To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
maniak08 napisał(a):Ja osobiście bardzo lubie Dextera, aczkolwiek wydaje mi się że pierwsze sezony są najlepsze, te ostatnie zaczynają być poprawne politycznie, za mało flaków ;]

Oj, tego nie można powiedzieć o ostatnim Oczko
Ostatni to była schiza, wszystko jeszcze na bazie motywów religijnych.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
no tak ostatni się podciągnął, racja. zakończenie też było bardzo intrygujące, w końcu cos się zmieni w troche zastygniętym kręgu głownych bohaterów Miami metro.
Odpowiedz
Nie spoilujcie
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Trailer Park Boys/Chłopaki z Baraków. Potrafił mnie rozbawić. Charakterystyczne postacie to duży plus serialu. Jeżeli ktoś oglądał Reno 911 i mu się podobało to i ten serial powinien się podobać. Zauważam pewne podobieństwa między nimi dwoma.

[Obrazek: 1261602655_trailer_park_boys2.jpg]
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Ja polecam "Homeland" - jak większość seriali Showtime trzyma pewien poziom. W odróżnieniu od innych współczesnych thrillerów ten cechuje spora doza prawdopodobieństwa, że taka historia może się wydarzyć.

http://youtu.be/q4-KYAWPKzY[Obrazek: q4-KYAWPKzY]
I live to the day I die
I live to the day I cry
I'm dead the day I lie
Odpowiedz
ja się ostatnio strasznie wkręciłem w how i met your mother, nie mogę przestać oglądać, chłonę odcinek za odcinkiem. na początku myślałem, że to jeden z tych seriali, które ci się podobają, ale nie masz takiego parcia na obejrzenie kolejnego odcinka, bo nie kończą się cliffhangerami... niestety, tak było tylko na początku Smutny
na szczęście już jestem blisko końca, niedługo wyrwę się z tego okropnego nałogu który zniewala mnie i powstrzymuje od realizacji innych, ważniejszych i pożyteczniejszych powinności. pozostało tylko obejrzeć wszystkie pozostałe odcinki, następnie poczytać jakieś fora dla miłośników serialu i znowu będę wolny... :p

najgorsze jest to, że chyba nie wyolbrzymiam Smutny
jakiś mądry cytat
Odpowiedz
adi. napisał(a):ja się ostatnio strasznie wkręciłem w how i met your mother, nie mogę przestać oglądać, chłonę odcinek za odcinkiem.
Ujdzie w tłoku, ale żeby aż tak? :p Jak dla mnie ten serial robi się po pewnym czasie bardzo schematyczny i nudny. Barney z odcinka na odcinek co raz mniej śmieszył, a co raz bardziej męczył. Do tego ten ich bar (wygląda na jakiś irlandzki). Siedzą tylko i siorpią to piwsko w tym brzydkim wystroju.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Ja jestem po niedawnym skończeniu Rzymu (wszystkie seriale oglądam tak z paroletnim poślizgiem, kiedy minie ekscytacja) i w przypływie syndromu pustego gniazda zabrałam się za Dextera. Jak na razie bez szału, a Michaela Halla chyba wolałam znacznie bardziej w "Six feet under" jako Davida. No nic, pierwszą serię skończę na pewno, zobaczymy, czy będę mieć nastrój na oglądanie dalej.
Odpowiedz
the river - git fasola
Odpowiedz
Katka napisał(a):Ja jestem po niedawnym skończeniu Rzymu (wszystkie seriale oglądam tak z paroletnim poślizgiem, kiedy minie ekscytacja) i w przypływie syndromu pustego gniazda zabrałam się za Dextera. Jak na razie bez szału, a Michaela Halla chyba wolałam znacznie bardziej w "Six feet under" jako Davida. No nic, pierwszą serię skończę na pewno, zobaczymy, czy będę mieć nastrój na oglądanie dalej.

Ale samo 6 stóp było dla mnie nudne, w przeciwieństwie do Dextera.
A Rzym to to z tymi dwoma kolegami z armii? I ma 2 sezony tylko? Jak tak to oglądałem kiedyś wszystko na HBO, ale już za wiele nie pamiętam. Wiem, że mi się podobało.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Tak, Rzym to historia dwóch legionistów (zresztą ich nazwiska są 100% historyczne) plus wielka polityka w tle.

Dla mnie właśnie Dexter wieje nudą... jakoś totalnie mnie grzeje, czy bohater rozwikła zagadkę czy nie. W "Six feet under" postacie były lepsze psychologicznie.
Odpowiedz
Żarłak napisał(a):Nie spoilujcie
A co to znaczy po polsku? Język
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nie zdradzajcie dalszej fabuły :-P
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
jako że obejrzałem wszystkie dostępne odcinki HIMYM i mimo tego dalej był na głodzie narko-serialowym, postanowiłem wprowadzić nowy serial do swojego życia i katuje teraz the big bang theory. następną stacją w serialowym pociągu będzie najprawdopodobniej gra tronów - czas na coś z bardziej rozbudowaną fabułą niż sitcomy :p
jakiś mądry cytat
Odpowiedz
Rojza Genendel napisał(a):Nie zdradzajcie dalszej fabuły :-P
Dzięki, Rojzo. Można, jak widać normalnie i po ludzku. A nie z tą angielszczyzną, gdy nie ma takiej potrzeby.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
a jest jakiś inny maniak poza mną, który zakupił wszystkie oryginalne odcinki bundych? ;D
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Oglądał ktoś nowe serie Doctor Who?

Właśnie trafiłem na livestream i trafiłem na jakieś odcinki z Tennantem, oglądam już drugi, całkiem całkiem.
Wydaje się, że nie można rozprawiać filozoficznie nie oglądając się przy tym na odkrycia naukowe, bo się zrobi z tego intelektualny pierdolnik. — Palmer Eldritch
Absence of evidence is evidence of absence. – Eliezer Yudkowsky
If it disagrees with experiment, it's wrong. — Richard Feynman
學而不思則罔,思而不學則殆。 / 己所不欲,勿施于人。 ~ 孔夫子
Science will win because it works. — Stephen Hawking
Science. It works, bitches. — Randall Munroe

Odpowiedz
Ja polecę mało popularny w Polsce (ciekawe czemu Oczko) serial "Father Ted" o trzech "typowych" irlandzkich księżach:
Father Ted - filmweb

Próbka dla zainteresowanych: Wątpliwości Dougal'a

Dla osób znających angielski, całość można obejrzeć na youtube.
The spice must flow
Odpowiedz
How I Met Your Mother obejrzałam jeden odcinek i kompletnie nie przypadł mi do gustu, nie uśmiechnęłam się ani razu. Chyba nie moje poczucie humoru.
Niedawno skończyłam ostatni sezon Dextera, cieszę się, że pomimo sześciu już sezonów fabuła nadal mniej więcej trzyma się kupy (chociaż akurat za to, co zrobili z Debrą należy im się klaps). Głównego bohatera nie znoszę, więc dzielnie trzymam kciuki za jego śmierć za dwa sezony. Albo więzienie.
Obejrzałam też pierwszy sezon Gry o Tron i chociaż zazwyczaj nie znoszę fantastyki, to akurat ten serial ma u mnie plusa, ciekawa fabuła, interesujące wątki polityczne, niedługo rozpocznę sezon drugi, chociaż żałuję, że dopiero wychodzi i będę musiała czekać co tydzień na nowe odcinki.
House'a też oglądam, z totalnego przyzwyczajenia, bo to, co zrobili z tym serialem jest przerażające. Dobrze, że to już ostatni sezon.
"- Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE."
Odpowiedz
Po obejrzeniu 2 sezonu The Walking Dead, co zaowocowało weekendem w plecy i niespotykanie dotąd silnym odczuciem zmarnowania kawałka życia, postanowiłem, że nigdy więcej seriali.
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości