Liczba postów: 251
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Ciekawy artukuł, choć trochę dziwi mnie takie myślenie u Sachsa
Cytat:Von Hayek się mylił. W silnych i zdrowych demokracjach hojne państwo opiekuńcze to nie droga do poddaństwa, tylko do sprawiedliwości, równości ekonomicznej i konkurencyjności na arenie międzynarodowej]
powiedzcie mi co jest sprawiedliwego w tym, że bogatsi obywatele, którzy uczciwie zapracowali na swój status społeczny muszą oddawać połowę swojej pieniędzy na jakiś nierobów.Przecież to kradzież w biały dzień i gdzie tu ta sprawiedliwość. Nawet jeśli prowadzi do do dobrobytu społecznego(niby dlaczego wszystkim ma być dobrze) w Skandynawii to chyba ciężko je dawać jako przykład postępowania dla całego globu.Są to przecież kraje małe i od lat nie zaznające żadnych konfliktów.
Tu ne cede malis
Nazgul napisał(a):(niby dlaczego wszystkim ma być dobrze)
ja pierdolę!
przez chwilkę miałem w głowie myśl, aby założyć wątek "najpopierdoleńsze cytaty forum".
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Ograniczenie porównania do wysokości podatków jest dużym upraszczaniem. Gospodarka państwa o 20 % opodatkowaniu może być bardziej liberalna od takiego o 10 %.
No i przede wszystkim ten tekst z trudem łapie się do poziomu popularnonaukowego. Ani jednej statystyki.
Co do Szwecji, to ponoć oddolne otwarcie tam nowego, innowacyjnego biznesu graniczy z cudem. System społeczny jest dość mocno "zakonserwowany". Niespecjalnie istnieje możliwość, by człowiek z klasy średniej stał się bogatym, a bogaty biednym. Socjaldemokracja Szwedzka utrzymuje status quo (bogaty jak zaczyna bankrutować to momentalnie dostaje dotację by "ratować miejsca pracy"; natomiast biedny jak zakłada firmę jest bardzo mocno obciążany; a zresztą z uwagi na wysokie świadczenia nie opłaca mu się jej zakładać).
Oczywiście istnieje możliwość dorobienia się na czarnym rynku, i generalnie to jest chyba jedyna możliwość radykalnej zmiany swojej pozycji w Szwecji.
Co do USA, ilość osób w więzieniach wynika tam raczej z silnego ruchu wolnościowego i silnej gospodarki podziemnej (najtańsze i najczystsze, mimo że nielegalne, narkotyki na świecie !), które państwo energicznie stara się zwalczyć. Gdyby wypuścić z więzień wszystkich skazanych za "przestępstwa bez ofiar", ta liczba spadłaby astronomicznie. W pewnym sensie statystyka osadzonych źle świadczy o rządzie USA, ale dobrze o Amerykańskim duchu - większość z tych osadzonych robiło rzeczy neutralne lub wręcz dobre (np. dostarczało klientom doskonały towar  ) z libertariańskiego punktu widzenia (a więc z mojego punktu widzenia).
Po powiększeniu socjalizmu ilość osadzonych musiałaby wzrosnąć jeszcze bardziej - socjalizm wymaga przecież jeszcze silniejszej np. war on drugs.
Po prostu społeczeństwo USA jest bardziej wolnościowe od Szwedzkiego. Wprowadzenie Szwedzkiego modelu wymagałoby nasilenia represji i więzienia musiałyby być zapełnione jeszcze bardziej; to zupełnie inna kultura niż w Szwecji, byłby silniejszy opór (już teraz jest, stąd liczba osadzonych - jak już mówiłem).
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Wszystkim idealistom libertarianom przypominam iż poprzez uprawianie nierządu np. w okolicach dróg krajowych mogą uniknąć wrednych państwowych macek w postaci skarbówki. Myślę, że prawdziwy libertarianin da przykład w imię wolności.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Avx napisał(a):Co do Szwecji, to ponoć oddolne otwarcie tam nowego, innowacyjnego biznesu graniczy z cudem. System społeczny jest dość mocno "zakonserwowany". Niespecjalnie istnieje możliwość, by człowiek z klasy średniej stał się bogatym, a bogaty biednym. Socjaldemokracja Szwedzka utrzymuje status quo (bogaty jak zaczyna bankrutować to momentalnie dostaje dotację by "ratować miejsca pracy"; natomiast biedny jak zakłada firmę jest bardzo mocno obciążany; a zresztą z uwagi na wysokie świadczenia nie opłaca mu się jej zakładać).
To nic innego jak system kastowy.
Zakonnica, którą wrzucał Idiota miała rację? Ta od Indii. Krucabomba, jak ona się nazywała?
Liczba postów: 2,691
Liczba wątków: 14
Reputacja:
1
kretyn napisał(a):ja pierdolę!
przez chwilkę miałem w głowie myśl, aby założyć wątek "najpopierdoleńsze cytaty forum". A to jakaś nowa prawda wiary, ze wszystkim ma być miło i przyjemnie?
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
11
No właśnie, jak to jest?
Nie ma przestępstwa bez ofiary, a mimo to karane jest samo posiadanie narkotyków.
Ofiarą nie może być Skarb Państwa, bo równie dobrze można powiedzieć, że sklep RTV staje się ofiarą jeśli ktoś przywłaszczy sobie znalezionego banana.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Reputacja:
20
Sajid napisał(a):Wszystkim idealistom libertarianom przypominam iż poprzez uprawianie nierządu np. w okolicach dróg krajowych mogą uniknąć wrednych państwowych macek w postaci skarbówki. Myślę, że prawdziwy libertarianin da przykład w imię wolności. 
Niestety, jestem heteroseksualnym mężczyzną.
Gdyby były chętne kobiety na moje usługi to ok, ale chyba takich nie ma
Dziewczynom owszem, polecam prostytucję, ale niech pamiętają:
- bardziej się opłaca wyrywać wiceprezesów i przyjmować w apartamencie niż na jakiś drogach krajowych (jaka inteligentna dziwka daje dupy kierowcom ciężarówek, skoro nadziani kolesie zapłacą dziesięć razy więcej, jeżeli się wokół nich umiejętnie zakręcić ?).
- związane z powyższym punktem: najbardziej się opłaca aktywnie szukać nadzianej klienteli (dowiedzieć się w jakim lokalu bywa syn prezesa X; no i spróbować się połasić),
- oszczędzać i jeszcze raz oszczędzać. Większość div wydaje kasę na pierdoły i zostaje z niczym. Rozsądna osoba inwestuje - jak nie wie w co, to chociaż w złoto, ziemię i nieruchomości.
Oprócz tego należy oczywiście wesprzeć ruch wolnościowy, libertariański (ale to już tylko mój pogląd ideologiczny). Jeżeli ktoś (nie tylko libertariańska diva  ) ma wątpliwości na jaką wolnościową inicjatywę rzucić dotacją, to służę radą  (via pw chociażby ;p )
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
A o bijących alfonsach zapomniałeś? Myślisz, że "niezależna prostytutka" pozostanie niezauważona?
Zapomniałeś też o bijących, a nie kiedy zabijających klientach.
Zaprawdę, powiadam Wam, bliskie jest nawrócenie AVX'a i straszne ogarną go wyrzuty sumienia za antyczłowiecze nastawienie i promowanie chorego stylu życia!
Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
Avx napisał(a):Niestety, jestem heteroseksualnym mężczyzną.
Gdyby były chętne kobiety na moje usługi to ok, ale chyba takich nie ma 
Chyba sobie żartujesz
poszukuje sponsorki.pl/
[url]www. sponsorki[/url].pl/
szukam sponsorki.com.pl/
Masz taki wybór, że możesz nawet wybrać sobie te ładniejsze.
Reputacja:
20
Jeśli mylisz strony poświęcone ciągnięciu kasy od naiwnych (za wszystko, od rejestracji po wiadomości) z realną rzeczywistością, to Ci współczuję.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
Skoro klienci są, to widocznie to się opłaca. Nic dziwnego, skoro niektóre panie oferują całe tysiące złotych za jedną noc. Chociaż mniej wymagające panie też pewnie mają swoje miejsca w sieci.
Reputacja:
20
Problem w tym, że wygląda mi to na konta stworzone przez administratora we własnej osobie. Wystarczy trochę wyobraźni i fotek z neta, żeby debile płacili za "kontakt" do kogoś, kto nie istnieje.
Oczywiście mogę się mylić, ale...
Dopóki nie zobaczę wiarygodnych recenzji portalu (których zdecydowanie nie widzę...), nie będę robił za jelenia...
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
11
http://poszukujesponsorki.pl/regulamin
Przeczytajcie sobie 13. punkt "Regulaminu korzystania z serwisu IVR".
Reputacja:
20
14 jest ciekawszy
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
11
Avx napisał(a):14 jest ciekawszy 
Aha 14 tej I części to właściwie ten sam punkt co ja miałem na myśli (czyli 13 II części "Regulamin korzystania z serwisu IVR"), więc właśnie o ten mi chodziło
Reputacja:
20
No tak
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 4,999
Liczba wątków: 99
Reputacja:
30
Czyli nici z bzykania MILFow za gruba kasiore :C?
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski! ☭
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
W Wawie coś takiego istnieje (reklamuje się jako agencja modeli  ) Ale Avx-a i tak by nie wzięli.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
11
Sajid napisał(a):Ale Avx-a i tak by nie wzięli.
Skąd wiesz? Może potrzebują ideologicznych libertynów do działu promocji :lol2:
|