce w filmie. Jak Ty chcesz porównywać film do książki?
To są przecież dwa zupełnie różne środki przekazu.
Ja nie czytałem książki i nie zamierzam jej czytać, widziałem film i idę o zakład, że muzyka w filmie jest lepsza niż ta w książce 
Muzyka w tym filmie to światowa czołówka, a sam film jest bardzo dobry. Świetna kreacja Bena Whishaw'a.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Liczba postów: 1,639
Liczba wątków: 16
Reputacja:
8
NotInPortland napisał(a):Jak Ty chcesz porównywać film do książki?
To są przecież dwa zupełnie różne środki przekazu. normalnie. mozna spierdolic ekranizacje zajebistej ksiazki, a mozna stworzyc cos zajebistego z literackiego gniota. mozna tez na podstawie swietnej ksiazki stworzyc zupelnie nowa, swietna jakosc jaka jest film.
I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
Reputacja:
388
W przypadku Pachnidła wiele osób mówiło mi ,że książka jest lepsza (ale takie opinie są prawie przy każdej ekranizacji książki), nikt jednak nie powiedział ,że spartaczono sprawe, bądź ,że film jest gniotem.
NN
Liczba postów: 2,356
Liczba wątków: 17
Reputacja:
22
Widz obejrzał film "Pachnidło" w telewizji, w wersji HD. Film posiadał dobry: scenariusz, aktorstwo, zdjęcia i muzykę.
Jak osoba, która czytała książkę, widziała film i uważa, że książka jest lepsza, zachęciła by widza do przeczytania książki?
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Liczba postów: 5,638
Liczba wątków: 38
Reputacja:
23
Wyznanie: panteistka
Ja bym nie zachęcała.
Bo jeśli najpierw obejrzysz film, a potem weźmiesz się do książki, to twoja wyobraźnia nie będzie już pracować na pełnych obrotach. Lektura odświeży ci sceny z filmu, ale nie stworzy w twoim umyśle nic nowego.
Powiem tyle: ta książka oddziałuje na wyobraźnię w specyficzny sposób. Wywołuje nie tylko obrazy, ale także smaki, zapachy i wrażenia dotykowe.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
Liczba postów: 3,053
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Pan Zbigniew napisał(a):W przypadku Pachnidła wiele osób mówiło mi ,że książka jest lepsza (ale takie opinie są prawie przy każdej ekranizacji książki), nikt jednak nie powiedział ,że spartaczono sprawe, bądź ,że film jest gniotem.
Przyznam sie, ze mi sie nie podobala i dostalam za to prawdziwy "orymus" od wszystkich, ktorzy przeczytali...  Filmu nie widzialam. Ale w tym co mowi Rojza, dla mnie jest sens. Rzeczywiscie, oczy beda czytac, a mysla film poplynie...
Liczba postów: 4,392
Liczba wątków: 29
Reputacja:
7
Zaraz obejrzę Pachnidło :] Zobaczę co z tego wyjdzie, bo kolega opowiadał o wielkiej orgii
Liczba postów: 3,053
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Rexerex napisał(a):Zaraz obejrzę Pachnidło :] Zobaczę co z tego wyjdzie, bo kolega opowiadał o wielkiej orgii 
Nie rozmieniaj sie na drobne przy nedznym "Pachnidle"! Wez sie za "Kamasutre". Prawie umarlam przy tym ze smiechu. :lol2: Szczegolnie te rysunki... Trzeba by byc niezle wysportowanym, zeby tak nogi pozarzucac! Czlowiek z noga wygieta pod takim katem, marzy chyba tylko o tym, zeby ktos pomogl mu ja przywrocic do normalnej pozycji, a nie o dzigi-dzigi!
Ale moze ja sie myle. Potem opowiesz! :twisted:
Liczba postów: 5,638
Liczba wątków: 38
Reputacja:
23
Wyznanie: panteistka
Rexerex napisał(a):Zaraz obejrzę Pachnidło :] Zobaczę co z tego wyjdzie, bo kolega opowiadał o wielkiej orgii  Jeśli mowa o filmowych orgiach, to byłabym na twoim miejscu ostrożna.
Jakiś czas temu obejrzałam osławione "Salo" Passoliniego. Moja reakcja była zgoła nielibertyńska. Na dobrych parę tygodni nabrałam totalnego obrzydzenia do seksu. Więc- ostrożnie z orgiami :>
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
Liczba postów: 4,392
Liczba wątków: 29
Reputacja:
7
Obejrzałem i film... naprawdę dobry  Początkowo wystraszyłem się długością filmu, ale teraz żałuję, że nie trwał dłużej
Liczba postów: 1,396
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Fakt, przychylam się do opinii, że lepiej przeczytać książkę wcześniej - jest w niej takie bogactwo opisów świata zbudowanego z zapachów, że wyobraźnia działa na wysokich obrotach. Film po takim przeżyciu może już nie być satysfakcjonujący, zależy, co kto lubi
.
.
.
.
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Cytat:Jakiś czas temu obejrzałam osławione "Salo" Passoliniego. Moja reakcja była zgoła nielibertyńska. Na dobrych parę tygodni nabrałam totalnego obrzydzenia do seksu. Więc- ostrożnie z orgiami :->
Lajtowe w porównaniu z książką, na podstawie której powstało.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 1,347
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Możecie mi polecić jakieś ciekawe, ambitne kino na temat narkotyków?
Reputacja:
388
"Trainspotting", "Candy".
NN
Liczba postów: 4,265
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Requiem for a dream, ale to już taka klasyka, że pewnie widziałeś.
nil melius est quam cum ratione tacere
nil mirari, nil indignari, sed intellegere
|