Ale ja w całej rozciągłości odwołuję słowa o słabości drugiego sezonu (to była opinia po trzech pierwszych odcinkach). Teraz, kiedy zostały mi dwa ostatnie odcinki piątego sezonu (zaraz załączam), uważam, że negatywnie wyróżnił się jedynie sezon trzeci. Czwarty, razem z pierwszymi dwoma, genialny, a piąty zaczeka na opinię do północy (no, chwilę dłużej).
|
Seriale
|
|
23.09.2010, 22:39
27.09.2010, 23:26
Nie jestem jakimś fanem seriali, ale mimo to dziwi mnie, że taki długi wątek, na polskim ateistycznym forum, a nikt ani słowem nie wspomniał o Ojcu Tedzie.
Najlepszy i najpopularniejszy serial irlandzki w historii, sitcom o trzech księżach. Obejrzałem 2 razy i nie żałuję. Mogliby w TVP to puścić zamiast Ojca Mateusza
Wydaje się, że nie można rozprawiać filozoficznie nie oglądając się przy tym na odkrycia naukowe, bo się zrobi z tego intelektualny pierdolnik. — Palmer Eldritch
Absence of evidence is evidence of absence. – Eliezer Yudkowsky If it disagrees with experiment, it's wrong. — Richard Feynman 學而不思則罔,思而不學則殆。 / 己所不欲,勿施于人。 ~ 孔夫子 Science will win because it works. — Stephen Hawking Science. It works, bitches. — Randall Munroe
28.09.2010, 00:43
jako że serialowiec chyba jestem i trochę ich obejrzałem, ale nie te polskie to bardzo zachęcam do obejrzenia serialu "Rescue Me". Jest mało znany serial o strażakach z Nowego Yorku. Głowny bohater to Tommy Gavin (Dennis Leary super aktor) z problemami alkoholowymi ale nie tylko. Dialogi w tym filmie to smaczek ogromny a humor absolutnie wyżyny przeplatane to różnymi dramatami. Jest tu wiele bardzo ciekawych wydarzeń, żartów ,a rozmowy między starżakami, przyajciólmi no po prostu realistyczne to. Film ten nie ma nawet 0,01% patosu. Bohater jest zabawny, niezwykle odważny, czasem głupi i dziecinny, w filmie tym dużo się dzieje i dość szybko możemy ich polubić. Kiedy oglądałem sezon 2 poryczałem się.. niestety bo są tam sceny wciskające w fotel i tarmoszące nasze emocje solidnie. Przypadkowo zacząłem to oglądać na AXN jako "Wołanie o pomoc" i był to sezon5 zakupiłem więc 1 i 2 i serial mnie pochłonął. Zobaczycie chociaż dwa odcinki a polubicie Gavina, Lue, proobiego i Gariitiego, będzie też jedna strażaczka Laura... Kurde mówie wam. Są też sceny ratowania ale rozmówki strażaków... Polecam...
28.09.2010, 11:20
OneManRevolution napisał(a):Kurde nie mogę tego nigdzie dorwać. na przykład ta wypożyczalnia ma ten serial w swojej ofercie: http://isohunt.com
....jak łatwo wywołać echo w pustych głowach.
29.09.2010, 23:00
Forge napisał(a):A wy? Co oglądacie? Co polecacie a czego nie? Nic. Nie mam programów. TV do wyświetlania filmów z komputera. Jak jestem u rodziców na obiedzie to leci "Familiada" i jakiś serial z teściową i synem. Ściągnąłem trochę odcinków "Kiepskich" dosyć dobry serial, choć jak każdy, przy dłuższym oglądaniu się nudzi.
03.11.2010, 22:24
Amerykańska stacja AMC 31. października rozpoczęła emisję serialu The Walking Dead. Serial powstał w oparciu o komiks pod tym samym tytułem i koncentruje się wokół postaci Ricka Grimesa, zastępcy szeryfa, który zostaje ranny podczas pościgu za jakimiś opryszkami. Jednak gdy budzi się w szpitalu coś jest nie tak. Okazuje się, że poza nim nie ma tam żywej duszy... w zasadzie to nigdzie nie ma żywych ludzi, zamiast tego są żywe trupy.
Brzmi to znajomo dla każdego kto widział film 28 Dni Później, ale nie jest to mierny plagiat, a zbieg okoliczności, ponieważ film i pierwszy numer komiksu powstawały mniej więcej w tym samym czasie. Z resztą na tym podobieństwa (poza tymi oczywistymi) się kończą. W najbliższą sobotę (6.11.) serial rozpoczyna emisję w Polsce! A to za sprawą startu stacji FOX Polska zapowiadaną na tę jesień. Premierowy odcinek będzie można obejrzeć za darmo online równocześnie z transmisją telewizyjną (godzina 22:00): http://www.foxtv.pl/thewalkingdead/ogladaj Gorąco polecam. Ja obejrzałem pilot serialu z "innego" źródła i jestem pod wrażeniem - zapowiada się całkiem niezły serial. Szkoda tylko, że pierwszy sezon będzie liczył ledwie sześć (godzinnych) odcinków. Jeśli lubicie zombie i post-apo to jest to coś zdecydowanie dla Was. Myślę, że serial powinien spodobać się też szerszej publice, bo zapowiada się na ciekawą historię.
28.01.2012, 00:34
ideat
Unregistered
wczoraj? nie! dzisiaj, ale wcześnie w nocy, bueheheh oglądałe pierwszy odcinek |Touch|
![]() zapowiada sie super serialik... po za tym alcatraz, niby fajne,ale coś czuje że zrobi sie z tego kicha, ![]() oglądam jeszcze revange, czyli zemsta w wydaniu kobiety ![]() przejdzie w tłumie...
29.01.2012, 13:10
Czy Waszym zdaniem warto oglądać Sons of Anarchy?
Ktoś może ogląda i mógłby mi napisać, czy jest to zwykła amerykańska napierdzielanka w stylu "pościg => wybuch => wybuch => pościg => wielki klon duke nukema z kałachem wyrywający lachona => wybuch => pościg => zabili go => uciekł" czy przedstawiona tam wojna gangów jest w jakimś choćby niewielkim stopniu zniuansowana i realistyczna?
Laws are formed by the arrogant and presumptuous, and our work here is a message to them that such arrogance will always be questioned by those with minds and wills of their own. Nefris of Thay
29.01.2012, 21:43
Ostatnio przekonałem się do Mentalisty i Dextera i polecam oba seriale.
Be the change you want to see in the world.
Idiotów nie sieją .
30.01.2012, 00:45
A ja oglądam to co leci na Comedy Central + Dextera
![]() Dexter nadrobił ostatnim sezonem, bo ten poprzedni był słaby dosyć.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
30.01.2012, 01:29
ja ostatnio lyknalem w niedlugim czasie wszystkie sezony the wire i deadwood i oba seriale goraco polecam
![]() a jeszcze tak z innej beczki to rownie goraco polecam miniserial mistrz i malgorzata, oparty oczywiscie na domyslcie-sie-jakiej ksiazce wyszedl jednak niejeden serial o takim samym tytule, wiec jesli chcecie sie zaznajomic sie z tym dzielem sztuki to upewnijcie sie, czy to na pewno ten, ktory podlinkowalem ![]() a, jeszcze co do: Aryman napisał(a):Czy Waszym zdaniem warto oglądać Sons of Anarchy?osobiscie nie ogladalem, ale moj kuzyn sie ostro jara i z tego co mowil (chociaz nie moge powiedziec, ze go nazbyt uwaznie sluchalem :lol2 wylanial sie obraz raczej inny od tego schematu wybuch-strzelanka, ktory nakresliles
jakiś mądry cytat
30.01.2012, 11:08
Sons of anarchy jest całkiem OK - niewiele obejrzałem, ale to co obejrzałem było warte tego czasu.
Polecam też "Głęboką wodę" na TVP2.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
30.01.2012, 14:17
A oglądał z was ktoś jakieś seriale HBO?
Ja się przymierzałem żeby obejrzeć drugą serię Zakazanego Imperium od początku, ale jakoś wolałem iść do pubu jak to leciało No i jeszcze leci "Kontroperacja: Świt" czy coś takiego. O pakistańskich terrorystach, z trailera wydawało się ciekawe nawet.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
30.01.2012, 14:41
exodim napisał(a):A oglądał z was ktoś jakieś seriale HBO? Grę o tron. Fajny serial. Szkoda, że tak długo trzeba czekać na następny sezon - z niecierpliwości zacząłem czytać całą sagę.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
30.01.2012, 15:09
exodim napisał(a):A oglądał z was ktoś jakieś seriale HBO?Rodzina Borgiów. Może trochę nie pasował mi suchy i szczupły Irons w roli opasłego i ociężałego (jak mówią źródła) Rodrigo Borgii - ale poza tym klasa film. Polecam.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
30.01.2012, 15:40
ideat
Unregistered
adi jak oglądałeś the wire i ci się podobało to the shield-em chyba będziesz zachwycony ;D
30.01.2012, 17:32
slyszalem o the shield, czytalem tez rozne opinie, ale najczesciej pojawialy sie dwa warianty
-nie mozna porownywac, mocno sie roznia -the shield bardzo dobry, ale the wire genialny i jak patrze na glosy na IMDB... the wire - 9,6/10 the shield - 8,7/10 to jednak nie spodziewam sie, zeby the shield bardziej mi sie podobalo niz the wire ![]() narazie nastepne w kolejce do obejrzenia czekaja: game of thrones i breaking bad
jakiś mądry cytat
30.01.2012, 17:58
ideat
Unregistered
breaking bad, całkiem fajne, ale the shield że tak powiem bije o głowe the wire, przynajmniej mnie sie tak to widzi. game równie świetne, ale hm dopiero w kwietni początek 2 sezonu ;(
30.01.2012, 23:14
exodim napisał(a):Ja się przymierzałem żeby obejrzeć drugą serię Zakazanego ImperiumNie oglądałem, ale efekty specjalne to dla nich jak splunięcie:
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
31.01.2012, 00:21
brakeing bad całkiem sympatyczne, chociaż często naciągane, jak to bywa w amerykańskich serialach. Ja osobiście bardzo lubie Dextera, aczkolwiek wydaje mi się że pierwsze sezony są najlepsze, te ostatnie zaczynają być poprawne politycznie, za mało flaków ;]
jak ktoś jest tu jeszcze w zaawansowanym wieku nastoletnim to gorąco polecam serial Skins, rewelacja doprawdy. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości

![[Obrazek: kiefer-sutherland-gets-touch-ed-and-othe...onight.jpg]](http://images.tvrage.com/news/kiefer-sutherland-gets-touch-ed-and-other-tv-to-rage-about-tonight.jpg)
![[Obrazek: Alcatraz-Episode-1.jpg]](http://watchalcatraztv.com/wp-content/uploads/2011/12/Alcatraz-Episode-1.jpg)
![[Obrazek: Emily-VanCamp-RevengePromo-.jpg]](http://www.serialowa.pl/wpr/wp-content/uploads/2011/12/Emily-VanCamp-RevengePromo-.jpg)