To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Ambitny) film
Pachnidło
Świadek Koronny

bardzo fajne... polecam
Żaden kościół nie jest tak piękny i żaden habit tak pobożny, aby diabeł się tam nie zmieścił.
Odpowiedz
A Fight Club (Podziemny Krąg)?! - świetna książka, film równie dobry (genialne role Pitta i Nortona), sam pomysł (filozofia, utopia?) na życie, muzyka, KLIMAT, IMHO genialne.

Piła, I,II,III..., hmm, wolę starą szkołę horroru, nie lubę epatowania brutalnością - polecam Misery na podst. książki S. Kinga

Co do Las Vegas Parano - "Ja to powiedziałem czy pomyślałem?", rulez!
"Bez przerwy pić też się nie da, więc się dokształcam."
Odpowiedz
Z ambitniejszych filmów jakie ostatnio oglądałem:

Czas Apokalipsy: Powrót
Fabryka Oficerów (tak, tak - na podstawie słynnej książki Kirsta)
Stalingrad
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
overall moim zdaniem najlepsze i moje ulubione (moze byly wczesniej, jesli tak to przepraszam, ale watki na ateiscie sie ciagna spaghetti sklejone kropelka Oczko ):
Filadelfia
Braveheart
Oldboy
Dzien Swira
byl jeszcze jakis ale teraz nie pamietam Oczko
(kolejnosco losowa)

a ostatnio wybralem sie na "Konklawe". film w zasadzie bez akcji, ale jezeli ktos lubi takie klimaty, to polecam.
klimat to zakulisowe poczynania przed i w trakcie wyboru nastepcy Kaliksta III w 1458 r. po raz pierwszy w konklawe bierze udzial moj ulubiony kardynal Rodrigo Uśmiech
raczej tylko dla fascynatow, tudziez szczegolnie zainteresowanych. mi sie podobal.
|antyklerykal agnostyk apostata|
|prawie jak socjalliberal|
|europejski (euroatlantycki) szowinista|
Odpowiedz
dla mediewistów i filozofów:
"Godzina świni"

film o schyłku średniowiecza którego motywem przewodnim jest proces pewnej świni co jest oskarżona przed sądem.

Odpowiedz
widzialem "Godzine swini". dawno temu, wiec srednio pamietam. ale to byl kolejny z filmow raczej "bez akcji" i chyba bardzo mi sie podobal Uśmiech

pzdr
|antyklerykal agnostyk apostata|
|prawie jak socjalliberal|
|europejski (euroatlantycki) szowinista|
Odpowiedz
Spaleni Słońcem - film, jak to się mówi, porażający. Zdjęcia, klimat, emocje... genialne, piękne i przerażające.
Odpowiedz
Alejandro Jodorowskiego filmy mn. :
"Holy Mountain"
"el Topo"(kret)

zna go ktosi??

Odpowiedz
XXy napisał(a):Alejandro Jodorowskiego filmy mn. :
"Holy Mountain"
"el Topo"(kret)

zna go ktosi??
Jodorowsky miał kręcić "DIUNĘ" na podstawie F.Herberta. Miała to być w założeniach bardzo wierna ekranizacja powieści, sam rezyser wstępnie określał czs trwania filmu na co najmniej 4-5 godzin.
Film miał byc robiony z olbrzymim rozmachem - dekoracje i kostiumy zaprojektował znany awangardowy rysownik komiksowy Moebius, musyke mieli robić Pink Floyd a w jednej z ról miał wystapić Salvador Dali (jako Imperator Szaddam IV). Niewiele z tego wyszło (brak funduszy) zachowały się szkice dekoracji i kostiumów i trochę nagrań ze zdjęć próbnych.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
A ja wetne sie tutaj wcale nie z ambitnym filmem, lecz swietna (moim zdaniem) komedia rosyjska (wspolczesna). Ciekawa to sprawa, bo wspolczesnego kina rosyjskiego Poliaki prawie nie znaja :]

Osobliwosci Narodowego Wedkarstwa. Do znalezienia na e-mule. Szybkie transfery, ale tylko kilka zrodel Smutny Mysle, ze nie bedziecie miec problemow z zadnymi RIAA etc. Rosjanie sa w tej kwestii bardziej normalni, a tego filmu w Polsce nie dostaniecie nigdzie.

Dla znajacych jezyk rosyjski - zrezygnujcie z napisow wsluchajcie sie Duży uśmiechDuży uśmiechDuży uśmiech

"kopaj, kopaj ! czerwiej zdjes' mnogo" Duży uśmiechDuży uśmiechDuży uśmiech Scena z krowa na poczatku filmu WYMIATA Duży uśmiech
Null pointer exception
Odpowiedz
"Wesele" - nie wiem czy ambitny, ale jak na taką produkcję bardzo udany. Uwaga, wyprowadza z równowagi i to mocno. Powoduje nudności, moralne rozterki oraz bawi. Jeden z najlepszych polskich filmów jakie widziałem w ciągu ostatnich paru lat. Dla fanów Tymańskiego pozycja obowiązkowa Duży uśmiech
Odpowiedz
Wesele jest wręcz genialne! Jak dla mnie, jeden z najlepszych polskich filmów po '89.
Odpowiedz
Bart napisał(a):Wesele jest wręcz genialne! Jak dla mnie, jeden z najlepszych polskich filmów po '89.
Tak, "Wesele" jest naprawdę super. oglądałem ten film już ze 100 razy chyba i jeszcze drugie tyle obejrzę. Śmiem porównac ta produkcję do komedii Stanisława Barei (wiem, to zakrawa na herezjęOczko).

Odpowiedz
Ostatnio na fazie włączyłem NOVA i oglądnąłem sobie kawałek filmu, a że nie byłem w fazie terminalnej upalenia ( :wink: ) zapamiętałem tytuł: Baraka (1992) - film dokumentalny. Właśnie skończyłem oglądać go na trzeźwo...Polecam!

http://www.mininova.org/get/299056
Michał Wójtowicz

Religion can never reform mankind because religion is a slavery

Cytat:
pilaster napisał(a):Proszę zwrócić uwagę, że nawet osoby nie podejrzewane o sympatię do Krk, jak Śsz, przyznają, że reakcja na "pedofilię" jest czysto emocjonalna, instynktowna, nie mająca żadnego uzasadnienia racjonalnego

Nadal Pilaster nie wyjaśnił nam czy jest idiotą i nie zrozumiał co napisał ŚS czy jest manipulatorem i specjalnie wyciaga błędne wnioski.
Odpowiedz
Na mnie chyba żaden film nie zrobił dużego wrażenia.Może Apokalypto,ale nie jestem pewien.
Uderzaj.Wszystko inne ma drugorzędne znaczenie.Uderzaj.
Odpowiedz
Odpowiedz
Wybieram się na 300 dzisiaj. Zobaczymy. Lubię taki odrealniony styl jak Sin Sity no i tematykę Uśmiech
Odpowiedz
Athei Overlord napisał(a):Osobliwosci Narodowego Wedkarstwa. Do znalezienia na e-mule.

Potwierdzam, świetna komedia. Z tej serii wyszły jeszcze: Osobliwości Rosyjskiego Polowania, Osobliwości Rosyjskiego Polowania Zimą, Osobliwości Rosyjskiej Polityki Zapomniałem o czymś?
Odpowiedz
Znajomi twierdzą ze lubie filmy na których nic sie nie dzije.

- Spaleni słońcem
- Ghost Dog
- Kochankowie znad kręgu polarnego
- Idioci
- Wszystko o mojej matce
- Zmróż oczy
- Cinema Paradiso
- Fucking Amal
- 7 samurajów
- Prosta historia
- Noc na ziemi
- Wiosna, lato, jesień, zima ... wiosna
http://www.liberalis.pl/ - blog libertariański, zapraszam
Odpowiedz
Nie wiem czy już było, ale "Milczenie owiec". Zrobił na mnie ogromne wrażenie w podstawówce Duży uśmiech Dopiero jednak jak ostatnio obejrzałem po raz drugi zrozumiałem o co chodzi z tymi owcami Język

W ogóle cały ten religijny obraz pasterza i jego owiec idealnie oddaje to o co chodzi w religii. Pasterz to przecież drapieżnik, a owca to ofiara. Dlaczego drapieżnik jest drapieżnikiem nie trudno zrozumieć, dlaczego ofiara chce być ofiarę trudno powiedzieć.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości