To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
cobras napisał(a):Jak na razie trzeci sezon trzyma poziom (a przynajmniej jest lepszy niż drugi).

Nie zgodzę się. Drugi sezon miał szybsze tempo. Trzeci to na chwilę obecną mała obniżka poziomu, były wyjątki w postaci nawiązań do kapłanów Pana Światła i wątku Daenerys. Zwłaszcza ten drugi ma fajny potencjał, ciekawe co będzie dalej.

El Commediante napisał(a):Littlefinger i Varys są mistrzowsko zagrani. Nie mogę się tylko doczekać aż Varys pokaże wszystkim do czego naprawdę jest zdolny.

Fakt. Mistrzowsko dobrano aktorów do ról, zwłaszcza Varys jest ciekawy, taki enigmatyczny...
Sebastian Flak
Odpowiedz
SPOJLER
[SIZE=1]Rob ginie.
:twisted:
podobno

[SIZE=1]Serial jest średni i bardzo nierówny. Najc[SIZE=1]iekaw[SIZE=1]sze wątki to kojelno: Smo[SIZE=1]cz[SIZE=1]ej Suki, Jona[SIZE=1] i Brana. W [SIZE=1]reszcie mało się dzieje. Jeszcze [SIZE=1]półczłowiek [SIZE=1]ciągną[SIZE=1]ł fabu[SIZE=1]łę, ale ostatnio tez słabizna z tą postacią.
[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Nosz kurwa. Zdążyłem przecztać 1 zdanie. Nie tak wprost. Dopiero jutro miałem obejrzeć Smutny
Sebastian Flak
Odpowiedz
@Żarłak

Mi się akurat podobają wszystkie wątki, aczkolwiek na chwilę obecną chyba faktycznie najciekawsze dla mnie są te wymienione przez Ciebie, ale zdecydowanie więcej chciałbym widzieć co się w końcu będzie działo z Branem.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Cytat:[SIZE=1][SIZE=1]Serial jest średni i bardzo nierówny. Najc[SIZE=1]iekaw[SIZE=1]sze wątki to kojelno: Smo[SIZE=1]cz[SIZE=1]ej Suki, Jona[SIZE=1] i Brana. W [SIZE=1]reszcie mało się dzieje. Jeszcze [SIZE=1]półczłowiek [SIZE=1]ciągną[SIZE=1]ł fabu[SIZE=1]łę, ale ostatnio tez słabizna z tą postacią.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]

Właśnie wymieniłeś te 3 najnudniejsze wątki, przy których w książce miałem tylko ochotę odpuścić sobie rozdział z danym bohaterem, żeby wrócić do historii któregoś z pozostałych. Imo najlepsze wątki to Arya, Stannis i Tyrion, kązdy nieobliczalny i nie wiadomo jak się potoczy. A w przypadku tych które podałeś to:
- Jon idzie na mur, interesujące
- Bran idzie za mur, równie interesujące
- Daenerys idzie do Westeros po pełnej przygód pustyni, ciekawe.

Trochę wygląd Innych mi nie podpasowuje, w serialu wyglądają jak jakieś głupie i tępe jaskiniowce latające w samych gaciach, w książce wydawali się jednak bardziej inteligentni i przebiegli.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):To oczywiście Ros. Główna "podopieczna" Littlefingera, dawniej najlepsza dziwka w okolicach Winterfell, która została zabita przez to, że ostrzegła Sansę przed trzymaniem się blisko Littlefingera,

została zabita dlatego, że Varysowi zdradzała plany Littlefingera.
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
No obejrzany ósmy odcinek. Na następny przyjdzie długo poczekać. Całkiem fajnie się rozwija akcja. Oby tego nie spaprali. Oprócz GoT, siódmy sezon Doctora Who oglądam zasysa się ostatni odcinek. Sezon tak dobry, jak nie był żaden od niepamiętnych już czasów. Steampunkowa atmosfera, ciekawa postać towarzysząca, brak zdziecinniałej fabuły (a przynajmniej nie zdziecinniałej do końca) rozwiązywanie zagadek z przeszłości Doctora. Da się przeżyć nawet nową "unowocześnioną" konsolę TARDIS. Zasysam dwa ostatnie odcinki sezonu, jak nie spartolili tego efektu to się chyba ze szczęścia popłaczę. Parę początkowych odcinków było takich sobie ale od piątego, wszystko jest OK. Podzielę się doświadczeniami po obejrzeniu.
Sebastian Flak
Odpowiedz
ostatnio spodobal mi sie serial Da Vinci, fakt ze przedstawiony jest on troche jak amerykanski superbohater ale i tak calkiem przyjemnie sie oglada. dla fanow lekko kiczowatego sf polecam Orphan Black, ewentualnie Defiance :-)
Odpowiedz
Czy ktoś poleca "Bates Motel"?

Mnie obecnie wciągnął "Person of Interest".
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
Cytat:Trochę wygląd Innych mi nie podpasowuje, w serialu wyglądają jak jakieś głupie i tępe jaskiniowce latające w samych gaciach, w książce wydawali się jednak bardziej inteligentni i przebiegli.

Mam te same wrażenie. Mnie się z kolei kojarzą z żulem spod sklepu, ale to dlatego że jeden żul z mojej wsi jest do nich podobny.
Odpowiedz
Neuromancer napisał(a):Sam masz dziwny gust. Nie rozumiem jak może się nie podobać Uśmiech A z tych podobno ładniejszych to wymień jakąś. Może uwagi nie zwróciłem.

O'rly? "Żona Roba" jest najlepsza. Z ciekawostek to wnuczka Chaplina. Potem Smocza Suka. Potem długo nic.

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcTOpfbSYfgLe8_RIVQwRam...PUc8U-Z0gY]

FlauFly napisał(a):@Żarłak

Mi się akurat podobają wszystkie wątki, aczkolwiek na chwilę obecną chyba faktycznie najciekawsze dla mnie są te wymienione przez Ciebie, ale zdecydowanie więcej chciałbym widzieć co się w końcu będzie działo z Branem.

No. Ale przestaje mi się podobać to co dzieje się z Branem, ale poczekam na jakieś rozwiązanie, tylko chyba cały czas tak będzie. Coraz bardziej podoba mi się Smocza Suka. Fajnie została dookreślona ta postać. No i Jaime też zapunktował. Pokazał, że zaraz po Tyrionie wychodzi na najinteligentniejszego z dziatek Tywina.
Zaczynam woleć Aryę zamiast Jona. Z postaci pobocznych to lubię Psa, Selmiego Barristana i chyba tyle.
Osoba odgrywająca Hodora jest biedna. Uczestniczyć w większości serialu mówiąc jedno słowo. Toż to Zło w czystej postaci :twisted:

I przestaję lubić Starków ogółem. Strasznie głupi są. Ned był najlepszy.
Szkoda, że Sean Bean go grał. Może wtedy by nie zginął. Oczko
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Żarłak napisał(a):O'rly? "Żona Roba" jest najlepsza. Z ciekawostek to wnuczka Chaplina. Potem Smocza Suka. Potem długo nic.

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcTOpfbSYfgLe8_RIVQwRam...PUc8U-Z0gY]

No ta to mi do gustu całkowicie nie przypadła. Daj zdjęcie tej ciekawostki bo nie kojarzę Uśmiech A Smocza suka, jest bardzo w porządku.

Po ostatnich dwóch odcinkach 7 sezonu Doctora Who wiem już że Sezon 8 przy tych samych scenarzystach będzie zarąbisty. Steam i cyberpunkowe smaczki ciekawa konwencja odcinków, nowe zagadki i zajawka ostatniego wcielenia Doctora. Nie będę spojlował ale szykują się świetne sezony.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Mnie tak. Jego wnuczka.

[Obrazek: Charlie-Chaplin.jpg]

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
Fajna... laska Oczko
Sebastian Flak
Odpowiedz
Mnie się podoba. Wydaje się normalna. Przynajmniej nie wygląda na tępą sucz.

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
No ta ciekawostka to nie wygląda Język
Sebastian Flak
Odpowiedz
Gdy już wam się znudzą "lochy i smoki" Uśmiech , polecam serial Continuum. Sprytne połączenie kryminału, akcji i dobrego sf. Całość w wydaniu kanadyjskim.
http://www.kinomaniak.tv/seriale/continuum
"Bezkarnie nie zabija się myślenia.Bezkarnie nie hołduje się miernotom." Ksawery Pruszyński
From the old world's demise
See an empire rise
From the north reaching far
Here we are
Odpowiedz
Ja polecam taki oto serial:
http://www.filmweb.pl/serial/Prawo+ulicy-2002-87721
Dramat, Kryminał

Jestem co prawda na szóstym odcinku pierwszego sezonu, ale już wiem, że całkiem przyjemnie się ogląda to to.
"Do jasnych dążąc głębin – nie mógł trafić w sedno śledź pewien obdarzony naturą wybredną. Dokądkolwiek wędrował, zawsze nadaremno. Tu jasno, ale płytko, tam głębia, ale ciemno."
Odpowiedz
Neuromancer napisał(a):No ta ciekawostka to nie wygląda Język

I mówi to koleś co ma dziada w awatarze.

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
Masz w awatarze kawał głaza, a to wcale nie lepiej :-P
Sebastian Flak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości