Czy memłonka to nie jest po prostu podołek :-) ?
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
(Jędrzej Śniadecki)
|
Nagminne błędy Polaków
|
|
04.09.2012, 22:52
Liczba postów: 5,638
Liczba wątków: 38 Dołączył: 03.2009 Reputacja: 23 Płeć: kobieta Wyznanie: panteistka
Czy memłonka to nie jest po prostu podołek :-) ?
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
06.09.2012, 17:58
Czy dobrze? Wy mi powiedzcie. :-) Oba wytłumaczenia mi się podobają. I o to chodzi
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy “What warrior is it?” “A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.” .
06.09.2012, 19:31
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Żarłak napisał(a):Czy dobrze? Wy mi powiedzcie. :-) Oba wytłumaczenia mi się podobają. I o to chodziMemłonka to twardy zakalec, który trzeba memłać, by móc go przełknąć.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
06.09.2012, 20:35
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia
Memłonka to kiepski mem.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
23.09.2012, 13:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2012, 17:40 przez Nonkonformista.)
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Cytat:AntonovA dlaczego tak? Polska pisownia to Antonow. To jakaś mania, czy jak mam to rozumieć? Cytat:własnej autopsjiTautologia. Wystarczy: autopsji. kolejny błąd: Cytat:my dwoje będziemy trzeźwiSytuacja: mężczyzna pisze do mężczyzny. Dwoje to mężczyzna i kobieta - przypominam. My dwaj mężczyźni My dwie kobiety My dwoje mężczyzna i kobieta To bardzo popularny i rozpowszechniony błąd. Korzystajmy z bogactwa języka polskiego.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
26.09.2012, 21:13
nonkonformista napisał(a):Nie ważne... Czy ja mogę wiedzieć, co to do cholery jest? :] Edit: sirflinket napisał(a):... forum się ksztusi... Ja też. ^^
26.09.2012, 21:17
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Furia napisał(a):Czy ja mogę wiedzieć, co to do cholery jest? :]Blamaż. Powinno być oczywiście, 'nieważne'. Dobrze, że czuwasz.
27.09.2012, 21:29
nonkonformista napisał(a):Memłonka to twardy zakalec, który trzeba memłać, by móc go przełknąć. Sofeicz napisał(a):Memłonka to kiepski mem. Świetne
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy “What warrior is it?” “A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.” .
28.09.2012, 00:41
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Żarłak napisał(a):ŚwietneDzięki. To teraz ja zadam zagadkę: Co znaczy: "Kiedy zaczynał lerfić jej noemy, aż jej się drliła klamycja"?
28.09.2012, 19:20
nonkonformista napisał(a):Dzięki. To teraz ja zadam zagadkę: Wstydzę się napisać co mi przyszło do głowy :lups: 8) The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy “What warrior is it?” “A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.” .
28.09.2012, 20:40
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Żarłak napisał(a):Wstydzę się napisać co mi przyszło do głowy :lups:Nie ma się czego wstydzić. I ty możesz wnieść jakiś wkład do języka gliglińskiego.
29.09.2012, 02:17
Nier [pi9rdolcie naszswej mowy b. Nie. ?Nie pirdolcie Prodszę
![]() EH
29.09.2012, 14:55
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia
Skywalker - co ty wchłonąłeś - metanol z Czech?
Znalazłem to: "Nieuctwo i błędy ortograficzne to plaga w internecie. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę słowo celowo z błędem, żeby się przekonać, ilu internautów popełniło gafy, np. na forach internetowych. Blądynka – 323 tysiące haseł, zkąd – 514 tysięcy wyświetleń, oprucz – 332 tysiące wyników, wogule – 1,1 miliona (!) haseł Może podrzucicie coś z tej beczki.
30.09.2012, 18:22
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Cytat:Bardziej istotniejszeA to już nadmiar szczęścia. Stopniowanie analityczne przymiotnika pomieszane ze stopniowaniem syntetycznym. Więc: bardziej istotne albo istotniejsze
Krótkie pytanie.
Czy zdarza się Wam edytować swoje stare posty, kiedy znajdziecie w nich jakiegoś orta? Ja się na tym ostatnio łapię.
01.10.2012, 12:43
Tak.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
01.10.2012, 14:15
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany CreatedMind napisał(a):Zanotowałem i postaram się coś z tym zrobićMój drogi Le Belżiku (Podoba mi się to określenie. Cóż zrobić). Przymiotniki utworzone od nazw państw, miast, stolic itd. piszemy w języku polskim małą literą. Piszę o tym tutaj, boś całego wątku 'Popularne błędy Polaków' nie przejrzał, bo gdybyś go przejrzał, wiedziałbyś o tym, bom tam o tym pisał. Więc: tak bardzo skupiam się na polskiej... chyba wiele się nie różnią od francuskiej...
01.10.2012, 14:42
Jakoś tobie mój drogi, Le AnusWypychajusPrzezFallus, (Mi również to określenie się jakoś podoba. Cóż zrobić) nie mam ochoty dziękować za szczegółowe wypociny.
I nie nalegaj tak bardzo nad tym abym zajrzał do tematu "Popularne błędy Polaków" bo zaczyna mi się on z tobą kojarzyć. Przez ciebie jeszcze zacznę go podświadomie omijać... Powiedziałbym kilka słodkich słów na zakończenie ale nie chcę dać satysfakcji Rozji która już mi pokazała jak bardzo jest przeczulona co do obrazy twojej frakcji anus-owych wyznawców. -Polska Kreatura (Nie bolą zęby ?)
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
01.10.2012, 15:38
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany CreatedMind napisał(a):Jakoś tobie mój drogi, Le AnusWypychajusPrzezFallus, (Mi również to określenie się jakoś podoba. Cóż zrobić) nie mam ochoty dziękować za szczegółowe wypociny.Jeśli nie masz ochoty dziękować, to jesteś niekulturalny. Nic więcej do dodania nie mam.
01.10.2012, 16:54
nonkonformisto, zwracałem już uwagę żebyś nie korygował pod względem ortografii, interpunkcji, gramatyki etc. postów innych użytkowników w tematach dyskusyjnych.
Od tego jest Administracja, która stara się jak może, ale wszystkich wątków nie jest w stanie na bieżąco (tj. post-po-poście) przeglądać. Natomiast ten wątek właśnie powstał dla takich osób jak ty, które chcą poprawiać innych użytkowników w sytuacji, w której Administracja nie miała okazji zareagować.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|